Me Naiset on lisännyt 1490 reseptiä.
Linkitetty 58 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Herkullinen tapa estää hävikkiä! Banaanileivän ohje muuntuu helposti sen mukaan, mitä keittiön kaapeista sattuu milloinkin löytymään. Kruunaa leipä sipaisemalla sen päälle maapähkinävoita tai suklaalevitettä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min + paisto 45 min
Vaikeustaso
Helppo

Banaanileipä

Ainekset

3
banaania
100
g
voita
5
dl
jauhoja
1
tl
suolaa
2
tl
kardemummaa, kanelia tai piparkakkumaustetta
½
tl
ruokasoodaa
½
tl
leivinjauhetta
2
munaa
1 ½
dl
muscovado- tai fariinisokeria
1 ½
dl
piimää, kermaviiliä tai jugurttia

Työvaiheet

  1. Lämmitä uuni 175-asteiseksi. Voitele leipävuoka.
  2. Pilko banaanit siivuiksi. Kuumenna voi kattilassa ja anna sen paahtua, kunnes poreilu loppuu. Lisää banaanit ja kuumenna sekoitellen, kunnes banaanit ovat sosetta.
  3. Sekoita jauho, suola, kardemumma ja kohotusaineet keskenään.
  4. Riko munat kulhoon ja vatkaa rakenne rikki. Lisää sokeri ja vaahdota sähkövatkaimella kuohkeaksi.
  5. Lisää vaahdon joukkoon banaanisosetta, jauhoseosta ja piimää pikkuhiljaa nuolijalla sekoittaen. Kaada tasaiseksi sekoitettu taikina vuokaan ja paista uunin keskiosassa 45 minuuttia tai kunnes puutikkuun ei enää tartu taikinaa.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Essi N on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Mannapuuro Cacio e pepe on yllättävä ja vastustamaton suolainen välipala
Mannapuuro Cacio e pepe on yllättävä ja vastustamaton suolainen välipala

Yllättävä ja vastustamaton välipala, jossa yhdistyy mannapuuron pehmeä, polentamainen rakenne ja cacio e pepen täyteläinen suolaisuus.

Tässä reseptissä mannapuurosta tehdään suolainen välipala. Makumaailma on kuin Cacio e pepe -pastassa, rakenne puolestaan kuin polentassa. Halutessasi voit lisätä suolaisen puuron päälle esimerkiksi paistettua kesäkurpitsaa, valkosipulia, persiljaa tai chiliä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1
Valmistusaika
10
Vaikeustaso
Helppo

Mannapuuro Cacio e pepe

Ainekset

1/3
dl
mannasuurimoita
2
dl
maitoa
ripaus
suolaa
1
dl
parmesan- tai pecorinoraastetta
päälle
ripaus
pippuria
noin 1tl
oliiviöljyä

Työvaiheet

1. Raasta juusto.

2. Mittaa kattilaan mannasuurimot ja maito. Lisää ripaus suolaa.

3. Kiehauta mannasuurimot ja maito välillä sekoittaen. Sekoittamiseen voit käyttää kierre- tai pallovatkainta tai halutessaan nuolijaa. Varo ettei maito pala pohjaan. Anna porista miedolla lämmöllä 5-10 minuuttia, kunnes suurimot ovat turvonneet ja puuro on koostumukseltaan paksua, mutta yhä juoksevaa. 

4. Sekoita valmiin puuron joukkoon juustoraaste niin, että juusto sulaa puuron joukkoon täysin. Jos puuro vaikuttaa liian paksulta, voit sekoittaa joukkoon tilkan oliiviöljyä.

5. Siirrä puuro tarjoiluastiaan, rouhi päälle mustapippuria ja kaada päälle noin 1tl oliiviöljyä. Nauti lämpimänä – juusto saa puuron asettumaan nopeasti. 

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 373 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Maapähkinävoin rinnalle suureen suosioon noussut keksitahna on helppo valmistaa myös itse. Et tarvitse kuin kolme ainesta ja tehosekoittimen. 

Keksitahna on monikäyttöistä. Se sopii esimerkiksi paahtoleivän päälle levitettäväksi, pannarin tai lettujen päälle hillon sijaan tarjottavaksi tai vaikkapa jäätelön kyytipojaksi. Kokeile myös puuron päällä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 pientä annosta
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Keksitahna eli cookie butter

Ainekset

250
g
keksejä, esimerkiksi Pirkka speculaas tai Lotus Biscoff
100
g
voita
1
prk (397 g)
kondensoitua maitoa

Työvaiheet

  1. Murskaa keksit monitoimikoneella.
  2. Sulata voi. Lisää voisula ja kondensoitu maito keksimurujen joukkoon. Anna koneen käydä, kunnes seos on tasaista.
  3. Säilytä tahna jääkaapissa. Ota se huoneenlämpöön noin 10 minuuttia ennen tarjoilua. Tahna säilyy noin muutaman viikon ajan viileässä säilytettynä. Käytä tahnaa puuron päällä, jäätelön kanssa tai paahtoleivälle tai pullaviipaleelle levitettynä. Kokeile myös pannarin tai lettujen kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2970 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Vuokakakku on täydellinen mökki-tuliainen, sillä se kootaan suoraan vuokaan ja on siis helppo kuljettaa kylmälaukussa. Päälliset lisätään perillä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8–10
Valmistusaika
30 min + vetäytyminen 6 t
Vaikeustaso
Helppo

Tuliaiskakku

Ainekset

4
kananmunaa
dl
sokeria
1
dl
vehnäjauhoja
½
dl
mantelijauhetta
½
dl
perunajauhoja
1
tl
leivinjauhetta
TÄYTE
1
l
tuoreita mansikoita
1
prk (250 g)
maitorahkaa
1
rkl
sokeria
2–3
rkl
ruusuvettä
dl
kuohukermaa
KUORRUTUS
dl
kuohukermaa
n. 1
l
tuoreita mansikoita
(syötäviä kukkia)

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi ne vaahtoon. Kääntele varovasti tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja levitä se pellin kokoiseksi levyksi. Kypsennä uunissa noin 8 minuuttia tai kunnes leivonnainen on pinnaltaan kauniin ruskea ja kypsä. Anna jäähtyä noin 5 minuuttia. Kumoa pohja puhtaalle leivinpaperille jäähtymään. Irrota paistopaperi.

  2. Perkaa mansikat ja leikkaa ne pieniksi paloiksi kulhoon. Sekoita joukkoon rahka, sokeri ja ruusuvesi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele täytteeseen. Maista, ja lisää ruusuvettä tarvittaessa.

  3. Valitse kakulle suorakaiteen mallinen vuoka (noin 18 cm x 26 cm). Leikkaa kakkupohja kolmeksi vuoan kokoiseksi palaksi ja laita yksi pala vuoan pohjalle. Lusikoi pohjalle puolet täytteestä. Laita seuraava kakkupohja vuokaan ja levitä loppu täyte päälle. Nosta viimeinen pohja päällimmäiseksi. Anna vetäytyä jääkaapissa peitettynä vähintään 6 tuntia, mieluiten yön yli.

  4. Vaahdota kerma ja levitä rennosti kakun päälle. Koristele puolitetuilla ja viipaloiduilla mansikoilla.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 373 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Kesäkurpitsa mehevöittää kakun ja suklaahiput maistuvat sattumina taikinassa. Desi kermaa sekä fariinisokeri valkoisen sokerin tilalla tekevät kakusta extra herkullisen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 palaa
Valmistusaika
20 min + 2 h
Vaikeustaso
Helppo

Kesäkurpitsakakku

Ainekset

150
g
voita
1
pieni kesäkurpitsa (n. 4dl karkeaa raastetta)
2
huoneenlämpöistä kananmunaa
2,75
dl
fariinisokeria
4,5
dl
vehnäjauhoja
1
ps (75 g)
mantelijauhetta
2
tl
leivinjauhetta
75
g
suklaahippuja tai rouhittua suklaata
1
dl
kermaa
(tomusokeria, sulatettua suklaata, syötäviä kukkia)

Työvaiheet

  1. Sulata voi ja anna sen jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  2. Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi. Puristele ylimääräinen neste pois.
  3. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi isossa kulhossa.
  4. Yhdistä jauhot, mantelijauhe ja leivinjauhe keskenään toisessa kulhossa. Lisää joukkoon suklaahiput.
  5. Kääntele kesäkurpitsaraaste muna-sokerivaahtoon. Lisää suklaa-jauhoseos ja voisula muiden aineiden joukkoon. Lisää kerma.
  6. Kaada taikina pinnoitettuun, jauhotettuun vuokaan (vetoisuus noin 1,1 l)
  7. Paista 175-asteisen uunin alimmalla ritilätasolla noin 50 minuuttia. Varmista kypsyys tikulla: kun tikkuun ei tartu taikinaa, kakku on valmis. Jos pinta uhkaa tummua liikaa, peitä se leivinpaperilla paistamisen loppuvaiheessa.
  8. Anna kakun vetäytyä 15 minuuttia ennen kumoamista. Jätä vuoka kakun päälle ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Siivilöi halutessasi päälle tomusokeria tai sulata suklaata ja valuta se raidoiksi kakulle. Viimeistele halutessasi syötävillä kukilla.

Kommentit (0)