
Pannulla voissa paistetut juuresmuusirieskat ovat jopa parempia kuin uunissa paistetut normirieskat. Ooh, miten hyvää!
Perunamuusia jää aterialta usein vähän yli. Jos ylijäämämuusista ei riitä enää uudelle aterialle lisukkeeksi, jatkojalosta siitä uusia herkkuja. Mikä olisikaan parempi väli- tai iltapala kuin vastapaistetut rieskat? Näitä kokeiltuasi saatat tehdä ensi kerralla tarkoituksella liikaa muusia!
Kolmeen desiin perunamuusia sekoitetaan pikaisesti pari desiä jauhoja, yksi kananmuna ja ripaus suolaa. Taikinaa ei ole tarkoitus vaivata, vaan se jää hieman kosteaksi ja tarttuvaksi. Jauhoiksi sopivat yhtä hyvin gluteeniton jauhoseos kuin vehnäjauhotkin.
Kun rieskataikina on levännyt jääkaapissa, siitä paistetaan voissa hyvin kuumalla pannulla pieniä rieskoja. Paras pannu tähän tarkoitukseen on valurautainen lettu- tai paistinpannu. Rieskat voi painaa lastan avulla litteäksi suoraan pannulle. Valmiit rieskat syödään tietysti heti kuumana, mieluiten voin kera.
Gluteenittomat pannurieskat
Ainekset
Työvaiheet
-
Sekoita kaikki ainekset keskenään ja siirrä taikina jääkaappiin tekeytymään noin puoleksi tunniksi.
-
Pyöritä taikinasta kunnolla jauhotetuin käsin 6 palloa leivinpaperin päälle leikkuulaudalle. Voit joko kahden leivinpaperin välissä, runsaasti (gluteenittomia) jauhoja käyttäen kaulia ja painaa pallot ohuiksi rieskoiksi tai painaa ne litteiksi vasta pannulla lastan avulla.
-
Kuumenna pannu kunnolla kuumaksi. Sulata voi kuumalla pannulla. Paista rieskat pannulla kullanruskeiksi. Ohuet rieskat kypsyvät nopeasti. Tarjoa heti voisulan kanssa.
Pottuvoihin lisätään vain ohrajauhoja - niin leivotaan oikeat potturieskat. Raskisikohan napata pakasteesta yhden...
Kiitos, kommenttisi auttoi minua enemmän kuin ohje.