
Itävaltalaisesta kaiserschmarrnista inspiroitunut herkkuaamiainen pyöräytetään kotoisista - kahdesti paistetuista - letuista ja tarjotaan kirsikkahillon kanssa.
Keisarin lettukulhot
Ainekset
Työvaiheet
-
Erottele yhden munan keltuainen ja valkuainen. Riko toinen muna kulhoon ja laita keltuainen joukkoon.
-
Lisää desi jauhoja ja vatkaa sileäksi. Lisää puolet maidosta sekoittaen. Vatkaa sitten loput jauhot ja maito taikinaan. Mausta sokerilla, suolalla ja halutessasi rommiaromilla. Anna turvota 30 minuuttia.
-
Sulata kirsikat tässä vaiheessa ja sekoita ne kirsikkahillon joukkoon.
-
Raasta sitruunan keltainen kuori taikinaan. Vatkaa erillinen valkuainen kovaksi vaahdoksi ja kääntele taikinaan.
-
Paista letut voissa (25 g) pannussa. Leikkaa tai revi ne suupaloiksi. Kuumenna loppu voi pannussa, lisää lettupalat ja siivilöi tomusokeria. Paista, kunnes letut ovat hieman karamellisoituneet.
-
Kerrostele letut kulhoihin kirsikkahillon kanssa. Siivilöi pinnalle tomusokeria. Tarjoa lisäksi jogurttia tai ranskankermaa.