
Juustokierteet ovat erittäin helppoja tehdä, mutta sitäkin herkullisempia!🤗 Juustokierteet sopivat vallan mainiosti vaikkapa juhlakattaukseen tai ihan vaan iltateen seuralaiseksi. Juustokierteet kestävät myös pakastuksen ja ohjeen voi halutessaan puolittaa, jolloin niitä tulee 15 kpl.
Juustokierteet
Ainekset
Työvaiheet
Nypi voi ja vehnäjauhot murumaiseksi seokseksi(yleiskoneessa tai käsin). Raasta emmentaali.
Lisää voi-vehnäjauhoseokseen raastettu juusto, kermaviili, suola, leivinjauhe ja kananmuna. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Muotoile taikinasta pallo, kääri se kelmuun ja laita jähmettymään jääkaappiin vähintään 30 minuuttia.
Raasta täytteen emmentaali (200g). Riko kananmunien rakenne rikki ja sekoita joukkoon juustoraaste.
Kauli jähmettynyt taikina jauhotetulla alustalla ohueksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. (n. 60 x 30 cm)
Levitä taikinalevylle juustoraaste-kananmunaseos ja kääri taikina napakaksi rullaksi.
Leikkaa taikinarullasta 30 kpl juustokierteitä. (leveys n. 2 cm)
Asettele juustokierteet paperisiin muffinivuokiin ja siirrä muffinivuoat uunipelleille. (15 kpl / pelti)
Ripottele jokaisen juustokierteen päälle vielä reilusti parmesaaniraastetta.
Paista 220-asteisessa uunissa keskitasolla 1 pelti kerrallaan 13-14 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.👌🏻