Soppa365 on lisännyt 268 reseptiä.
Linkitetty 177 keittokirjaan.
OHJE: Emilia Kolari VIDEO: Ninna Lindström
Video: Ninna Linström

Kolmen aineksen suklaajuustokakku on mehevä ja kuohkea. Japanissa kakku tehdään valkosuklaasta, mutta suomalaiseen makuun sopii hyvin myös tumma versio. Valitse kakkuun taloussuklaa, joka sisältää tummaa suklaata enemmän sokeria.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Vaikeustaso
Helppo

Japanilainen suklaajuustokakku

Ainekset

200
g
taloussuklaata
3
munaa (M-koko, huoneenlämpöisenä)
200
g
maustamatonta tuorejuustoa (ei kevyttä)

Työvaiheet

  1. Vuoraa pieni irtopohjavuoka (Ø 15 cm) leivinpaperilla. Voitele reunat.
  2. Sulata suklaa varovasti mikroaaltouunissa. Sekoita välillä, jotta suklaa sulaa tasaisesti eikä pääse kärähtämään. Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  3. Erottele munien keltuaiset ja valkuaiset.
  4. Vatkaa valkuaiset sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi.
  5. Vatkaa keltuaiset ja tuorejuusto jäähtyneen suklaasulan joukkoon. Nostele joukkoon valkuaisvaahto ja sekoita varovasti tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan.
  6. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Ota uuni pois päältä ja jätä kakku uuniin jälkilämmölle vielä vartiksi.
  7. Anna kakun jäähtyä ja viilennä se sitten jääkaapissa. Tarjoa sellaisenaan tai kermavaahdon kanssa. Siivilöi pinnalle tomusokeria.

Kommentit (13)

Vierailija

Sopisikohan tähän appelsiininmakuinen tuorejuusto?

Vierailija

Mikäli kakun tekee kaksinkertaisena, mikä on vaikutus kypsennysaikaan ja jälkilämpöön?

Vierailija

Millä tasolla uunissa kakku paistetaan?

Vierailija

Eikö tämä kannata paistaa vesihauteessa, jotta se ei ns halkeile?

vieras

Mitä tapahtuu sulatetulle suklaalle kun se jäähtyy? Tietääkö kukaan?

Sanna Soppa365
Seuraa 
Liittynyt13.5.2014

Hei, tässä vastauksia kysymyksiin. Appelsiinituorejuusto on varmaan passeli vaihtoehto. Kakku kannattaa kypsentää keskitasolla, ja vesihaude ei ole tarpeen. Jos suklaan sulattaa ja antaa jäähtyä, se kovettuu uudelleen. Tässä tietenkään ei niin käy, kun seassa on rasvaista tuorejuustoa ja kananmunia, ja taikina paistetaan. Vastasikohan tämä nyt kysymykseesi.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kysymyksistä, tässä jatkoa vastaukseen! Eli kunhan tuorejuusto on ns. täysrasvainen eli ei kevytvaihtoehto, se sopii varmasti kakkuun. 

Taikinan kaksinkertaistamisesta: kypsennysaikaan vaikuttaa, kuinka laakeassa vuoassa kakun kypsentää. Kokeilematta en osaa sanoa, kuinka pitkä paistoajan tulisi olla. Ehkä paistaisin kakkua vartin kauemmin ja pitäisin jälkilämmöllä myös saman verran pidempään. Jos kokeilet, kerro kuinka onnistui! 

Vierailija

Juu, mutta ensin suklaa sulatetaan ja annetaan jäähtyä ennen kuin mitään on seassa. Parempi varmaan sekoittaa keltuaiset ja tuorejuusto ennen kuin on kokonaan jäähtynyt / kovettunut? Paitsu että juoksettuuko tuorejuusto tuolloin?

Vierailija

Suklaan kovettuminen sulatuksen jälkeen huoneenlämmössä kestää niin kauan, että sitä ei tarvitse sen kummemmin murehtia.

Vierailija

Mikä olisi vaihtoehtoinen kypsennysastia jos ei ole tuollaista pientä irtopohjavuokaa?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Suklaan jäähtymisestä: lisäsin reseptiin maininnan, että jäähdytä suklaa huoneenlämpöiseksi. Tällöin se on edelleen notkeaa ja sekoittuu muihin aineksiin. Riittää siis kun suklaasula saa tarvittaessa jäähtyä hetken pöydällä.

Tämä kakku on testattu pienessä irtopohjavuoassa. Sen voi toki kypsentää isommassakin vuoassa, mutta lopputulos on silloin matalampi ja kakku kypsyy nopeammin.

?

Leivoin: 300g tummaa suklaata ja 300g maustamatonta tuorejuustoa  sekä 4 L koon munaa.  Paistoin 22cm irtopohjavuuassa   175 asteessa  30 min ja jälkilämmöllä 15 min.  Hyvin onnistui.  Erittäin hyvää.

kokki-kondiittori

Tämän kakun suurin ongelma on se, että sillä ei ole mitään tekemistä japanilaisen cotton caken kanssa. Tämä tekele on enemmänkin jonkinlainen mud caken ja juustokakun hybridi.

Japanilaisen juustokakun keskiosa on nätisti kohollaan - eikä kuten tässä tekeleessä, keskeltä lässähtänyt. Taikina oli aivan iian tönkköä,  kakku olisi pitänyt paistaa vesihauteessa jotta pinta ei olisi noin pahasti halkeillut, paistoaika ja jälkilämpökin ovat "vähän sinne päin".

Ei jatkoon!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 630 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Tuomas Kolehmainen

Tiesitkö, ettei kotimaista kvinoaa tarvitse keittää? Riittää kun liotat kvinoan, siivilöit ja paistat pannulla öljyssä mehevän irtonaiseksi. Pihvitomaatit saavat yrteillä ja sitruunalla maustetusta kvinoasta herkullisen täytteen.

Vinkki! Älä heitä tomaatin sisusta pois, vaan käytä se sosekeittoon tai pastakastikkeeseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 minuuttia + 15 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Kvinoatomaatit

Ainekset

4
(à 250 g)
isoa pihvitomaattia
TÄYTE
3
dl
kotimaista luomukvinoaa
3
dl
vettä
1
valkosipulinkynsi
2
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
pinjansiemeniä
2
rkl
kapriksia
1
rkl
sitruunamehua
½
dl
tuoretta minttua hienonnettuna
½
dl
tuoretta tilliä hienonnettuna
½
dl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Mittaa kvinoa siivilään. Huuhdo juoksevalla, kylmällä vedellä. Kumoa kvinoa kulhoon ja kaada päälle vesi. Anna turvota 5–10 minuuttia ja valuta siivilässä.
  2. Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuumenna öljy paistokasarissa. Lisää valkosipuli ja pinjansiemenet. Paista, kunnes ne saavat hieman väriä. Lisää pannulle valutettu kvinoa. Paista keskilämmöllä käännellen 5 minuuttia, kunnes kvinoa muuttuu läpikuultavaksi. Nosta liedeltä.
  3. Sekoita kvinoan joukkoon kaprikset, sitruunamehu, tuoreyrtit, suola ja mustapippuri.
  4. Huuhdo tomaatit ja leikkaa niistä hatut talteen. Koverra tomaattien sisus pois pikkulusikalla. Nosta tomaatit öljyttyyn uunivuokaan.
  5. Täytä tomaatit kvinoaseoksella kukkuroilleen. Nosta hatut päälle. Sivele hatut öljyllä. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2028 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Broilerinrinta paistuu vauhdilla kun se avataan perhoseksi. Kirsikkasalaatti on raikas lisuke, jonka juju on appelsiiniöljyssä pikamarinoitu punasipuli.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Broileriperhonen

Ainekset

4
broilerinrintafileetä
2
rkl
ruokaöljyä
1
tl
suolaa
1
pkt (100 g)
pippurijuustoa (Mustapekka)

Työvaiheet

  1. Kuumenna grilli keskilämmöllä.
  2. Leikkaa rintafileet perhosiksi: viillä veitsellä varovasti fileen sivusta noin fileen puoleenväliin ja avaa filee kirjan tapaan. Nuiji pihvejä kevyesti muovipussin tai tuorekelmun läpi.
  3. Sivele pihvit öljyllä ja mausta suolalla. Grillaa pihvit tai paista parila- tai paistinpannussa 2–4 minuuttia molemmin puolin.
  4. Leikkaa juusto neljäksi viipaleeksi ja laita kuumien pihvien päälle.

Kirsikkasalaatti

Ainekset

2
punasipulia
1
ruukku
basilikaa
1
l
kirsikoita
1
ps (100 g)
pinaattia
1
rs (100 g)
rucolaa
Kastike
4
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
appelsiinimehua
1
rkl
valkoviinietikkaa
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Yhdistä kaikki kastikkeen aineet isossa kulhossa ja sekoita tasaiseksi.
  2. Kuori ja viipaloi sipulit. Irrota basilikan lehdet ja siirrä ne odottamaan. Hienonna varret. Lisää sipulit ja basilikanvarret kastikkeeseen ja anna maustua 10 minuuttia.
  3. Poista halutessasi kirsikoista kivet. Huuhtele ja valuta pinaatti ja rucola.
  4. Jos tarjoat salaatin broileripihvien kanssa, valmista pihvit tässä vaiheessa.
  5. Sekoita kirsikat ja yrtit salaattiin juuri ennen tarjoamista.

Kommentit (0)

Meidän Perhe on lisännyt 34 reseptiä.
Linkitetty 44 keittokirjaan.
Ohje Outi Väisänen Kuva Tuomas Kolehmainen

Helppo ja nopea tacopiirakka on mainio viikonloppuherkku, joka sopii lastenjuhliinkin. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 pellillinen
Valmistusaika
35 min + 25 min paisto
Vaikeustaso
Helppo

Tacopiirakka

Ainekset

Pohja
6
dl
vehnäjauhoja
1
tl
suolaa
100
g
kylmää voita
250
g
rahkaa
n. ½
dl
kylmää vettä
Täyte
800
g
naudanjauhelihaa
1
rkl
rypsiöljyä
1
pss
tacomaustetta
2
prk (yht. 300 g)
ranskankermaa
250
g
kirsikkatomaatteja
3
pientä perunaa
250
g
juustoraastetta
Dippi
1
prk
ranskankermaa
1
avokado
2
tl
tacomaustetta

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Mittaa jauhot ja suola kulhoon. Kuutioi voi joukkoon. Nypi murumaiseksi seokseksi. Sekoita rahka joukkoon. Lisää vettä sen verran, että saat taikinasta sopivan muotoiltavaa.
  2. Kauli taikina leivinpaperin päällä uunipellin kokoiseksi ja nosta pellille. Esipaista pohjaa uunissa 10 minuuttia.
  3. Paista jauheliha isossa pannussa öljyssä kahdessa erässä, jotta se ruskistuu kunnolla. Lisää tacomauste, säästä 2 tl dippiin. Sekoita ranskankerma joukkoon.
  4. Puolita tomaatit. Kuori perunat. Levitä jauheliha, tomaatit ja juusto piirakkapohjalle. Viipaloi perunat kuorimaveitsellä ohuiksi viipaleiksi pinnalle.
  5. Kypsennä uunissa noin 25 minuuttia, kunnes pinta on ruskistunut. Tarjoa lämpimänä tai jäähtyneenä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2028 reseptiä.
Linkitetty 93 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Mehevän mustikkapiirakan salaisuus? Taikinaan vatkattu mantelimassa! Jauhoja tarvitaan vain vähän, koska piirakka on parhaimmillaan herkullisen kosteana. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
50 MIN
Vaikeustaso
Helppo

Mustikka-mantelipiirakka

Ainekset

150
g
huoneenlämpöistä mantelimassaa
1 1/2
dl
sokeria
3
kananmunaa
1
luomusitruuna (kuori)
1
dl
kermaa
100
g
voita
1
dl
vehnäjauhoja
2
dl
mustikoita
Inkiväärijogurtti
1
rkl
tuoretta inkivääriä raastettuna
3
dl
turkkilaista jogurttia
1
tl
vaniljasokeria

Työvaiheet

  1. Tee ensin inkiväärijogurtti. Kuori ja raasta inkivääri hienoksi raasteeksi. Sekoita inkivääriraaste, jogurtti ja vaniljasokeri keskenään. Laita inkiväärijogurtti jääkaappiin odottamaan.
  2. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vatkaa mantelimassa ja sokeri yhteen sähkövatkaimella. Lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi ja lisää se taikinaan.
  3. Lämmitä kermaa ja voita kattilassa, kunnes voi sulaa. Siivilöi jauhot joukkoon. Kääntele seos varovasti taikinan joukkoon. Kaada taikina piirakkavuokaan (noin 20 cm x 30 cm) vuorotellen mustikoiden kanssa. Kypsennä uunin alatasolla noin 35 minuuttia. Piirakka saa jäädä kosteaksi.
  4. Koristele piirakka mustikoilla. Tarjoa inkiväärijogurtin kanssa.

Kommentit (0)