Käyttäjä7766 on lisännyt 111 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.

Pehmeät ja muhkeat sämpylät ilman vaivaamista
12 sämpylää
Aineet:
1 pss kuivahiivaa
1 dl lämmintä vettä
1 rkl sokeria

7 dl vehnäjauhoja
3 dl spelttijauhoja (tai tavallisia vehnäjauhoja)
0.5 rkl suolaa
2 rkl sokeria

50 g voita sulatettuna
2 munaa

3 dl lämmintä maitoa
Lisäksi:
voita voiteluun
Ohje:
Sekoita kättä hieman lämpimämpi (ei kuitenkaan kuuma) vesi, kuivahiiva ja 1 rkl sokeria keskenään ISOSSA kulhossa. Jätä hiivaseos sivuun odottamaan 5 minuutiksi. Sulata tällä välin voi, lämmitä maito ja sekoita jauhoihin suola ja sokeri.
Sämpyläaineet
Lisää hiivaseokseen loput aineet ja sekoita sekaisin esim. puuhaarukalla. Peitä kulho liinalla ja jätä huoneenlämpöön kohoamaan pariksi tunniksi. Voit myös kohottaa taikinaa jääkaapissa yön yli.
Taikina kohoaa reilusti, joten…
Taikina
…tee taikina isossa kulhossa.
Noussut taikina
Vuoraa n. 25 x 35 cm kokoinen syvä uunipelti leivinpaperilla. Kaada taikina kevyesti jauhotetulla alustalle ja painele ilmakuplat pois. Jaa taikina 12 osaan.
Leikkaa taikina paloiksi
Pyörittele osat sämpylöiksi. Nosta sämpylät uunipellille. Kohota hyvin peitettynä vielä puolisen tuntia.
Pyörittele taikina palloiksi
Paista sämpylöitä 200 asteessa noin 15-20 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin väriset. Voitele sämpylät heti uunista poisottamisen jälkeen sulatetulla voilla.
Peltisämpylät
Anna jäähtyä hetki ennen nauttimista.
Vinkki:
* Taikinan voi tehdä valmiiksi myös aamulla, kohottaa sen päivällä jääkaapissa ja nauttia uunituoreista sämpylöistä illalla.
* Jos käytät taikinaan pelkkiä vehnäjauhoja, paistoaika saattaa hieman lyhentyä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 84 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Elvi Rista

Murskatuista täytekekseistä, ranskankermasta, kermasta ja tuorejuustosta valmistuu todella herkullinen kakku varsin nopeasti. Vain hyytymisen odotteluun tarvitaan malttia!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8–10 palaa
Valmistusaika
30 min + hyytyminen
Vaikeustaso
Helppo

Oreokruunu

Ainekset

Pohja
50
g
voita
200
g
oreokeksejä (tai muita vastaavia täytekeksejä)
Täyte
150
g
oreokeksejä (tai muita vastaavia täytekeksejä)
3
liivatelehteä
175
g
maustamatonta tuorejuustoa
1
dl
tomusokeria
300
g
ranskankermaa
3
dl
kuohukermaa
3
rkl
maitoa
Koristeluun
1
dl
kuohukermaa
10
oreokeksiä (tai muita vastaavia täytekeksejä)

Työvaiheet

  1. Aloita kakun valmistaminen asettelemalla leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle. Leikkaa leivinpaperista suorakaiteen malliset palat myös vuoan reunoille. Näin hyytynyt kakku on helpompi irrottaa vuoasta.
  2. Hienonna keksit joko monitoimikoneessa, tehosekoittimessa tai esimerkiksi perunansurvinta apuna käyttäen.
  3. Sulata voi ja lisää keksimurut voin sekaan. Sekoita hyvin. Painele seos tiiviisti vuoan pohjalle.
  4. Valmista täyte rikkomalla keksit reiluksi murskaksi käsin. Jätä odottamaan.
  5. Laita liivatelehdet likoamaan kulhoon, jossa on kylmää vettä.
  6. Laita tuorejuusto ja tomusokeri kulhoon ja sekoita sähkövatkaimella tasaiseksi. Vatkaa sitten joukkoon ranskankerma.
  7. Jatka vatkaamista ja kaada samalla kuohukerma tuorejuusto-ranskankermaseoksen joukkoon. Vatkaa, kunnes seos on pehmeää vaahtoa.
  8. Kuumenna maito kattilassa. Purista liivatteista vesi pois. Kulhossa olleen veden voit nyt kaataa pois, et tarvitse sitä enää. Lisää liivatteet maidon joukkoon. Sekoita hyvin. Kun liivate on kokonaan sulanut, kaada maito vähitellen juustokakkumassan joukkoon koko ajan sähkövatkaimella vatkaten.
  9. Sekoita lopuksi keksimurut juustokakkumassan joukkoon.
  10. Kaada täyte vuokaan, tasoita ja peitä kelmulla. Aseta jääkaappiin hyytymään, mieluiten yön yli, mutta vähintään neljäksi tunniksi.
  11. Ennen tarjoilua vatkaa vispikerma vaahdoksi. Pursota kakun päälle 10 palloa ja aseta jokaisen pallon päälle keksi.

Kommentit (0)

Rouheinen ruisvuokaleipä on jotain aivan uskomattoman herkullista; täydellisen rukiista, siemenet tuovat mukavaa purutuntumaa. Tämä leipä on super helppo valmistaa, sillä sitä ei tarvitse edes vaivata. Tämän leivän teko onnistuu lapsiltakin, eikä se kaipaa seurakseen kuin sipaisun Oivariinia....

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 leipä
Valmistusaika
10 min + kohotus 1 h + paistaminen 5o min
Vaikeustaso
Helppo

Rouheinen ruisvuokaleipä

Ainekset

2,5
dl
vettä
30
g
tuorehiivaa
2
dl
kaurahiutaleita
1
dl
kurpitsansiemeniä
1
dl
seesaminsiemeniä
1
dl
ruisleseitä
1,5
tl
suolaa
2
rkl
siirappia
3
rkl
rypsiöljyä
2,5
dl
ruisjauhoja

Työvaiheet

Kuumenna vesi kädenlämpöiseksi.
Liota joukkoon hiiva.
Mittaa joukkoon hiutaleet, siemenet ja leseet.
Sekoita taikinan joukkoon suola, siirappi ja öljy.
Viimeisenä sekoita joukkoon ruisjauhot.

Kaavi taikina voideltuun leipävuokaan.
Tasoita pinta kostutetuin sormin.
Peitä leivinliinalla ja anna kohota tunnin ajan.
Paista 200-asteisessa uunissa 50 minuuttia.
Kumoa leipä jäähtymään.
Varoitus! Tämä leipä on niin hyvää, että se "häviää" hetkessä! :)

Kommentit (2)

Vierailija

Vai viedä mummolaan.... Kunpa voisikin. Ehkä sitten ensi pääsiäisenä kun koronaviruksesta on päästy.

Oton leipomukset
Seuraa 
Liittynyt17.11.2019

Ajattelinkin, että leivän voi tässä tilanteessa viedä vaikkapa postilaatikkoon ja siten piristämään mummolan pääsiäistä.👍🏻

Me Naiset on lisännyt 1088 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Cruffinit valmistuvat kätevästi valmiista croissant-taikinasta. Leivonnaisten sisälle sujautetaan suklaalevitettä ja kun kierteet on otettu uunista, herkut kruunataan pehmeällä kahvivaahdolla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Nutella-cruffinit

Ainekset

2
tlk
croissant-taikinaa (esim. Danerolles)
dl
suklaa-pähkinälevitettä (esim. Nutella)
Voiteluun
1
kananmuna
Kahvivaahto
2
dl
vispikermaa
2
tl
pikakahvijauhetta
2
rkl
tomusokeria
Päälle
kaakaojauhetta

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Avaa taikinatölkit pakkauksen ohjeen mukaan. Voitele valmiit kolmiot Nutellalla ja kääri croissanteiksi. Voitele kananmunalla ja kieritä voideltuihin pieniin muffinivuokiin. Paista noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä.
  3. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Murskaa pikakahvijauhetta morttelissa hienommaksi, jos se on kovin karkeaa. Sekoita loppuvaiheessa kerman joukkoon ja lisää myös tomusokeri. Vaahdota kuohkeaksi.
  4. Lusikoi kahvivaahtoa cruffinien päälle ja ripottele halutessasi hieman kaakaojauhetta. Nauti heti.

Vinkki! Valmis croissant-taikina on vegaaninen. Jos haluat herkusta kokonaan vegaanisen, käytä maitojauheetonta suklaa-pähkinälevitettä ja tee vaahto kasvivispistä.

Kommentit (0)

Tämä kakku hurmaa upeiden makujen täydellisellä liitolla. Kakussa on rapea kaurakeksipohja, mämmin ja suklaan makuinen kerros, raikas mangokerros ja valkosuklaavalumat. Tämä kakku sopii vallan mainiosti vaikkapa pääsiäisen herkutteluihin!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
1 h + hyytyminen 5 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Mämmi-mangomoussekakku

Ainekset

Pohja
200
g
kaurakeksejä
80
g
voita
Suklaa-mämmimousse
150
g
tummaa suklaata
5
kpl
liivatelehtiä
2
dl
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
300
g
mämmiä (luomu)
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
3
rkl
tomusokeria
2
tl
vaniljasokeria
Mangomuosse
7
kpl
liivatelehteä
3
dl
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
4
prk
mangopilttiä
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
1
dl
taloussokeria
2
tl
vaniljasokeria
2
rkl
sitruunamehua
Koristelu
120
g
valkosuklaata
0,5
dl
kuohukermaa
pensasmustikoita
tyrnejä
kullan värisiä sokerihelmiä
minttua tai sitruunamelissaa

Työvaiheet

Pohja:
Murskaa kaurakeksit.
Sulata voi ja sekoita keksimurskan joukkoon.
Pingota korkeareunaisen irtopohjavuoan (halkaisijaltaan n. 21 cm) pohjalle leivinpaperi.
Voitele vuon reunat esim. rypsiöljyllä ja asettele reunoille reunakalvo tai leivinpaperia.
Painele keksipohja vuoan pohjalle.
Siirrä odottamaan jääkaappiin.

Suklaa-mämmimousse:
Sulata suklaa vesihauteessa. Jätä jäähtymään.
Laita liivatelehdet turpoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä.
Vatkaa vaniljakastike jämäkän kuohkeaksi vaahdoksi.
Yhdistä mämmi ja sulatettu suklaa.
Lisää mämmi-suklaaseokseen tuorejuusto ja sokerit. Sekoita tasaiseksi.

Kuumenna tilkka vettä (2 rkl) höyryävän kuumaksi.
Purista liivatelehdistä ylimääräinen kylmä vesi ja liota ne kuumaan veteen.
Kaada liivate ohuena nauhana samalla koko ajan sekoitelellen mämmiseoksen joukkoon.
Yhdistä suklaa-mämmiseos ja vaniljavaahto varovasti nuolijalla käännellen. Tarkista maku!
Nostele mousse kaurakeksipohjan päälle. Tasoita pinta.
Anna ensimmäisen kerroksen hyytyä jääkaapissa 2 tuntia.

Mangomousse:
Aloita tämän valmistaminen sen jälkeen, kun ensimmäinen kerros on hyytynyt n. 75 minuuttia.
Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä.
Vatkaa vaniljakastike jämäkän kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita mangopiltit, tuorejuusto ja sokerit tasaiseksi seokseksi.
Kuumenna sitruunamahu höyryävän kuumaksi.

Purista liivatelehdistä ylimääräinen kylmä vesi ja liota ne kuumaan sitruunamehuun.
Kaada liivate ohuena nauhana samalla koko ajan sekoitellen mangoseoksen joukkoon.
Yhditä mangoseos ja vaniljavaahto varovasti nuolijalla käännellen. Tarkista maku!
Nostele mousse hyydytetyn kerroksen päälle. Tasoita pinta.
Nosta hyytymään jääkaappiin vielä kolmeksi tunniksi.

Koristelu:
Paloittele suklaa paksupohjaiseen kattilaan.
Lisää joukkoon kerma ja sulata tasaiseksi miedolla lämmöllä lusikalla sekoitellen.
Jätä jäähtymään kymmeniseksi minuutiksi.

Irrota kakusta vuoan reunat ja siirrä varovasti tarjoiluastialle.
Nostele teelusikalla kakun päälle valkosuklaata siten, että se lähtee valumaan reunoille.
Valkosuklaavalumia voi tehdä haluamansa verran.
Koristele kakku vielä marjoilla, sokerihelmillä ja yrteillä.

Nauti ja ihastu mangon, mämmin ja suklaan makujen sinfoniaan!

Kommentit (0)