Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 223 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Yksinkertaiset maut toimivat arkiaamuihin ja välipalaksi sopiviin muffineihin. Spelttijauhoista tulee hieman erilaista makua tavalliseen vehnään verrattuna.

Suolaiset muffinit eivät ole uusi keksintö, mutta niitä tulee ajatelleeksi valitettavan harvoin. Näppärät kuppikakut on helppo napata kiireessä mukaan evääksi ja ne ovat loistava tarjottava esimerkiksi juhlissa tai illanistujaisissa.

Näissä muffineissa käytetään vehnäjauhojen sijaan spelttijauhoja, jotka antavat muffineille omanlaisensa maun. Muffineissa ei myöskään säästellä basilikalla, sillä sitä suikaloidaan taikinaan kokonainen ruukullinen. Parmesaani pääsee muffineihin hienoksi raastettuna ja se on todella tämän reseptin tähti.

Kun taikinan ainekset on sekoitettu yhteen, ne annostellaan korkeareunaisiin muffinivuokiin. Nämä leivokset eivät vaadi pitkää paistoaikaa, sillä ne kypsyvät reilussa 10 minuutissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 annosta, 12 kpl
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Parmesaanimuffinit

Ainekset

100
g
parmesaanijuustoa
½
ruukkua basilikaa
dl
spelttivehnäjauhoja
tl
leivinjauhetta
1
tl
soodaa
½
tl
suolaa
3
kananmunaa
2
dl
maustamatonta jogurttia
LISÄKSI
12 Amerikan muffinivuokaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Laita muffinivuoat uunipellille tai muffinipellille. Voitele vuoat halutessasi kevyesti öljyllä.

  2. Raasta juusto raastimen pienellä terällä. Suikaloi basilikanlehdet.

  3. Sekoita kuivat aineet ja juusto kulhossa.

  4. Riko kananmunat toiseen kulhoon ja sekoita jogurtti joukkoon. Kääntele munaseos ja basilikat jauhoseokseen.

  5. Jaa taikina muffinivuokiin. Kypsennä uunissa 11–12 minuuttia.

Kommentit (12)

Vierailija

Arvostan kyllä sitä, että ainesosista saa hienon kuvan, mutta koska tällä sivustolla resepteissä saa olla vain yksi kuva, olisi mukavampaa nähdä lopputulos ainesten sijaan.

Seppo

Mihin ne pinaatit ja aurinkokuivatut tomaatit laitetaan ?

Vierailija

Niinpä niin, linkkiä klikkaamalla pinaattia ja aurinkokuivattua tomaattia sisältäneet muffim´nit muuttuivat parmesaanimuffineiksi -minua olisi kiinnostanut nimenomaan ne ensin mainitut....

Vierailija

Iltiksen puolella saatesanoissa mainostetaan että näihin muffineihin tulee täytteeksi pinaattia ja aurinkokuivattua tomaattia sekä ranskankermaa. Onko tässä nyt toimitus sotkenut keskenään kaksi eri muffinireseptiä kun "parmesaanimuffineista" ei näitä aineksia löydy? Aikamoista sähläystä joka ei ollenkaan vakuuta tekijöiden ammattitaidosta... Ja tämä kommentti tietysti siivotaan pois kun epäilen tekijöiden osaamista?

Vierailija

Ehkäpä lopputulostakaan ei kannattanut näyttää, jos ja kun on ohjeen ingressin mukaisesti lähdetty tekemään ”mauffineita splettijauhoista”…

Vierailija

"Ehkäpä lopputulostakaan ei kannattanut näyttää, jos ja kun on ohjeen ingressin mukaisesti lähdetty tekemään ”mauffineita splettijauhoista”…"

Onpa kaiken kaikkiaan täydellinen pohjanoteeraus!

:D :D :D

Vierailija

Parmesaanimuffinit olivat tosi hyvän makuisia.

Vierailija

Minkälaisia ovat Amerikan muffinivuoat?

TuuliSoppa365
Seuraa 
Liittynyt7.2.2022

Hei! 

Amerikan muffinivuoat ovat tukevampia ja niissä on selkeä vahvistettu reuna toisin kuin tavallisissa muffinivuoissa. Amerikan muffinivuokia löytyy esimerkiksi Fredmanilta sekä Pirkalta.

Cassu

Olisi kiva saada resepteistä myös gluteeniton versio

Vierailija

Mantelijauho ?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Tässä täydellinen resepti mökille: ulkotulilla paistettu pitsireunainen lettu, päälle kourallinen makeita mansikoita.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
15–20 kpl
Valmistusaika
30 min + 4 t
Vaikeustaso
Helppo

Muurinpohjaletut

Ainekset

1
l
täysmaitoa
dl
ohrajauhoja
2
dl
vehnäjauhoja
2
munaa
1
rkl
sokeria
½
tl
kardemummaa
½
tl
suolaa
voita paistamiseen
Lisäksi
1
l
mansikoita tai 2 dl mansikkahilloa

Työvaiheet

  1. Vatkaa maidon joukkoon jauhot ja munat. Lisää sokeri, kardemumma ja ripaus suolaa.
  2. Anna taikinan turvota viileässä vähintään neljä tuntia tai yön yli.
  3. Kaada kauhallinen lettutaikinaa kuumalle muurikalle tai lettupannulle. Paista, kunnes lettu on hyytynyt. Käännä ja paista vielä toiselta puolelta.
  4. Tarjoa letut tuoreiden mansikoiden tai mansikkahillon kanssa.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3378 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä
Ihanan yrttiset teeleivät onnistuvat vaikka mökkikeittiössä! Hienonna taikinaan yrttimaasta löytyvät kesän vihreät.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 kpl
Valmistusaika
10 min + paistaminen 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Yrtti-teeleivät

Ainekset

2
dl
tuoreita yrttejä (esim. basilikaa, lehtipersiljaa ja timjamia) hienonnettuna
3
dl
hiivaleipäjauhoja
2
dl
kaurahiutaleita
2
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
2
dl
vettä
½
dl
rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Hienonna yrtit veitsellä.

  2. Sekoita kuivat aineet kulhossa keskenään. Lisää yrtit, vesi ja öljy.

  3. Nostele taikina leivinpaperin päälle pellille kahdeksi keoksi. Taputtele ne jauhotetuin käsin kiekoiksi.

  4. Jaa leivät taikinapyörällä tai veitsellä neljään osaan. Pistele leivät haarukalla.

  5. Paista 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Itse tehty rahka-voitaikina vie kielen mennessään, varsinkin kevään ensimmäisten raparperien seurassa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12–15 kpl
Valmistusaika
40 min + 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Raparperipiiraat

Ainekset

250
g
voita
½
dl
sokeria
4
dl
vehnäjauhoja
2
tl
kardemummaa
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
1
prk (250 g)
rahkaa
Voiteluun
1
muna
Täyte
3–4
raparperin vartta (n. 500 g)
50
g
voita
1
dl
sokeria
Päälle
ruokosokerisiirappia
1
dl
pistaasipähkinöitä

Työvaiheet

  1. Nypi pehmeän voin sekaan sokeri. Lisää jauhoihin kardemumma, leivinjauhe ja suola. Sekoita ainekset rahkan kanssa pehmeäksi taikinaksi. Älä vaivaa.
  2. Taputtele taikina pötköksi. Kierrä ympärille kelmu. Laita taikina kohmettumaan jääkaappiin pariksi tunniksi tai yön yli.
  3. Kauli taikinasta 30 x 20 cm:n levy. Taita levy kolmeen kerrokseen. Kauli taikina taas levyksi ja taita kolmeen kerrokseen. Jatka 3–4 kertaa ja ripottele hieman jauhoja kerrosten väliin.
  4. Paina taikinalevystä ympyröitä (ø 12 cm). Voit käyttää muottina isoa säilykepurkkia. Nosta pohjat uunipellille leivinpaperille. Voitele reunat munalla.
  5. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Leikkaa raparperinvarret 7 sentin pätkiksi. Jos varret ovat paksuja, puolita ne pitkittäin.
  6. Sulata voi pannulla. Kypsennä raparperinvarsia 5 minuuttia. Ripottele päälle sokeria.
  7. Nosta raparperit pohjien päälle. Paista piiraita 10–15 minuuttia.
  8. Valuta päälle siirappia ja lisää rouhittuja pistaasipähkinöitä.

Vinkki! Voit oikaista käyttämällä valmiita voitaikinalevyjä, jotka leikkaat neliöiksi.

ET-lehti on lisännyt 310 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Kakun keikkumista ei tarvitse jännittää, kun mansikkakermakakku kootaan suoraan vuokaan. Jos herkun ei tarvitse olla gluteeniton, voit vaihtaa perunajauhot vehnäjauhoihin.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Gluteeniton mansikkavuokakakku

Ainekset

POHJA
4
munaa
dl
sokeria
1
dl
mantelijauhoja
¾
dl
perunajauhoja
1
tl
leivinjauhetta
TÄYTE
1
l
mansikoita
½
dl
mintun lehtiä
¼
dl
sokeria
4
dl
vispikermaa
1
prk (200 g)
vaniljarahkaa
KORISTELUUN
½
l
mansikoita
½
dl
mintun lehtiä
2–3
rkl
hasselpähkinärouhetta

Työvaiheet

  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Yhdistä jauhoseos vaahtoon kevyesti sekoittaen.

  2. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 225 asteessa 5–6 minuuttia.

  3. Ripottele leivinpaperille sokeria. Kumoa kypsä torttu paperin päälle. Irrota paistopaperi ja anna jäähtyä.

  4. Poista mansikoista kanta ja viipaloi mansikat. Hienonna minttu. Sekoita kulhossa mansikat, minttu ja sokeri. Anna maustua 15 minuuttia.

  5. Leikkaa kakkulevy puoliksi. Nosta puolikas vuokaan.

  6. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka. Levitä mansikat kakkupohjan päälle ja lisää puolet kermaseoksesta.

  7. Nosta toinen pohjalevy päälle. Levitä pinnalle loppu kermaseos. Koristele lohkotuilla mansikoilla ja mintun lehdillä. Ripottele pinnalle lopuksi pähkinärouhetta.