Näyttävä ja herkullinen pataleipä on hämmästyttävän helppo tehdä. Muista kuitenkin käsitellä taikinaa hellästi.
Rouheinen pataleipä
Ainesosat
Vaiheet
-
Sekoita kaikki ainekset keskenään kulhossa ja lisää kädenlämpöinen vesi. Sekoita tasaiseksi ja anna kohota kelmun alla yön yli.
-
Kumoa taikina nuolijaa apuna käyttäen runsaasti jauhotetulle työalustalle. Taita taikina jauhotetuin käsin kaikista kulmista kertaalleen. Älä vaivaa! Käännä taitettu, ryppyinen puoli alaspäin ja peitä liinalla. Anna kohota 30 minuuttia.
-
Lämmitä sillä aikaa uuni 225-asteiseksi ja laita kannellinen valurautapata uuniin kuumenemaan.
-
Ota kuuma pata uunista ja nosta leipä siihen. Paista leipää kannen alla 30 minuuttia ja vielä ilman kantta 15 minuuttia.
-
Kumoa kuuma leipä heti padasta ritilän tai leikkuulaudan päälle jäähtymään.