Joulun jälkeen on ollut myynnissä edullisesti valmista porkkanasosetta. Nämä sämpylät on tehty valmiiseen soseeseen ja kylläpä tulikin hyviä!
Porkkanasämpylät
Ainekset
Työvaiheet
1. Lämmitä porkkanasosetta hieman mikrossa, jotta hiivavesi ei kylmene liikaa, kun lisäät soseen seokseen.
2. Kuumenna vesi n. +42-asteiseksi.
3. Lisää veteen kuivahiiva, porkkanasose, siirappi, kaurahiutaleet ja suola. Sekoita.
4. Lisää hiivavesiseokseen jauhoja pikkuhiljaa aluksi haarukalla/nuolijalla sekoittaen ja lopuksi kädellä vaivaten taikinaksi. Lisää loppuvaiheessa myös öljy. Taikina pitää jäädä pehmeäksi, niin sämpylöistä tulee kuohkeita.
5. Kohota liinan alla n.60 minuuttia.
6. Levitä pöydälle jauhoja. Kumoa taikina pöydälle ja jaa se 16 palaan. Pyörittele sämpylöiksi uunipellille leivinpaperin päälle ja anna kohota vielä liinan alla 20-30 minuuttia.
7. Paista 225-asteisessa uunissa toiseksi alimmaisella tasolla n. 15-18 minuuttia, kunnes sämpylät ovat kauniin värisiä. Nämä ovat todella hyviä!
ps. Itse tykkään tehdä pulleita sämpylöitä ja laitan ne pellille lähekkäin. Näin koko satsi mahtuu yhdelle pellille.
Ohje: Tarja Pasanen @waterontongue/vesikielellä
tuli hyviä pehmeitä sämpylöitä,ehdottomasti jatkoon :)