Leivitetyt possupihvit sipuli-kermakastikkeella
Ainekset
Työvaiheet
Ota possun filee huoneenlämpöön n 30 min ennen valmistusta ja leikkaa lihan pinnalta mahdollinen kalvo pois.
Leikkaa fileestä n 1,5cm paksuisia pihvejä.
Laita jauhot syvälle lautaselle ja sekoita jauhoihin suola, pippuri, paprikajauhe sekä yrttiseos.
Kääntele pihvejä maustetuissa ja paista pannulla voissa kauniin ruskeiksi.
Jos haluat voimistaa leivityksen makua, voit paistamisen aikana lisätä pihvien pinnalle samat mausteet kuin leivityksessä.
Lado valmiit pihvit tarjoiluvadille, peitä se foliolla ja laita sivuun lepäämään. Pidä pannu edelleen liedellä.
Leikkaa sipulit puolirenkaiksi ja paista niitä kunnes ovat lähes läpikuultavat. Mausta sipulit leivityksen mausteilla ja lisää kerma, anna kiehahtaa. Tarkista maku. Jos haluat kastikkeesta makeampaa, voi lisätä hieman ruokosokeria.
Ota tarjoiluvadista folio pois ja kaada kastike pihvien päälle.
Nauti!