
Nämä ihanat skonssit ovat vartissa valmiita uuniin! Lempeät mustikat ja suolainen sinihomejuusto ovat mahtava makupari.
Oletko koskaan yhdistänyt mustikoita ja sinihomejuustoa? Jos et, ota tämä resepti ehdottomasti kokkauslistalle.
Skonssit ovat hiukan kuin kotitaloustunneilta tutu teeleivät, mutta aavistuksen kuohkeampia ja täyteläisempiä johtuen taikinaan käytettävästä maidosta ja kermasta. Skonssit ovat omiaan teen kanssa nautittuna, oikeastaan mihin aikaan päivästä vain, ja ne valmistuvat vain puolessa tunnissa.
Nämä skonssit maistuvat mustikalta ja sinihomejuustolta. Marjat ja juustomuru käännellään varoen taikinan joukkoon ja taikinasta muotoillut palat kypsyvät uunin lämmössä vartissa.
Mustikka-sinihomejuustoskonssit
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata voi. Yhdistä kerma ja maito keskenään. Lisää ensin voisula ja sitten kerma-maito kuivien aineiden joukkoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Murustele sinihomejuusto. Kääntele juustomurut ja mustikat varovasti taikinaan.
- Kumoa taikina jauhotetulle alustalle, jaa puoliksi ja kauli kahdeksi soikeaksi, noin 2 cm:n paksuiseksi levyksi. Siirrä levyt leivinpaperille ja leikkaa kumpikin taikinapyörällä kuudeksi palaksi. Voitele skonssit maidolla ja ripottele siemeniä pinnalle. Paista kuumassa uunissa 15 minuuttia.
- Tarjoa skonssit lämpiminä hillon tai marmeladin kanssa.