Soppa365 on lisännyt 294 reseptiä.
Linkitetty 29 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström

Halloween-aamiaisen hauskat oranssit croissantit muistuttavat ulkonäöltään pieniä kurpitsoja. Kurpitsan kantana on kanelitanko, joka napataan pois ennen haukkaamista.

Halloweeniin ja syksyn sadonkorjuujuhlaa kekriin sopivat kurpitsasämpylät ovat suloinen viikonloppuaamun aloitus.

Kurpitsan muotoiset ja väriset leivät syntyvät yllättävän helposti ja nopeasti. Kun käytät valmista croissanttaikinaa, sinun ei tarvitse kuin käydä hommiin. Taikinan lisäksi tarvitset uuninkestävää paistinarua, kananmunan sekä taikinan värjäävää sahramia. Kurpitsojen kannoiksi tökätään kanelitangot koristeeksi.

Taikina pyöritellään palloiksi, joiden ympärille naru sidotaan kuvassa näkyvällä tavalla. Narua ei kannata kiristää tiukasti taikinapallojen ympärille, sillä ne kohoavat uunissa hyvin reilusti. Keltaisen värin tuovan sahramin voi murustaa pieneksi ennen kananmunan joukkoon lisäämistä, jolloin se värjää tasaisemmin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 kpl
Valmistusaika
15 min + 20 min kypsentäminen
Vaikeustaso
Helppo

Halloweenin kurpitsacroissantit

Ainekset

1
tlk (240 g)
paistovalmista croissant-taikinaa (Danerolles)
Muotoiluun
uuninkestävää paistinarua
Pinnalle
1
kananmuna
1
ps (0,5 g)
sahramia
Koristeluun
2–4
kanelitankoa
Tarjoiluun
keksitahnaa, suklaa-pähkinätahnaa tai maapähkinävoita

Työvaiheet

  1. Avaa taikinatölkki ja irrota taikinarulla työlaudalle. Leikkaa se neljään yhtä suureen palaan ja pyörittele taikinapalat käsin palloiksi. 
  2. Leikkaa paistinarusta neljä noin 30 sentin pituista pätkää. Kiedo narupätkä taikinapallon ympärille kevyesti kolme kertaa niin, että naru kietoo taikinapallon paketiksi (katso kuva). Älä kiristä narua liikaa. Solmi naru. Tee samoin kaikille taikinapalloille.
  3. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Levitä leivinpaperi uunipellille.
  4. Riko kananmuna pieneen kulhoon. Vatkaa sen rakenne haarukalla tasaiseksi. Kaada sahrami kananmunan joukkoon ja sekoita haarukalla, kunnes sahrami on värjännyt kananmunan.
  5. Kasta narulla solmittu taikinapallo kananmunaan kunnolla molemmin puolin, jolloin se värjäytyy kokonaan. Nosta uunipellille. Tee samoin kaikille taikinapalloille.
  6. Nosta pelti 175-asteiseen uuniin. Kypsennä croissanteja noin 17–20 minuuttia. Tarkkaile paistumista, jotta croissantit eivät pääse tummumaan liikaa.
  7. Nosta pelti uunista ja anna croissantien jäähtyä 10 minuuttia, jolloin voit koskea niihin käsin. Leikkaa naru saksilla katki ja irrota se huolellisesti croissantin ympäriltä. Tarkista, ettei narua jää croissantin uurteisiin. Lämpimästä croissantista naru irtoaa helpommin.
  8. Viimeistele croissantit. Jos kanelitangot ovat pitkiä, napsauta ne kahtia. Työnnä kanelitanko koristeeksi jokaisen croissantin keskelle, jolloin lopputulos muistuttaa pientä kurpitsaa.
  9. Tarjoa kurpitsacroissantit keksitahnan, suklaa-pähkinätahnan tai maapähkinävoin kanssa.

HUOM. Kanelitanko on tarkoitettu koristeeksi. Muistuta jokaista ruokailijaa poistamaan se ennen haukkaamista.

 

Kommentit (1)

Vierailija

Miksi sahramia? Kyllä sen sämpylän pinta uunissa ruskistuu kellertäväksi ihan kanamunallakin, ettei tarvitse maksaa turhasta. Aito sahrami on törkeän hintaista ja feikkisahramia saa halvemmalla, jos haluaa lisätä leipäänsä kehäkukan terälehtiä tai värjättyä sahanpurua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Tässä täydellinen resepti mökille: ulkotulilla paistettu pitsireunainen lettu, päälle kourallinen makeita mansikoita.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
15–20 kpl
Valmistusaika
30 min + 4 t
Vaikeustaso
Helppo

Muurinpohjaletut

Ainekset

1
l
täysmaitoa
dl
ohrajauhoja
2
dl
vehnäjauhoja
2
munaa
1
rkl
sokeria
½
tl
kardemummaa
½
tl
suolaa
voita paistamiseen
Lisäksi
1
l
mansikoita tai 2 dl mansikkahilloa

Työvaiheet

  1. Vatkaa maidon joukkoon jauhot ja munat. Lisää sokeri, kardemumma ja ripaus suolaa.
  2. Anna taikinan turvota viileässä vähintään neljä tuntia tai yön yli.
  3. Kaada kauhallinen lettutaikinaa kuumalle muurikalle tai lettupannulle. Paista, kunnes lettu on hyytynyt. Käännä ja paista vielä toiselta puolelta.
  4. Tarjoa letut tuoreiden mansikoiden tai mansikkahillon kanssa.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä
Ihanan yrttiset teeleivät onnistuvat vaikka mökkikeittiössä! Hienonna taikinaan yrttimaasta löytyvät kesän vihreät.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 kpl
Valmistusaika
10 min + paistaminen 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Yrtti-teeleivät

Ainekset

2
dl
tuoreita yrttejä (esim. basilikaa, lehtipersiljaa ja timjamia) hienonnettuna
3
dl
hiivaleipäjauhoja
2
dl
kaurahiutaleita
2
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
2
dl
vettä
½
dl
rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Hienonna yrtit veitsellä.

  2. Sekoita kuivat aineet kulhossa keskenään. Lisää yrtit, vesi ja öljy.

  3. Nostele taikina leivinpaperin päälle pellille kahdeksi keoksi. Taputtele ne jauhotetuin käsin kiekoiksi.

  4. Jaa leivät taikinapyörällä tai veitsellä neljään osaan. Pistele leivät haarukalla.

  5. Paista 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Itse tehty rahka-voitaikina vie kielen mennessään, varsinkin kevään ensimmäisten raparperien seurassa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12–15 kpl
Valmistusaika
40 min + 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Raparperipiiraat

Ainekset

250
g
voita
½
dl
sokeria
4
dl
vehnäjauhoja
2
tl
kardemummaa
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
1
prk (250 g)
rahkaa
Voiteluun
1
muna
Täyte
3–4
raparperin vartta (n. 500 g)
50
g
voita
1
dl
sokeria
Päälle
ruokosokerisiirappia
1
dl
pistaasipähkinöitä

Työvaiheet

  1. Nypi pehmeän voin sekaan sokeri. Lisää jauhoihin kardemumma, leivinjauhe ja suola. Sekoita ainekset rahkan kanssa pehmeäksi taikinaksi. Älä vaivaa.
  2. Taputtele taikina pötköksi. Kierrä ympärille kelmu. Laita taikina kohmettumaan jääkaappiin pariksi tunniksi tai yön yli.
  3. Kauli taikinasta 30 x 20 cm:n levy. Taita levy kolmeen kerrokseen. Kauli taikina taas levyksi ja taita kolmeen kerrokseen. Jatka 3–4 kertaa ja ripottele hieman jauhoja kerrosten väliin.
  4. Paina taikinalevystä ympyröitä (ø 12 cm). Voit käyttää muottina isoa säilykepurkkia. Nosta pohjat uunipellille leivinpaperille. Voitele reunat munalla.
  5. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Leikkaa raparperinvarret 7 sentin pätkiksi. Jos varret ovat paksuja, puolita ne pitkittäin.
  6. Sulata voi pannulla. Kypsennä raparperinvarsia 5 minuuttia. Ripottele päälle sokeria.
  7. Nosta raparperit pohjien päälle. Paista piiraita 10–15 minuuttia.
  8. Valuta päälle siirappia ja lisää rouhittuja pistaasipähkinöitä.

Vinkki! Voit oikaista käyttämällä valmiita voitaikinalevyjä, jotka leikkaat neliöiksi.

ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Kakun keikkumista ei tarvitse jännittää, kun mansikkakermakakku kootaan suoraan vuokaan. Jos herkun ei tarvitse olla gluteeniton, voit vaihtaa perunajauhot vehnäjauhoihin.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Gluteeniton mansikkavuokakakku

Ainekset

POHJA
4
munaa
dl
sokeria
1
dl
mantelijauhoja
¾
dl
perunajauhoja
1
tl
leivinjauhetta
TÄYTE
1
l
mansikoita
½
dl
mintun lehtiä
¼
dl
sokeria
4
dl
vispikermaa
1
prk (200 g)
vaniljarahkaa
KORISTELUUN
½
l
mansikoita
½
dl
mintun lehtiä
2–3
rkl
hasselpähkinärouhetta

Työvaiheet

  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Yhdistä jauhoseos vaahtoon kevyesti sekoittaen.

  2. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 225 asteessa 5–6 minuuttia.

  3. Ripottele leivinpaperille sokeria. Kumoa kypsä torttu paperin päälle. Irrota paistopaperi ja anna jäähtyä.

  4. Poista mansikoista kanta ja viipaloi mansikat. Hienonna minttu. Sekoita kulhossa mansikat, minttu ja sokeri. Anna maustua 15 minuuttia.

  5. Leikkaa kakkulevy puoliksi. Nosta puolikas vuokaan.

  6. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka. Levitä mansikat kakkupohjan päälle ja lisää puolet kermaseoksesta.

  7. Nosta toinen pohjalevy päälle. Levitä pinnalle loppu kermaseos. Koristele lohkotuilla mansikoilla ja mintun lehdillä. Ripottele pinnalle lopuksi pähkinärouhetta.