
Tämä ihanan helppo marjapiirakka valmistuu ilman uunia. Pähkinät ja granola tekevät pohjasta maukkaan ja rapean.
Marja-granolapiiras
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita pähkinät tehosekoittimeen ja rouhi hienoksi. Yhdistä pähkinärouhe, granola, kaakaojauhe ja sokeri kulhossa. Sulata margariini ja sekoita se kulhossa olevien aineiden joukkoon. Painele seos piirakka- vuoan (Ø noin 25 cm) pohjalle ja reunoille. Sulata suklaa mikroaaltouunissa tai vesihauteessa. Levitä suklaa sudilla ohueksi kerrokseksi pohjalle. Laita pohja noin 10 minuutiksi jääkaappiin kovettumaan.
-
Poista mansikoista kannat ja leikkaa marjat viipaleiksi pohjan päälle. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kääntele vaniljajogurtti joukkoon ja lusikoi täyte mansikoiden päälle.
-
Peitä piiraan pinta tuoreilla marjoilla.
Vinkki Piirakasta tulee vegaaninen, kun käytät kauravispiä sekä vaihdat vaniljajogurtin tilalle vegaanisen luonnonjogurtin (esim. Yosa Greek style) ja lisäät 2 teelusikallista vaniljasokeria.