
Paahteinen, suolaisen makea pistaasitahna mehevän croissantin välissä on täydellinen syy aloittaa aamu pienellä herkuttelulla.
Vinkki! Jos sinulla ei ole käytössä tehosekoitinta, voit murskata pistaasit myös veitsellä tai morttelissa. Lisäksi, jos käytät kaupan valmista pistaasirouhetta, lisää pistaasitahnaan hyppysellinen suolaa pyöristämään sen makeutta.
Pistaasicroissantit
Ainekset
Työvaiheet
- Lämmitä uuni 150-asteiseksi.
- Kuori kokonaiset pistaasit tai käytä valmista rouhetta. Laita kuoritut pistaasit tehosekoittimeen. Rouhi pistaasit tehosekoittimella tasaiseksi rouheeksi. Huom! Ota muutama ruokalusikallinen rouhetta sivuun koristelua varten.
- Pehmitä voita hetki mikroaaltouunissa noin 5–10 sekuntia, älä sulata.
- Siirrä pistaasirouhe puhtaaseen kulhoon ja sekoita joukkoon sokeri, kananmuna ja pehmeä voi. Sekoita tasaiseksi.
- Leikkaa croissantit sivusta taskuksi. Levitä reilu ruokalusikallinen pistaasimassaa croissantien väliin. Paina croissantit kiinni ja levitä vielä toinen lusikallinen massaa croissantin päälle. Ripottele pinnalle pistaasirouhe ja paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
- Nosta valmiit croissantit jäähtymään ja ripottele tässä vaiheessa halutessasi päälle pakastekuivattua mansikka- tai vadelmarouhetta. Marjarouhe tarttuu croissanttien pintaan parhaiten kun ne ovat lämpimiä. Kun croissantit ovat jäähtyneet, viimeistele ne tomusokerilla.
Maku voi olla hyvä, mutta kuva herättää kaikkea muuta kuin ruokahalua! Miksi croissantit on lätätty lyttyyn? Mäiskycroissanttejako vai jotain muuta epäammattimaista?
Kiva resepti, kiitos. Täytyy kokeilla ensi viikonloppuna.
Tärkeintä on kuitenkin ettei soppa suosittele mitään valmistaikinaa josta voi itse paistaa epäcroissantin. Sillä tölkissä myytävällä valmistaikinalla kun ei ole mitään tekemistä croissantin kanssa, vaan se on enemmänkin kuin huonoa pullataikinaa.