
Valmistaikinasta ja pekonisiivuista syntyy simppelisti uusi aamiaishitti: pekoniin kääritty voisarvi.
Pekoniin kääritty croissant
Ainekset
Työvaiheet
- Lämmitä uuni 200 asteeseen. Levitä pekonisiivut pellille leivinpaperin päälle ja paahda niitä 2–3 minuuttia.
- Ota pekonien paahtuessa croissant-taikina varovasti esiin purkista jauhotetulle leivinalustalle tai leivinpaperin päälle. Leikkaa katkoviivoja pitkin valmiit kolmiot (6 kpl) erilleen toisistaan.
- Ota pekonit uunissa ja anna niiden jäähtyä pari minuuttia. Levitä leivinpaperille kutakin croissantia varten kaksi pekonisiivua V-kirjaimen muotoon, ja aseta taikinakolmio siivujen päälle niin, että ne peittyvät. Rullaa pekonit ja taikina croissantin muotoon (aloita leveästä päästä). Pekonisiivut jäävät osittain kierteiden väliin.
- Voitele esiin jäävät taikinakohdat kananmunalla ja paista voisarvia n. 10 minuuttia.
Vinkki! Voit halutessasi myös täyttää voisarvet rullausvaiheessa esimerkiksi juustoraasteella.