Pullataikinan nesteeksi sopivat kasvimaidot, joissa on tyydyttynyttä rasvaa lehmänmaitoa vähemmän. Rennot ruotsalaiset bunssit valmistetaan löysästä
pullataikinasta, jolloin pullat paistuvat meheviksi.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
12 kpl
60 min
Helppo
Mustikkabuns
Ainesosat
3
dl
makeuttamatonta mantelijuomaa
3/4
dl
sokeria
1 1/2
rkl
kardemummaa
1
tl
suolaa
1
muna
1
ps (11 g)
kuivahiivaa
8
dl
vehnäjauhoja
1
dl
juoksevaa rasvaseosta, esim. Oivariinia
Lisäksi
3
dl
sulatettuja tai tuoreita mustikoita
1/4
dl
sokeria
Pinnalle
2-3
rkl
tomusokeria
Vaiheet
- Lämmitä mantelijuoma mikrossa tai kattilassa hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi (+42-asteiseksi). Lisää joukkoon sokeri, kardemumma ja suola. Riko kananmuna lasiin ja vatkaa juomaseoksen joukkoon.
- Sekoita kuivahiiva puoleen vehnäjauhojen määrästä. Sekoita jauhoseos nesteen joukkoon. Lisää taikinaan loput vehnäjauhoista ja vaivaa taikinaa noin 5 minuuttia. Lisää rasvaseos taikinaan alustamisen loppuvaiheessa. Taikina saa jäädä löysäksi. Peitä kulho leivinliinalla. Anna kohota vedottomassa paikassa 30 minuuttia.
- Sekoita kulhossa mustikat ja sokeri, ja lisää kohonneen taikinan joukkoon. Nostele taikinasta nyrkin kokoisia paloja leivinpaperin päälle uunipellille. Bunssit saavat olla ”muodottoman” näköisiä paloja. Paista 200-asteisessa uunissa keskitasolla 20–25 minuuttia, kunnes bunssien pohja on kypsän ruskea.
- Siivilöi jäähtyneiden bunssien päälle tomusokeria. Tarjoile halutessasi kermavaahdon kanssa.