Airfryer- eli ilmafriteerauskeittimellä ei tarvitse läträtä rasvan kanssa donitseja tai munkkeja valmistaessa, mutta voi saada silti ihanan pehmeät vapun herkut. Kyllä rasvaakin käytetään, voita löytyy sekä taikinasta että pinnalta (ennen paistoa ja paiston jälkeen).

Helppo ja turvallinen tapa valmistaa vapun herkut!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
noin 30 kpl minidonitseja
Valmistusaika
taikinan teko noin 10-15 min, passiivinen 1-2 h (taikinan kohotus) + friteeraus ja viimeistely (noin 6 min/erä)
Vaikeustaso
Helppo

Maukkaat donitsit helposti airfryer-keittimellä

Ainekset

1,5
dl
(kasvi)maitoa
3,5
g
kuivahiivaa (puolet 7 g hiivapussista)
1,5
rkl
(vaahtera)siirappia
noin 3,5-4
dl
vehnäjauhoja
50
g
voita
Pinnalle
sulatettua voita
sokeria
vaniljasokeria
(kanelia)

Työvaiheet

1. Sekoita kulhossa lämmin maito, siirappi ja kuivahiiva. Peitä liinalla ja anna levätä noin 7 minuuttia kunnes seos kuplii.

2. Lisää jauhoja vähitellen ja vaivaa käsin kimmoisaksi muutaman minuutin verran. Vaihtoehtoisesti voit tehdä sen koneella. Lisää loppuvaiheissa myös sulatettu voi.

3. Kohota noin tunti liinan alla tai mikron huomassa. Itse tykkään laittaa yleensä mikroon.

4. Tunnin päästä vaivaa kevyesti ja kaulitse noin 1 cm paksuiseksi levyksi.

5. Ota pienellä lasilla (esimerkiksi snapsilasilla tai jälkiruokaviinilasilla) kiekot. Kaulitse ylijääneet palat uusiksi levyiksi. Lopputuloksena on noin 30 kpl taikinakiekkoja. Tämä toki riippuu siitä kuinka paksun taikinalevyn teit ja minkä kokoista lasia käytit muottina.

6. Jätä donitsit sellaisiksi tai pyörittele sormen avulla donitseiksi. Jätä kohoamaan vielä peitettyinä (30 - 60 min).

7. Voitele sulatetulla voilla ja friteeraa airfryer -keittimellä muutamassa eräässä 180 asteessa noin 4-5 minuuttia kääntäen noin kahden minuutin kohdalla. Oman keittimen pienehköön koriin mahtuu noin 6-7 minidonitsia vierekkäin. Jos haluat pelata aivan varman päälle ja testata sopivaa aikaa, niin kokeile ensin yhdellä donitsilla.

8. Dippaa sitten molemmin puolin friteeratut donitsit sulatettuun voihin ja sitten sokeri-vaniljasokeriseokseen.

9. Nauti mielellään heti! Nam!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1193 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström
Muutama lusikallinen mätiä juhlistaa raikkaan ja kevyen salaatin.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kurkku-omenasalaatti

Ainekset

1
pieni kurkku
½
fenkoli
1
omena
1
pieni punasipuli
1
dl
tilliä silputtuna
1
prk (170 g)
vegaanista mätiä, esim. Cavi-art
Kastike
½
dl
appelsiinimehua
1
tl
fenkolinsiemeniä
½
dl
oliiviöljyä
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
¼
tl
valkopippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Leikkaa kurkku renkaiksi, fenkoli ohuiksi lastuiksi sekä omena ja punasipuli ohuiksi viipaleiksi. Silppua tilli.
  2. Tee kastike. Purista appelsiinista mehu. Rouhi fenkolinsiemenet morttelissa. Yhdistä kastikkeen ainekset.
  3. Sekoita kasvikset kulhossa. Lisää joukkoon tilli ja kastike.
  4. Laita kasvikset tarjoiluvadille. Lusikoi päälle vegaanista mätiä. Koristele tillillä.

Vinkki! Merileväpohjaisen mädin voi vaihtaa kirjolohen- tai siianmätiin.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1193 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Arto Vuohelainen
Vartissa valmis kalahampurilainen päästää kokin mahtavan helpolla.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kalapurilaiset

Ainekset

4
hampurilaissämpylää
1
pkt
järvikalapihvejä (Apetit)
1
rkl
rypsiöljyä
1
pihvitomaatti
1
avokado
salaattia tai basilikaa
4
cheddarjuustoviipaletta
Kastike
dl
turkkilaista jugurttia
½
dl
ketsuppia

Työvaiheet

  1. Paista jäiset pihvit molemmin puolin kypsiksi öljyssä pannulla miedolla lämmöllä.
  2. Siivuta tomaatti ja avokado.
  3. Paahda leivät paahtimessa. Sekoita jugurtti ja ketsuppi.
  4. Laita sämpylöiden väliin kastiketta, salaattia, cheddarsiivu, kalapihvit, tomaatit ja avokado.
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1193 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström
Maustetut taatelit ovat iso hitti karkkiosastoilla, mutta niitä on helppo tehdä itsekin.
Maustetut taatelit ovat iso hitti karkkiosastoilla, mutta niitä on helppo tehdä itsekin.
Maustetut taatelit ovat iso hitti kauppojen karkkiosastoilla, mutta niitä on helppo tehdä itsekin. Nämä suklaasydämet valmistuvat vartissa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
15 min

Taatelisydämet

Ainekset

24
kivetöntä, pehmeää taatelia
100
g
suklaata
rouhittua pistaasipähkinää
pakastekuivattua vadelmaa

Työvaiheet

  1. Tee pienellä terävällä veitsellä noin sentin viilto 12 taatelin toiselle pitkälle sivulle. Työnnä toiset 12 taatelia viiltoihin, jolloin taatelit muodostavat sydämen.  Laita sydämet leivinpaperin päälle.
  2. Paloittele ja sulata suklaa mikroaaltouunissa tai liedellä vesihauteessa. Kuorruta taatelisydämet levittämällä niille suklaata rennosti pikkulusikalla.
  3. Koristele rouhitulla pistaasipähkinällä tai kuivatulla vadelmalla. Anna kovettua hetki jääkaapissa.

Kuvan helppojen riisisuklaapatukoiden ohjeen löydät täältä.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1193 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström
Tummasta suklaasta, pähkinöistä ja riisimuroista tehdyt patukat käyvät herkkuvälipalasta.
Tummasta suklaasta, pähkinöistä ja riisimuroista tehdyt patukat käyvät herkkuvälipalasta.
Kaverille kanssa! Helpot ja nopeat suklaapatukat onnistuvat myös koululaisilta.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 18 kpl
Valmistusaika
10 min + 1 tunti
Vaikeustaso
Helppo

Riisisuklaapatukat

Ainekset

150
g
tummaa suklaata
1
dl
sileää maapähkinävoita
4
dl
riisimuroja
Lisäksi
1
dl
suolapähkinöitä
50
g
tummaa suklaata

Työvaiheet

  1. Paloittele ja sulata suklaa joko mikroaaltouunissa tai liedellä vesihauteessa.
  2. Sekoita maapähkinävoi suklaan joukkoon. Lisää riisimurot ja kääntele tasaiseksi.
  3. Kaada suklaa-riisimuromassa leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (n. 25 x 20 cm). Tasoita pinta.
  4. Rouhi suolapähkinät veitsellä. Paloittele ja sulata koristelusuklaa. Painele suolapähkinärouhe riisisuklaan pinnalle. Levitä päälle suklaaraitoja pikkulusikalla.
  5. Anna kovettua jääkaapissa reilu tunti. Leikkaa tai murra riisisuklaalevystä patukoita tai ruutuja. Levy leikkaantuu siististi, kun veitsen kastaa välillä kuumaan veteen.

Kuvan taatelisydänten ohjeen löydät täältä.