
Yksinkertaiset maut toimivat arkiaamuihin ja välipalaksi sopiviin muffineihin. Spelttijauhoista tulee hieman erilaista makua tavalliseen vehnään verrattuna.
Suolaiset muffinit eivät ole uusi keksintö, mutta niitä tulee ajatelleeksi valitettavan harvoin. Näppärät kuppikakut on helppo napata kiireessä mukaan evääksi ja ne ovat loistava tarjottava esimerkiksi juhlissa tai illanistujaisissa.
Näissä muffineissa käytetään vehnäjauhojen sijaan spelttijauhoja, jotka antavat muffineille omanlaisensa maun. Muffineissa ei myöskään säästellä basilikalla, sillä sitä suikaloidaan taikinaan kokonainen ruukullinen. Parmesaani pääsee muffineihin hienoksi raastettuna ja se on todella tämän reseptin tähti.
Kun taikinan ainekset on sekoitettu yhteen, ne annostellaan korkeareunaisiin muffinivuokiin. Nämä leivokset eivät vaadi pitkää paistoaikaa, sillä ne kypsyvät reilussa 10 minuutissa.
Parmesaanimuffinit
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Laita muffinivuoat uunipellille tai muffinipellille. Voitele vuoat halutessasi kevyesti öljyllä.
-
Raasta juusto raastimen pienellä terällä. Suikaloi basilikanlehdet.
-
Sekoita kuivat aineet ja juusto kulhossa.
-
Riko kananmunat toiseen kulhoon ja sekoita jogurtti joukkoon. Kääntele munaseos ja basilikat jauhoseokseen.
-
Jaa taikina muffinivuokiin. Kypsennä uunissa 11–12 minuuttia.
Arvostan kyllä sitä, että ainesosista saa hienon kuvan, mutta koska tällä sivustolla resepteissä saa olla vain yksi kuva, olisi mukavampaa nähdä lopputulos ainesten sijaan.
Mihin ne pinaatit ja aurinkokuivatut tomaatit laitetaan ?
Niinpä niin, linkkiä klikkaamalla pinaattia ja aurinkokuivattua tomaattia sisältäneet muffim´nit muuttuivat parmesaanimuffineiksi -minua olisi kiinnostanut nimenomaan ne ensin mainitut....
Iltiksen puolella saatesanoissa mainostetaan että näihin muffineihin tulee täytteeksi pinaattia ja aurinkokuivattua tomaattia sekä ranskankermaa. Onko tässä nyt toimitus sotkenut keskenään kaksi eri muffinireseptiä kun "parmesaanimuffineista" ei näitä aineksia löydy? Aikamoista sähläystä joka ei ollenkaan vakuuta tekijöiden ammattitaidosta... Ja tämä kommentti tietysti siivotaan pois kun epäilen tekijöiden osaamista?
Ehkäpä lopputulostakaan ei kannattanut näyttää, jos ja kun on ohjeen ingressin mukaisesti lähdetty tekemään ”mauffineita splettijauhoista”…
"Ehkäpä lopputulostakaan ei kannattanut näyttää, jos ja kun on ohjeen ingressin mukaisesti lähdetty tekemään ”mauffineita splettijauhoista”…"
Onpa kaiken kaikkiaan täydellinen pohjanoteeraus!
:D :D :D
Hei! Iltasanomien artikkeliin pääsi tosiaan väärä linkki, se korjataan pikimmiten.
Tässä on artikkelissa esitelyjen pinaattimuffinien osoite: https://www.soppa365.fi/reseptit/leivonta-kasvis-arjen-nopeat-suolainen-...
Pahoittelut sekaannuksesta ja mukavia leivontahetkiä!
Parmesaanimuffinit olivat tosi hyvän makuisia.
Minkälaisia ovat Amerikan muffinivuoat?
Hei!
Amerikan muffinivuoat ovat tukevampia ja niissä on selkeä vahvistettu reuna toisin kuin tavallisissa muffinivuoissa. Amerikan muffinivuokia löytyy esimerkiksi Fredmanilta sekä Pirkalta.
Olisi kiva saada resepteistä myös gluteeniton versio
Mantelijauho ?