Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3416 reseptiä.
Linkitetty 224 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Yksinkertaiset maut toimivat arkiaamuihin ja välipalaksi sopiviin muffineihin. Spelttijauhoista tulee hieman erilaista makua tavalliseen vehnään verrattuna.

Suolaiset muffinit eivät ole uusi keksintö, mutta niitä tulee ajatelleeksi valitettavan harvoin. Näppärät kuppikakut on helppo napata kiireessä mukaan evääksi ja ne ovat loistava tarjottava esimerkiksi juhlissa tai illanistujaisissa.

Näissä muffineissa käytetään vehnäjauhojen sijaan spelttijauhoja, jotka antavat muffineille omanlaisensa maun. Muffineissa ei myöskään säästellä basilikalla, sillä sitä suikaloidaan taikinaan kokonainen ruukullinen. Parmesaani pääsee muffineihin hienoksi raastettuna ja se on todella tämän reseptin tähti.

Kun taikinan ainekset on sekoitettu yhteen, ne annostellaan korkeareunaisiin muffinivuokiin. Nämä leivokset eivät vaadi pitkää paistoaikaa, sillä ne kypsyvät reilussa 10 minuutissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 annosta, 12 kpl
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Parmesaanimuffinit

Ainekset

100
g
parmesaanijuustoa
½
ruukkua basilikaa
dl
spelttivehnäjauhoja
tl
leivinjauhetta
1
tl
soodaa
½
tl
suolaa
3
kananmunaa
2
dl
maustamatonta jogurttia
LISÄKSI
12 Amerikan muffinivuokaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Laita muffinivuoat uunipellille tai muffinipellille. Voitele vuoat halutessasi kevyesti öljyllä.

  2. Raasta juusto raastimen pienellä terällä. Suikaloi basilikanlehdet.

  3. Sekoita kuivat aineet ja juusto kulhossa.

  4. Riko kananmunat toiseen kulhoon ja sekoita jogurtti joukkoon. Kääntele munaseos ja basilikat jauhoseokseen.

  5. Jaa taikina muffinivuokiin. Kypsennä uunissa 11–12 minuuttia.

Kommentit (12)

Vierailija

Arvostan kyllä sitä, että ainesosista saa hienon kuvan, mutta koska tällä sivustolla resepteissä saa olla vain yksi kuva, olisi mukavampaa nähdä lopputulos ainesten sijaan.

Seppo

Mihin ne pinaatit ja aurinkokuivatut tomaatit laitetaan ?

Vierailija

Niinpä niin, linkkiä klikkaamalla pinaattia ja aurinkokuivattua tomaattia sisältäneet muffim´nit muuttuivat parmesaanimuffineiksi -minua olisi kiinnostanut nimenomaan ne ensin mainitut....

Vierailija

Iltiksen puolella saatesanoissa mainostetaan että näihin muffineihin tulee täytteeksi pinaattia ja aurinkokuivattua tomaattia sekä ranskankermaa. Onko tässä nyt toimitus sotkenut keskenään kaksi eri muffinireseptiä kun "parmesaanimuffineista" ei näitä aineksia löydy? Aikamoista sähläystä joka ei ollenkaan vakuuta tekijöiden ammattitaidosta... Ja tämä kommentti tietysti siivotaan pois kun epäilen tekijöiden osaamista?

Vierailija

Ehkäpä lopputulostakaan ei kannattanut näyttää, jos ja kun on ohjeen ingressin mukaisesti lähdetty tekemään ”mauffineita splettijauhoista”…

Vierailija

"Ehkäpä lopputulostakaan ei kannattanut näyttää, jos ja kun on ohjeen ingressin mukaisesti lähdetty tekemään ”mauffineita splettijauhoista”…"

Onpa kaiken kaikkiaan täydellinen pohjanoteeraus!

:D :D :D

Vierailija

Parmesaanimuffinit olivat tosi hyvän makuisia.

Vierailija

Minkälaisia ovat Amerikan muffinivuoat?

TuuliSoppa365
Seuraa 
Liittynyt7.2.2022

Hei! 

Amerikan muffinivuoat ovat tukevampia ja niissä on selkeä vahvistettu reuna toisin kuin tavallisissa muffinivuoissa. Amerikan muffinivuokia löytyy esimerkiksi Fredmanilta sekä Pirkalta.

Cassu

Olisi kiva saada resepteistä myös gluteeniton versio

Vierailija

Mantelijauho ?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
ET-lehti on lisännyt 338 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström
Pitkinä pyhäaamuina on hyvää aikaa paistaa pannari. Sen kanssa maistuvat glögissä kylpeneet hedelmät ja raikas jugurttivaahto.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Pannukakku ja glögihedelmät

Ainekset

2
dl
riisipuuroa
2
munaa
dl
maitoa
dl
vehnäjauhoja
¼
tl
suolaa
2
rkl
voita
GLÖGIHEDELMÄT
1
pss (250 g)
kuivattuja sekahedelmiä
3
dl
sokeroimatonta glögiä
1
kanelitanko
2
tähtianista
dl
sokeria
LISÄKSI
2
dl
kreikkalaista jugurttia
1
tl
vaniljasokeria
1
dl
kuohukermaa

Työvaiheet

  1. Aloita hedelmistä. Laita sekahedelmät, glögi ja mausteet kattilaan. Keitä keskilämmöllä puoli tuntia.

  2. Siivilöi hedelmät pois liemestä, palauta liemi kattilaan ja lisää sokeri. Anna liemen kiehua hiljaa poristen 15–20 minuuttia, kunnes liemi tiivistyy siirappimaiseksi. Kaada tarjoiluastiaan jäähtymään.

  3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita riisipuuroon munat, maito, jauhot ja suola. Sulata voi ja lisää taikinaan. Vuoraa valurautainen paistinpannu (ø 25 cm) leivinpaperilla. Kaada taikina pannuun ja paista uunissa noin 20 minuuttia.

  4. Mausta jugurtti vaniljasokerilla. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele jugurtin joukkoon.

  5. Nauti lämmin pannukakku hedelmien, glögisiirapin ja jugurttivaahdon kanssa.

VINKKI! Voit tehdä glögihedelmät edellisenä päivänä. Jos riisipuuroa ei ole keitettynä, voit käyttää valmista annospuuroa.

 

ET-lehti on lisännyt 338 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Tuorepuuro on kätevä välipala, sillä sen voi tehdä jääkaappiin odottamaan. Seesaminsiemenistä tehty tahini antaa puuroon ihanan maun ja hyviä ravintoaineita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min + yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Vadelma-tahinituorepuuro

Ainekset

1
prk (250 g)
maitorahkaa
2
dl
maitoa
2
dl
kaurahiutaleita
1
pss (200 g)
pakastettuja vadelmia
3
rkl
tahinia
2
rkl
hunajaa
2
rkl
lämmintä vettä
¼
tl
kardemummaa
(mintun lehtiä koristeeksi)

Työvaiheet

  1. Sekoita kulhossa rahka, maito, kaurahiutaleet ja vadelmat.

  2. Yhdistä toisessa kulhossa tahini, hunaja ja lämmin vesi notkeaksi tahnaksi. Lisää ne sekä kardemumma puuroon.

  3. Anna tuorepuuron tekeytyä yön yli tai vähintään pari tuntia jääkaapissa.

VINKKI! Seesaminsiemenistä tehty tahini on maapähkinävoita muistuttava tahna, joka sisältää proteiinia ja kuitua. Purkillinen säilyy pitkään jääkaapissa.

Hyvä terveys on lisännyt 324 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Siemenistä saa reippaasti kuitua ja pehmeitä rasvoja. Hiutale-siemensekoitusta kannattaa tehdä isompi määrä valmiiksi purkkiin. Säilytä hiutalesekoitus jääkaapissa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kaura-siemenpuuro

Ainekset

3
dl
höyryttämättömiä kaurahiutaleita
1
dl
kuorittuja siemeniä murskattuna (kurpitsan- ja auringonkukansiemen)
½
dl
paahdettua pellavansiemenrouhetta
1
l
vettä tai kasvimaitoa
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Sekoita kaurahiutaleet, rouhitut siemenet ja pellavansiemenrouhe keskenään mittakannussa.

  2. Mittaa kattilaan maito ja hiutale-siemenseos. Kiehauta ja keitä 5–10 minuuttia. Mausta suolalla.

  3. Tarjoile puuron kanssa halutessasi raejuustoa, marjoja ja hunajaa.

ET-lehti on lisännyt 338 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Anna Huovinen

Munakasmuffinit maistuvat niin kylminä kuin uunituoreinakin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Munakasmuffinit

Ainekset

5
kananmunaa
¾
dl
kermaa
1
dl
juustoraastetta (esimerkiksi emmental)
2
rkl
vehnäjauhoja
1
tl
suolaa
½
tl
paprikajauhetta
¼
tl
mustapippuria
1
pkt (180 g)
savukinkkua
1
suippopaprika
1
ruukku tuoretta basilikaa
LISÄKSI
8
kpl
Amerikan muffinssivuokia

Työvaiheet

  1. Riko munat kulhoon. Sekoita joukkoon kerma, juustoraaste, jauho ja mausteet. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

  2. Laita kertakäyttöiset isot muffinivuoat muffinipellin koloihin.

  3. Paina kinkkusiivut vuokien sisälle kuin kupiksi. Kuutioi paprika, hienonna basilika ja jaa ne muffinivuokiin. Kaada päälle munaseosta. Paista uunissa 20–25 minuuttia.