Me Naiset on lisännyt 1024 reseptiä.
Linkitetty 24 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Valmiista piirakkataikinasta valmistuvat mehevät keksit sisältävät sekä suklaata, toffeeta että pähkinöitä. Viime silauksen ne saavat sormisuolasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 cookieta
Valmistusaika
10 min + 5 min paisto
Vaikeustaso
Helppo

Suklaa-pähkinäcookiet

Ainekset

1
pkt
kauramurotaikinaa (esim. Myllyn paras)
½
dl
cashewpähkinöitä
80
g
suklaanappeja
80
g
fudgepaloja
sormisuolaa

Työvaiheet

1 Sulata taikina ohjeen mukaan. Kuumenna uuni 200-asteiseksi.

2 Rouhi pähkinät. Murusta taikina leivontakulhoon. Kaada joukkoon suklaanapit ja pähkinät. Murusta sekaan fudgepalat. Sekoita sattumat hyvin taikinan joukkoon. Muotoile 8–10 palloa leivinpaperille pellille.

3 Litistä pallot kekseiksi. Sirottele jokaisen keksin päälle vähän sormisuolaa. Paista 5–7 minuuttia eli juuri ja juuri kypsiksi.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2065 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Sitruunalla, valkosipulilla ja meiramilla maustettu liemi antaa syksyn ihanille sienille tilaa loistaa. Kirkas sienikeitto onnistuu niin kantarelleista, kehnäsienistä kuin orakkaistakin. Myöhemmin syksyllä soppaan sopivat myös suppikset.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kirkas sienikeitto

Ainekset

6–8
kehnäsientä
1
l (250 g)
kantarelleja
1
kesäkurpitsa (n. 800 g)
2
valkosipulinkynttä
1
sitruuna
3
rkl
oliiviöljyä
1
l
vettä
3
rkl
hummerifondia
2
rkl
tuoretta meiramia/oreganoa
½
tl
kuivattua minttua
¼
tl
mustapippuria myllystä
ripaus suolaa
Lisäksi
4
viipaletta maalaisleipää
1
valkosipulinkynsi

Työvaiheet

  1. Puhdista ja viipaloi sienet. Raasta kurpitsa isolla terällä. Kuori ja hienonna valkosipulit. Pese ja raasta sitruunan kuori ja purista mehu pieneen kulhoon.
  2. Kuullota sieniä ja valkosipulia öljyssä kattilassa 3–5 minuuttia. Ota muutama sieni sivuun annosten koristeeksi. Lisää kurpitsaraaste, sitruunankuori ja vesi. Lisää fondi ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä kannen alla 10 minuuttia.
  3. Lisää sitruunamehu ja yrtit keittoon. Mausta pippurilla ja suolalla.
  4. Paahda leivät rapeiksi. Hiero ne halkaistulla valkosipulinkynnellä. Laita leivät keittolautasille ja kauho soppa päälle. Lisää paistetut sienet ja tarjoa heti.

Vinkki! Hummerifondi on keitossa piste iin päälle, mutta voit käyttää myös kasvisfondia. Tällöin soppa on vegaaninen.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 635 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Piia Arnould

Kunnolla kuorrutusta! Kimpale porkkanakakkua voittaa monet muut leivokset mennen tullen. Inkiväärillä ja sitruunankuorella maustettuna se on vielä entistäkin herkumpi.

Tällä ohjeella porkkanapiirakkaa tulee iso pellillinen. Koska pohjataikinan rasvana on suolaton öljy, joukkoon tarvitaan myös suolaa, joka tekee mausta tasapainoisen.

Jos pidät inkiväärin mausta, voit hyvin lisätä sen määrää!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
36 palaa
Valmistusaika
40 min + 30 min kypsentäminen
Vaikeustaso
Helppo

Porkkana-inkivääripiirakka

Ainekset

4–5
porkkanaa (eli noin 8 dl hienoa raastetta)
2
rkl
tuoretta inkivääriä hienoksi raastettuna
1
rkl
luomusitruunan kuorta hienoksi raastettuna
5
dl
vehnäjauhoja
tl
leivinjauhetta
3
tl
kanelia
1
tl
suolaa
5
munaa (M-koko)
4
dl
sokeria
dl
rypsiöljyä (ei kylmäpuristettua)
2
rkl
sitruunamehua
Kuorrutus
150
g
voita
300
g
maustamatonta tuorejuustoa (ei kevyttä)
3–4
dl (200 g)
tomusokeria
Pinnalle
porkkanasuikaleita, sitruunankuorisuikaleita ja/tai sokeroituja inkivääripaloja

Työvaiheet

  1. Kuori ja raasta porkkanat ja inkivääri. Raasta hyvin pestyn sitruunan kuori. Sekoita raasteet keskenään.
  2. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, kaneli ja suola keskenään.
  3. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele joukkoon porkkanaraasteseos. Lisää sitten kuivat aineet, öljy ja sitruunamehu. Sekoita iso taikina vatkaimen pienimmällä teholla nopeasti tasaiseksi. Vältä turhaa vatkaamista, jotta taikina ei sitkisty.
  4. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Kypsennä 175-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla: kun tikkuun ei tartu taikinaa, pohja on sopivan kypsä. Paistoaikaan vaikuttaa porkkanaraasteen kosteus. Anna jäähtyä.
  5. Valmista kuorrutus. Vatkaa huoneenlämpöinen voi, tuorejuusto ja tomusokeri tasaiseksi seokseksi. Levitä kuorrutus pohjan päälle.
  6. Viimeistele porkkana- ja sitruunankuorisuikaleilla ja/tai sokeroiduilla inkivääripaloilla.

Vinkki! Lisää sokeroidut inkivääripalat koristeeksi juuri ennen tarjoilua, sillä ne kostuvat kuorrutuksen päällä.

Kommentit (0)

MimmiMämmi on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
Rapean suolainen ja hennon makea purjo-pekonipiirakka matkalla kahvipöytään
Rapean suolainen ja hennon makea purjo-pekonipiirakka matkalla kahvipöytään

Aina kun tätä purjo-pekonipiirakkaa olen tarjonnut ovat syöjät myhäilleet tyytyväisinä ja kyselleet sen reseptiä. Ohje on simppeli ja maku yllättävän täydellinen. Piirakka toimii etenkin hapokkaan valkoviinin tai raikkaan oluen kanssa. Salaatti sopii myös kylkeen keventämään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6-8
Valmistusaika
1,5 h (Taikina reilu 0,5h jääkaapissa)
Vaikeustaso
Helppo

-Täydellinen purjo-pekonipiiras-

Ainekset

Pohja
160
g
voita, huoneenlämpöisenä
1,5
dl
vehnäjauhoja
1
dl
täysjyvävehnäjauhoja
1,5
dl
raastettua voimakasta juustoa (käytin appenzeller-juustoa)
2
rkl
vettä
Täyte
1
pkt
savustettua pekonia, 120 g
1
kpl
purjo, yksi iso tai kaksi hoikempaa
2
kpl
sipulia
2
kpl
valkosipulia
2
rkl
dijon-sinappia,maun mukaan
2
tl
siirappia
mustapippuria jauhettuna
2
dl
kuohukermaa
2
kpl
kananmunaa
2
dl
raastettua voimakasta juustoa (käytin appenzeller-juustoa)
1,5
tl
suolaa

Työvaiheet

1. Laita  uuni lämpenemään 225 c

2.   Aloita pohjasta. Nypi huoneenlämpöinen voi, jauhot ja juustoraaste muruksi. Lisää muutamassa osassa kylmä vesi kunnes taikina on  koostumukseltaan käsiteltävää ja yhtenäistä.

3. Litistä taikina n. 3-4 cm paksuiseksi levyksi ja laita kelmuun tai tiiviiseen astiaan vetäytymään jääkaappiin. 

4. Paista pekoni. Levitä pekonit leivinpaperille ja paista uunissa 225 c 15-20 min.

5. Viipaloi purjo ja huuhtele hyvin. Viipaloi sipuli ja silppua valkosipuli.

 6. Paista voinokareen ja öljytilkan kanssa purjot ja sipulit hartaudella n.10 min. Niiden pinta saa kuulottua kunnolla ja ottaa väriä. Lisää seokseen sinappi, siirappi, mustapippuri ja puolet suolasta. Ota levy pois päältä.

7. Jauhota pöytä  ja kaulitse taikinaa pyöreään muotoon. Nosta taikina voideltuun vuokaan (minulla käytössä 20cm, korkea reunainen vuoka). Painele muoto sormin sopivaksi. Pistele haarukalla pohjaa ja esipaista 10 min  200 c.

8. Lisää purjo-sipuliseos  ja viipaloidut  pekonit esipaistetun taikinan päälle. 

9. Sekoita kerma, munat  ja juustoraaste sekä puolet suolasta ja kaada seos piirakkavuokaan.

10. Paista 200c n.30-40 min. 

Kommentit (2)

Vierailija

Tuntuu suurelta määrältä tuo ohjeen kaksi valkosipulia. Onkohan laatija tarkoittanut kahta kynttä?

Vierailija

Samaa tässä juuri mietiskelen.

Me Naiset on lisännyt 1024 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Vegaaninen munakas saa rakenteensa tofusta ja makua hummuksesta. Älä pihistele paistoöljyssä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Munaton munakas

Ainekset

150
g
pehmeää (silken) tofua
2
valkosipulinkynttä
1 rkl + 1 rkl + 2 rkl
oliiviöljyä
2
rkl
hummusta
2
rkl
ravintohiivahiutaleita
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
½
tl
paprikajauhetta
1
tl
perunajauhoja
(1–2
tl
vettä)
Lisäksi
200
g
valmiita kasvissuikaleita (esim. Apetit Tuorekset), parsakaalinnuppuja ym.
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Valuta tofu ja kuivaa talouspaperilla kevyesti.
  3. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuullota ruokalusikallisessa öljyä 1–2 minuuttia. Siirrä tehosekoittimeen muiden ainesten kanssa ja aja tasaiseksi. Jos taikina on liian paksua, lisää pieni tilkka vettä. Siirrä sivuun. Lisää ruokalusikallinen öljyä uunin kestävälle valurautapannulle ja lisää kasvissuikaleet. Paista muutaman minuutin ajan, kunnes suikaleet ovat kypsiä, mutta vielä rapsakoita. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Siirrä kasvikset sivuun ja pidä lämpimänä.
  5. Lisää loppu öljy ja neljäsosa kasviksista. Levitä munakasmassa tasaisesti päälle. Kypsennä 5 minuuttia ja siirrä vielä uuniin noin 10 minuutiksi.
  6. Lisää loput kasvikset päälle ja jatka kypsentämistä muutaman minuutin ajan. Tarjoa heti.

Kommentit (1)

Sandra

No nyt menee yli ymmärryksen, että munaton munakas.
Koska saadaan maidoton maito?