micsno on lisännyt 4 reseptiä.
Linkitetty 55 keittokirjaan.
BanaaniSuklaapiiras
BanaaniSuklaapiiras

Nopea, helppotekoinen ja maistuva makea murupiiras vaikka yllätysvieraiden varalle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8-10
Valmistusaika
40-60min
Vaikeustaso
Helppo

Suklaa-banaani kaurapiirakka

Ainekset

3
dl
Kaurahiutaleita
0,5
dl
Sokeria
4
dl
Kaura/vehnäjauhoja
2
dl
Sulaa voita
Täyte
4
kpl
Banaaneja
2
rkl
Fariinisokeria
2
rkl
Sitruunamehua
100~
g
Suklaata

Työvaiheet

-Sekoita keskenään kaurahiutaleet, jauhot ja sokeri.
-Sulata voi juoksevaksi ja sekoita jauhojen sekaan.
-Sekoita voi ja jauhot kokonaan, jotta niistä tulee muromaista ja että kaikki sekoittuvat keskenään hyvin.
-viipaloi banaanit
-lisää banaanien joukkoon fariinisokeri ja sitruunamehu ja sekoita hyvin keskenään.
-Murenna suklaa pieniksi palasiksi.
-Levitä taikina piirakkavuokaan reunojamyöten ja painele taikina tiiviiksi pohjalle. (jätä vähän taikinaa päällysteeksi).
-Lisää täyteseos tasaisesti vuokaan taikinan päälle.
-Ripottele suklaamurut piirakkaan.
-Ripottele lopuksi loput taikinasta piirakkaan päällimäiseksi.

Paista uunissa n. 30-40min 200C asteessa.

Nauti lopuksi esimerkiksi jäätelön ja kahvin kanssa.

Kommentit (1)

Rouva

Tätä täytyy kokeilla heti. Vaikuttaa hyvältä ohjeesta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1288 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Herkullinen sipulikastike on klassisen New Yorkin hodarin pääraaka-aine. Soosin voi hyvin tehdä etukäteen, ja se kestää useamman päivän jääkaapissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Hodarit Nykin tapaan

Ainekset

6
nakkia
6
hotdog-sämpylää
dl
hapankaalia
tulista sinappia
Kastike
250
g
kuorittua sipulia
2
rkl
rypsiöljyä
2
rkl
hunajaa
¼
tl
kanelia
1
dl
vettä
¾
dl
ketsuppia
2
tl
srirachaa
1
tl
worchesterkastiketta
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi sipulit ohuiksi. Kuullota paistinpannulla öljyssä keskilämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää hunaja ja kaneli. Kuullota vielä minuutin ajan. Lisää vesi, ketsuppi, sriracha ja worchesterkastike, suola ja pippuri. Kiehauta ja keitä sen jälkeen keskilämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes kastike on sakeaa. Siirrä jäähtymään.

  2. Höyrytä sämpylät ja nakit kuumiksi esimerkiksi kattilan päälle nostetussa siivilässä. Varo, ettei vesi osu siivilän pohjaan.

  3. Täytä sämpylät nakeilla, sipulikastikkeella, hapankaalilla ja sinapilla.

Kommentit (0)

VesanKotiruoka on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Ehkä helpoin kasvisruoka ikinä.
Ehkä helpoin kasvisruoka ikinä.

Mifu on helppo ruoka-aines, josta tämän reseptin avulla teet nopeasti 4-hengen aterian.
Tähän ateriaan ei lisätä lainkaan mausteita!

Valio Mifu jauhis, joka vastaa n.400g jauhelihaa.
Kotimaista- laktoositon Juustokerma 250ml.
Rainbow Tomaattimurska 500g.
Uncle Ben’s Täysjyväriisi Boil-in-bag 2pussia.

Vihannekset lautaselle, kurkku yms

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
Paistoaika 15min + riisien kiehautus 10min
Vaikeustaso
Helppo

Helppo_Mifu

Ainekset

250
g
Mifu Jauhis Original
250
Ml
Juustokerma
500
G
Tomaattimurska
2
Pussia
Täysjyväriisiä Boil-in-bag
Kasvikset lautaselle
1
Kpl
Kurkku
1
Kippo
Minitomaatteja
1
Nippu
Salaatinlehtiä

Työvaiheet

- Laita n.2l vettä kiehumaan.
- Aloita ruskistamalla Mifu kuumalla pannulla.
- Kun Mifu on saanut kauniinruskean värin, lisää tomaattimurska.
- Sekoita tomaattimurska Mifun kanssa ja anna hetken kuumentua.
- Sekoita kerma ja pienennä levy puolella esim 3-tasoon. Anna muhia.
- Lisää viimeistään nyt kiehuvaan veteen riisit.
- Pilko vihanneksia odotellessa.

- Kun kastike on hautunut riisien keittoajan, voi lieden sammuttaa.

- Pilko vihanneksia esim kurkkua, tomaattia, salaatinlehtiä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1288 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Pastrami on brunssiruokaa parhaimmillaan, tehdään se sitten lihasta tai lohesta. Valmistus vie hieman aikaa, mutta on helppoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
30 min + kalan tekeytymiset jääkaapissa (1vrk)
Vaikeustaso
Helppo

Lohipastrami-avokadobagelit

Ainekset

6
bagel-sämpylää
2
kypsää avokadoa
100
g
maustamatonta tuorejuustoa
Lohipastrami
600
g
lohen paksua keskiosaa
2
rkl
karkeaa merisuolaa
2
tl
fariinisokeria
Maustesekoitus
1
rkl
korianterin siemeniä
2
tl
kuminaa
2
tl
kokonaisia mustapippureita
1
tl
savupaprikaa
ripaus cayennepippuria

Työvaiheet

  1. Tee ensin lohipastrami vuorokautta ennen.

  2. Laita kala nahkapuoli alaspäin kelmun päälle. Sekoita suola ja sokeri keskenään ja hiero kalan pintaan kauttaaltaan. Kääri kelmuun ja anna graavautua jääkaapissa seuraavaan päivään.

  3. Paahda kaikki mausteet kuivalla kuumalla pannulla noin minuutin ajan. Varo, ettet polta mausteita! Siirrä teholeikkuriin tai mortteliin ja jauha tasaiseksi.

  4. Ota kala pois jääkaapista ja hiero ylimääräinen suola pois. Leikkaa pituussuunnassa neljäksi tangoksi ja pyörittele tangot maustesekoituksessa.

  5. Paista tangot kuumalla pannulla ilman rasvaa siten, että ne ruskistuvat hieman joka puolelta (noin 20 sekuntia/puoli). Kääri jokainen tanko omaan kelmuunsa tiukaksi paketiksi. Nosta jääkaappiin 4 tunniksi.

  6. Leikkaa tangot ½ cm:n viipaleiksi terävällä veitsellä. Paahda bagelit leivänpaahtimessa. Voitele tuorejuustolla. Kuori ja viipaloi avokadot. Täytä bagelit avokadolla ja lohipastramilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2510 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Kookoksen ystävä rakastuu appelsiinilla maustettuihin ruotsalaisiin kookoshuippuihin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
15 kpl
Valmistusaika
30 min + taikinan vetäytyminen 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kookoshuiput

Ainekset

50
g
voita
1
appelsiini
2
kananmunaa
1
dl
sokeria
n. 5¼
dl (200 g)
kookoshiutaleita
Koristeluun
100
g
tummaa suklaata

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Sulata voi kattilassa tai mikrossa. Pese appelsiini ja raasta puolet oranssista kuores­ta, noin 1 rkl.
  3. Riko munat kulhoon ja sekoita sokeri jouk­koon. Lisää sulatettu voi, kookoshiutaleet ja appelsiininkuoriraaste. Anna taikinan tekey­tyä 20 minuuttia.
  4. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Muotoi­le kahden kostutetun lusikan avulla kartion muotoisia leivonnaisia leivinpaperin päälle.
  5. Paista kookoshuippuja uunin keskitasol­la 10–15 minuuttia. Anna leivonnaisten jäähtyä.
  6. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikros­sa. Kasta kookoshuiput suklaaseen ja anna jähmettyä. Voit tarjoilla kookoshuiput myös ilman suklaakoristelua.

Kommentit (0)