Valitse maku ja ryhdy puuhiin! Saat käden käänteessä kaksi tai neljä herkkuviineriä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
2–4 leivosta
25 min + sulatus
Helppo
Hedelmäviinerit
Ainesosat
2
lehtitaikinalevyä
1
muna
Kirsikkatäyte
1
prk (200 g)
vaniljarahkaa
½
prk
rommi-kirsikkamarmeladia (Pirkka)
pari palaa tummaa suklaata
Persimonitäyte
1
prk (200 g)
vaniljarahkaa, paistonkestävä
1
persimoni
1
rkl
hasselpähkinärouhetta
2
rkl
vaaleaa siirappia
Vaiheet
- Valitse, teetkö kaksi kirsikkaviineriä vai neljä persimoniviineriä. Ota lehtitaikinalevyt leivinpaperille sulamaan. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
- Leikkaa taikinalevyt neliöiksi.
- Tee kaksi kirsikkaleivosta näin: Paina kahden taikinaneliön keskeltä muotilla ympyrä. Voitele kokonaisten neliöiden reunat munalla ja nosta reiälliset neliöt kokonaisten päälle. Levitä reikään lusikallinen kirsikkamarmeladia. Voitele leivoksen reunat munalla.
- Paista leivonnaisia 10–15 minuuttia, kunnes ne kohoavat lehteviksi ja saavat väriä.
- Lusikoi aukkoon vaniljarahkaa. Lisää pinnalle vielä marmeladia ja rouhittua suklaata.
- Tee neljä persimonileivosta näin: Levitä taikinaneliöiden keskelle vaniljarahkaa ja muutama persimoniviipale. Ripottele pinnalle hasselpähkinärouhetta.
- Paista leivonnaisia 10–15 minuuttia. Lisää pinnalle loraus siirappia.