
Pullataikinan nesteeksi sopivat kasvimaidot, joissa on tyydyttynyttä rasvaa lehmänmaitoa vähemmän. Rennot ruotsalaiset bunssit valmistetaan löysästä
pullataikinasta, jolloin pullat paistuvat meheviksi.
Mustikkabuns
Ainekset
Työvaiheet
- Lämmitä mantelijuoma mikrossa tai kattilassa hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi (+42-asteiseksi). Lisää joukkoon sokeri, kardemumma ja suola. Riko kananmuna lasiin ja vatkaa juomaseoksen joukkoon.
- Sekoita kuivahiiva puoleen vehnäjauhojen määrästä. Sekoita jauhoseos nesteen joukkoon. Lisää taikinaan loput vehnäjauhoista ja vaivaa taikinaa noin 5 minuuttia. Lisää rasvaseos taikinaan alustamisen loppuvaiheessa. Taikina saa jäädä löysäksi. Peitä kulho leivinliinalla. Anna kohota vedottomassa paikassa 30 minuuttia.
- Sekoita kulhossa mustikat ja sokeri, ja lisää kohonneen taikinan joukkoon. Nostele taikinasta nyrkin kokoisia paloja leivinpaperin päälle uunipellille. Bunssit saavat olla ”muodottoman” näköisiä paloja. Paista 200-asteisessa uunissa keskitasolla 20–25 minuuttia, kunnes bunssien pohja on kypsän ruskea.
- Siivilöi jäähtyneiden bunssien päälle tomusokeria. Tarjoile halutessasi kermavaahdon kanssa.