Muutaman aineksen muffinit ovat nopea herkku, joka onnistuu nuoremmiltakin kotikokeilta. Viimeisetkin murut katoavat takuulla lautasilta.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
12 muffinia
15 min + 15 min
Helppo
Tiikerimuffinit
Ainesosat
200
g
huoneenlämpöistä voita
2
dl
sokeria
3
kananmunaa
3
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
n. 1
dl
hasselpähkinä-suklaalevitettä
Vaiheet
- Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää joukkoon munat yksitellen vatkaten.
- Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Yhdistä ne muihin aineisiin käsin haarukkavatkaimella sekoittaen.
- Aseta 12 kertakäyttövuokaa muffinipellin koloihin ja lusikoi taikina vuokiin. Laita jokaiseen vuokaan noin teelusikallinen suklaa-pähkinätahnaa. Vetele taikinaan cocktail- tai hammastikulla kuvioita siten, että tahna raidoittuu muffinitaikinan kanssa.
- Paista uunin keskitasolla noin 15 min, tai kunnes muffinit ovat kypsiä, mutta vielä mehevän kosteita.