Herkullinen tapa estää hävikkiä! Banaanileivän ohje muuntuu helposti sen mukaan, mitä keittiön kaapeista sattuu milloinkin löytymään. Kruunaa leipä sipaisemalla sen päälle maapähkinävoita tai suklaalevitettä.
Banaanileipä
Ainekset
Työvaiheet
- Lämmitä uuni 175-asteiseksi. Voitele leipävuoka.
- Pilko banaanit siivuiksi. Kuumenna voi kattilassa ja anna sen paahtua, kunnes poreilu loppuu. Lisää banaanit ja kuumenna sekoitellen, kunnes banaanit ovat sosetta.
- Sekoita jauho, suola, kardemumma ja kohotusaineet keskenään.
- Riko munat kulhoon ja vatkaa rakenne rikki. Lisää sokeri ja vaahdota sähkövatkaimella kuohkeaksi.
- Lisää vaahdon joukkoon banaanisosetta, jauhoseosta ja piimää pikkuhiljaa nuolijalla sekoittaen. Kaada tasaiseksi sekoitettu taikina vuokaan ja paista uunin keskiosassa 45 minuuttia tai kunnes puutikkuun ei enää tartu taikinaa.