Soppa365 on lisännyt 271 reseptiä.
Linkitetty 212 keittokirjaan.
OHJE: Emilia Kolari VIDEO: Ninna Lindström
Video: Ninna Linström

Kolmen aineksen suklaajuustokakku on mehevä ja kuohkea. Japanissa kakku tehdään valkosuklaasta, mutta suomalaiseen makuun sopii hyvin myös tumma versio. Valitse kakkuun taloussuklaa, joka sisältää tummaa suklaata enemmän sokeria.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Vaikeustaso
Helppo

Japanilainen suklaajuustokakku

Ainekset

200
g
taloussuklaata
3
munaa (M-koko, huoneenlämpöisenä)
200
g
maustamatonta tuorejuustoa (ei kevyttä)

Työvaiheet

  1. Vuoraa pieni irtopohjavuoka (Ø 15 cm) leivinpaperilla. Voitele reunat.
  2. Sulata suklaa varovasti mikroaaltouunissa. Sekoita välillä, jotta suklaa sulaa tasaisesti eikä pääse kärähtämään. Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  3. Erottele munien keltuaiset ja valkuaiset.
  4. Vatkaa valkuaiset sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi.
  5. Vatkaa keltuaiset ja tuorejuusto jäähtyneen suklaasulan joukkoon. Nostele joukkoon valkuaisvaahto ja sekoita varovasti tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan.
  6. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Ota uuni pois päältä ja jätä kakku uuniin jälkilämmölle vielä vartiksi.
  7. Anna kakun jäähtyä ja viilennä se sitten jääkaapissa. Tarjoa sellaisenaan tai kermavaahdon kanssa. Siivilöi pinnalle tomusokeria.

Kommentit (14)

Vierailija

Sopisikohan tähän appelsiininmakuinen tuorejuusto?

Vierailija

Mikäli kakun tekee kaksinkertaisena, mikä on vaikutus kypsennysaikaan ja jälkilämpöön?

Vierailija

Millä tasolla uunissa kakku paistetaan?

Vierailija

Eikö tämä kannata paistaa vesihauteessa, jotta se ei ns halkeile?

vieras

Mitä tapahtuu sulatetulle suklaalle kun se jäähtyy? Tietääkö kukaan?

Sanna Soppa365
Seuraa 
Liittynyt13.5.2014

Hei, tässä vastauksia kysymyksiin. Appelsiinituorejuusto on varmaan passeli vaihtoehto. Kakku kannattaa kypsentää keskitasolla, ja vesihaude ei ole tarpeen. Jos suklaan sulattaa ja antaa jäähtyä, se kovettuu uudelleen. Tässä tietenkään ei niin käy, kun seassa on rasvaista tuorejuustoa ja kananmunia, ja taikina paistetaan. Vastasikohan tämä nyt kysymykseesi.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kysymyksistä, tässä jatkoa vastaukseen! Eli kunhan tuorejuusto on ns. täysrasvainen eli ei kevytvaihtoehto, se sopii varmasti kakkuun. 

Taikinan kaksinkertaistamisesta: kypsennysaikaan vaikuttaa, kuinka laakeassa vuoassa kakun kypsentää. Kokeilematta en osaa sanoa, kuinka pitkä paistoajan tulisi olla. Ehkä paistaisin kakkua vartin kauemmin ja pitäisin jälkilämmöllä myös saman verran pidempään. Jos kokeilet, kerro kuinka onnistui! 

Vierailija

Juu, mutta ensin suklaa sulatetaan ja annetaan jäähtyä ennen kuin mitään on seassa. Parempi varmaan sekoittaa keltuaiset ja tuorejuusto ennen kuin on kokonaan jäähtynyt / kovettunut? Paitsu että juoksettuuko tuorejuusto tuolloin?

Vierailija

Suklaan kovettuminen sulatuksen jälkeen huoneenlämmössä kestää niin kauan, että sitä ei tarvitse sen kummemmin murehtia.

Vierailija

Mikä olisi vaihtoehtoinen kypsennysastia jos ei ole tuollaista pientä irtopohjavuokaa?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Suklaan jäähtymisestä: lisäsin reseptiin maininnan, että jäähdytä suklaa huoneenlämpöiseksi. Tällöin se on edelleen notkeaa ja sekoittuu muihin aineksiin. Riittää siis kun suklaasula saa tarvittaessa jäähtyä hetken pöydällä.

Tämä kakku on testattu pienessä irtopohjavuoassa. Sen voi toki kypsentää isommassakin vuoassa, mutta lopputulos on silloin matalampi ja kakku kypsyy nopeammin.

?

Leivoin: 300g tummaa suklaata ja 300g maustamatonta tuorejuustoa  sekä 4 L koon munaa.  Paistoin 22cm irtopohjavuuassa   175 asteessa  30 min ja jälkilämmöllä 15 min.  Hyvin onnistui.  Erittäin hyvää.

kokki-kondiittori

Tämän kakun suurin ongelma on se, että sillä ei ole mitään tekemistä japanilaisen cotton caken kanssa. Tämä tekele on enemmänkin jonkinlainen mud caken ja juustokakun hybridi.

Japanilaisen juustokakun keskiosa on nätisti kohollaan - eikä kuten tässä tekeleessä, keskeltä lässähtänyt. Taikina oli aivan iian tönkköä,  kakku olisi pitänyt paistaa vesihauteessa jotta pinta ei olisi noin pahasti halkeillut, paistoaika ja jälkilämpökin ovat "vähän sinne päin".

Ei jatkoon!

Vierailija

Ihan parasta ja super helppo tehdä!! 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Rouheinen ruisvuokaleipä on jotain aivan uskomattoman herkullista; täydellisen rukiista, siemenet tuovat mukavaa purutuntumaa. Tämä leipä on super helppo valmistaa, sillä sitä ei tarvitse edes vaivata. Tämän leivän teko onnistuu lapsiltakin, eikä se kaipaa seurakseen kuin sipaisun Oivariinia....

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 leipä
Valmistusaika
10 min + kohotus 1 h + paistaminen 5o min
Vaikeustaso
Helppo

Rouheinen ruisvuokaleipä

Ainekset

2
dl
vettä
30
g
tuorehiivaa
2
dl
kaurahiutaleita
1
dl
kurpitsansiemeniä
1
dl
seesaminsiemeniä
1
dl
ruisleseitä
1,5
tl
suolaa
2
rkl
siirappia
3
rkl
rypsiöljyä
2,5
dl
ruisjauhoja

Työvaiheet

Kuumenna vesi kädenlämpöiseksi.
Liota joukkoon hiiva.
Mittaa joukkoon hiutaleet, siemenet ja leseet.
Sekoita taikinan joukkoon suola, siirappi ja öljy.
Viimeisenä sekoita joukkoon ruisjauhot.

Kaavi taikina voideltuun leipävuokaan.
Tasoita pinta kostutetuin sormin.
Peitä leivinliinalla ja anna kohota tunnin ajan.
Paista 200-asteisessa uunissa 50 minuuttia.
Kumoa leipä jäähtymään.
Varoitus! Tämä leipä on niin hyvää, että se "häviää" hetkessä! :)

Kommentit (0)

Pekkaarlo on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
Monts
Valmistusaika
Tunti

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1088 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Cruffinit valmistuvat kätevästi valmiista croissant-taikinasta. Leivonnaisten sisälle sujautetaan suklaalevitettä ja kun kierteet on otettu uunista, herkut kruunataan pehmeällä kahvivaahdolla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Nutella-cruffinit

Ainekset

2
tlk
croissant-taikinaa (esim. Danerolles)
dl
suklaa-pähkinälevitettä (esim. Nutella)
Voiteluun
1
kananmuna
Kahvivaahto
2
dl
vispikermaa
2
tl
pikakahvijauhetta
2
rkl
tomusokeria
Päälle
kaakaojauhetta

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Avaa taikinatölkit pakkauksen ohjeen mukaan. Voitele valmiit kolmiot Nutellalla ja kääri croissanteiksi. Voitele kananmunalla ja kieritä voideltuihin pieniin muffinivuokiin. Paista noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä.
  3. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Murskaa pikakahvijauhetta morttelissa hienommaksi, jos se on kovin karkeaa. Sekoita loppuvaiheessa kerman joukkoon ja lisää myös tomusokeri. Vaahdota kuohkeaksi.
  4. Lusikoi kahvivaahtoa cruffinien päälle ja ripottele halutessasi hieman kaakaojauhetta. Nauti heti.

Vinkki! Valmis croissant-taikina on vegaaninen. Jos haluat herkusta kokonaan vegaanisen, käytä maitojauheetonta suklaa-pähkinälevitettä ja tee vaahto kasvivispistä.

Kommentit (0)

Tämä kakku hurmaa upeiden makujen täydellisellä liitolla. Kakussa on rapea kaurakeksipohja, mämmin ja suklaan makuinen kerros, raikas mangokerros ja valkosuklaavalumat. Tämä kakku sopii vallan mainiosti vaikkapa pääsiäisen herkutteluihin!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
1 h + hyytyminen 5 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Mämmi-mangomoussekakku

Ainekset

Pohja
200
g
kaurakeksejä
80
g
voita
Suklaa-mämmimousse
150
g
tummaa suklaata
5
kpl
liivatelehtiä
2
dl
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
300
g
mämmiä (luomu)
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
3
rkl
tomusokeria
2
tl
vaniljasokeria
Mangomuosse
7
kpl
liivatelehteä
3
dl
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
4
prk
mangopilttiä
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
1
dl
taloussokeria
2
tl
vaniljasokeria
2
rkl
sitruunamehua
Koristelu
120
g
valkosuklaata
0,5
dl
kuohukermaa
pensasmustikoita
tyrnejä
kullan värisiä sokerihelmiä
minttua tai sitruunamelissaa

Työvaiheet

Pohja:
Murskaa kaurakeksit.
Sulata voi ja sekoita keksimurskan joukkoon.
Pingota korkeareunaisen irtopohjavuoan (halkaisijaltaan n. 21 cm) pohjalle leivinpaperi.
Voitele vuon reunat esim. rypsiöljyllä ja asettele reunoille reunakalvo tai leivinpaperia.
Painele keksipohja vuoan pohjalle.
Siirrä odottamaan jääkaappiin.

Suklaa-mämmimousse:
Sulata suklaa vesihauteessa. Jätä jäähtymään.
Laita liivatelehdet turpoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä.
Vatkaa vaniljakastike jämäkän kuohkeaksi vaahdoksi.
Yhdistä mämmi ja sulatettu suklaa.
Lisää mämmi-suklaaseokseen tuorejuusto ja sokerit. Sekoita tasaiseksi.

Kuumenna tilkka vettä (2 rkl) höyryävän kuumaksi.
Purista liivatelehdistä ylimääräinen kylmä vesi ja liota ne kuumaan veteen.
Kaada liivate ohuena nauhana samalla koko ajan sekoitelellen mämmiseoksen joukkoon.
Yhdistä suklaa-mämmiseos ja vaniljavaahto varovasti nuolijalla käännellen. Tarkista maku!
Nostele mousse kaurakeksipohjan päälle. Tasoita pinta.
Anna ensimmäisen kerroksen hyytyä jääkaapissa 2 tuntia.

Mangomousse:
Aloita tämän valmistaminen sen jälkeen, kun ensimmäinen kerros on hyytynyt n. 75 minuuttia.
Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä.
Vatkaa vaniljakastike jämäkän kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita mangopiltit, tuorejuusto ja sokerit tasaiseksi seokseksi.
Kuumenna sitruunamahu höyryävän kuumaksi.

Purista liivatelehdistä ylimääräinen kylmä vesi ja liota ne kuumaan sitruunamehuun.
Kaada liivate ohuena nauhana samalla koko ajan sekoitellen mangoseoksen joukkoon.
Yhditä mangoseos ja vaniljavaahto varovasti nuolijalla käännellen. Tarkista maku!
Nostele mousse hyydytetyn kerroksen päälle. Tasoita pinta.
Nosta hyytymään jääkaappiin vielä kolmeksi tunniksi.

Koristelu:
Paloittele suklaa paksupohjaiseen kattilaan.
Lisää joukkoon kerma ja sulata tasaiseksi miedolla lämmöllä lusikalla sekoitellen.
Jätä jäähtymään kymmeniseksi minuutiksi.

Irrota kakusta vuoan reunat ja siirrä varovasti tarjoiluastialle.
Nostele teelusikalla kakun päälle valkosuklaata siten, että se lähtee valumaan reunoille.
Valkosuklaavalumia voi tehdä haluamansa verran.
Koristele kakku vielä marjoilla, sokerihelmillä ja yrteillä.

Nauti ja ihastu mangon, mämmin ja suklaan makujen sinfoniaan!

Kommentit (0)