Me Naiset on lisännyt 1360 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Tahinilla ja kaupan valmiilla suklaakastikkeella täytetyt pullat ovat syntisen hyviä. Ne valmistuvat kätevästi muffinivuoissa.

Gluteeniton pullataikina tarttuu helpommin sormiin, eli käytä reilusti jauhoja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
45 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Gluteenittomat tahini-suklaapullat

Ainekset

1
pkt (450g)
gluteenitonta pakastepullataikinaa (Pirkka)
TÄYTE
50
g
pehmeää voita
1/2
dl
tahinia
1
dl
(valmista) suklaakastiketta
2
rkl
sokeria
PÄÄLLYS
75
g
voita
3/4
dl
sokeria
4
tl
maitoa
4
tl
gluteeniton jauhoseos
2
dl
pähkinäsekoitusta

Työvaiheet

  1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan ja kaada hyvin jauhotetulle alustalle. Kauli taikinasta noin 30–45 -senttinen levy. Pehmitä voi ja tahini esimerkiksi mikroaaltouunissa, älä kuitenkaan sulata voita kokonaan. Levitä sekoitus taikinan päälle. Lorauta päälle suklaakastiketta ja ripottele pinnalle sokeria. Kääri levy rullalle ja leikkaa 12 osaan.
  2. Nosta palat hyvin voideltuihin muffinivuokiin ja kohota liinan alla 20 minuuttia. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Paista pullia 5 minuuttia.
  3. Sulata päällystä varten voi kattilassa. Lisää sokeri, maito ja jauhot sekoittaen. Kiehauta ja sekoita, kunnes seos on paksuhkoa. Rouhi pähkinöitä hieman pienemmiksi. Lisää ne kattilaan ja sekoita. Levitä pähkinäseosta pullien pinnalle ja siirrä pullat takaisin uuniin. Jatka paistamista noin 6 minuuttia. Varo, että pullat eivät pala! Anna jäähtyä ja irrota vuoistaan.

Kommentit (2)

Vierailija

Mites näiden säilyvyys jos tekisi päivä pari ennen juhlia, ovatko yhä herkullisia tuolloin tarjottaessa? Ja missä säilyisi parhaiten?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kysymyksestäsi! Varsinkin gluteenittomat pullat ovat parhaimmillaan leivontapäivänä. Näiden täyte on kuitenkin aika rasvainen, minkä ansiosta pysyvät tavallista paremmin mehevinä. Jos teet etukäteen, kannattaa säilyttää huoneenlämmössä ensin leivinpaperilla ja sitten leivinliinalla kevyesti peitettyinä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ihana murupohjainen omenapiirakka ei syömättä jää ja sitä haluaa aina vain lisää, niin kauan kuin sitä riittää.
Kylmänä maukkaan herkullisen raikasta. Murumainen pohja, murutkin tulevat syötyä viimeistä murua myöten.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 - 8
Valmistusaika
n. 15 min + n. 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Murupohja-omenapiirakka (taikina sekoitetaan)

Ainekset

150
g
voita
vajaa 1 dl sokeria
2
dl
vehnäjauhoja
1
dl
perunajauhoja
1,5
tl
leivinjauhetta
1
tl
vaniljasokeria
kanamunan keltuainen
Täyte:
omenahilloa tai -sosetta
2 - 3
omenaa
kanelia
sokeria

Työvaiheet

Sulata voita 30 sekunttia (mikron kestävässä) leivontakulhossa mikrossa.
Lisää päälle kuivat aineet ja sekoittele ne siinä päällä, niin että leivinjauhe hyvin sekoittuu jauhoihin.
Lisää sitten kanamunan keltuainen.
Sekoita puuhaarukalla tai käsin taikina.
Painele taikina kostein käsin piirakkavuokaan, älä jätä reunoja.
Levitä sitten pohjan päälle omenahillo tai -sose, n. puolen sentin kerros.
Huuhtele omenat ja kuori, leikkaa niistä sopivia viipaleita, asettele ne sitten omenahillon päälle.
Ripottele omenaviipaleiden päälle hiukan kanelia ja sokeria.

Paista 200 asteessa uunin alaosassa n. 30 min tai kunnes piirakka on kauniin ruskea ja kypsä.

Kommentit (6)

Vierailija

Luuln että olisi hyvää mutta oikeasti petyin... Pohja oli niin perunajauhoinen että piti moneen kertaan tarkistaa olinko mitannut oikein määrän. Omenapiirakassa hillo tekee siitä vielä erityisen hankalan leikattavan ja syötävän. Yleensä piirakat kyllä syödään viimeistä murua myöten, tämän kohdalla tuskin niin käy...

Hildu
Seuraa 
Liittynyt6.9.2019

No nyt olet jotenkin epäonnistunut siinä, oliko liian kosteaa omenahilloa, minulla tuli oikein todella hyvää, että olisi syöty vaikka kuinka paljon ja todella tulee 1 dl perunajauhoja, koska ilman sitä ei ainakaan saisi vuoasta kovin helposti otettua, kun littaisi pohjaan kiinni. 😊

Hildu
Seuraa 
Liittynyt6.9.2019

Muistitko laittaa oikean määrän vehnäjauhoja ja paistaa kypsäksi, koska paistoaika vaihtelee eri uuneissa ja paisto-0minaisuudet vaihtelevat, voi myös paistaa keskitasolla vähän kauemmin, kunnes näyttää päältä kypsältä.

Hildu
Seuraa 
Liittynyt6.9.2019

Huom, tähän kuuluu ehdottomasti voi.

Hildu
Seuraa 
Liittynyt6.9.2019

Omenan siivujen päällä pitää pehmentyä, eli pitää paistaa niin kauan, että myös reunoista ruskistuu.

Hildu
Seuraa 
Liittynyt6.9.2019

Omenan siivujen päällä pitää pehmentyä, eli pitää paistaa niin kauan, että myös reunoista ruskistuu piirakka.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2700 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Älä tyydy silkkaan suklaaseen, vaan mausta mousse paahteisenmakui­sella tahinilla. Vaikeinta valmistuksessa on odottaminen, sillä suklaaseos saa levätä jääkaapissa tunteja ennen vaahdotusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
5 min + 2–12 t
Vaikeustaso
Helppo

Tahini-suklaamousse

Ainekset

100
g
tummaa suklaata
2
dl
kuohukermaa
2
rkl
tahinia
Lisäksi
1
rs
syötäviä kukkia
1
rkl
paahdettuja seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Hienonna suklaa kulhoon. Kuumenna kerma kattilassa juuri ja juuri kiehuvaksi. Kaada kuuma kerma suklaan päälle kul­hoon ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Sekoita tahini joukkoon.

  2. Laita suklaaseos jääkaappiin vähintään 2 tunniksi tai yön yli.

  3. Vaahdota kylmä suklaaseos sähkövatkaimella kuohkeaksi. Tarjoa syötävillä kukilla ja paahdetuilla seesaminsiemenillä koristeltuna.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1360 reseptiä.
Linkitetty 28 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Kinuski valmistetaan perinteisesti kuohukermasta ja fariinisokerista, mutta sen keittäminen onnistuu myös kasvikermoista. Tässä jälkiruoassa kinuski pääsee vegaanisen pannacottan seuraan.

Vinkki: Vegaanisen pannacottan voi hyydyttää vegegelin lisäksi hyytelösokerilla. Kinuskiin käytettävän soijavispin voi puolestaan korvata kauravispillä. Kauravispit poikkeavat toisistaan hieman, joten kinuskin keittoaika voi hieman vaihdella, kuten myös valmiin kinuskin rakenne.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + hyytyminen 4 t
Vaikeustaso
Helppo

Kookospannacotta ja vegaaninen suolakaramellikinuski

Ainekset

400
ml
kookosmaitoa
½
prk
soijavispiä (Alpro)
½
dl
sokeria
½
ps
vegegel-hyytelöimisainetta (Dr Oetker)
Vegaaninen suolakaramellikinuski
½
prk
soijavispiä (Alpro)
1
dl
fariinisokeria
½
tl
sormisuolaa
Lisäksi
1
dl
pähkinäsekoitusta

Työvaiheet

  1. Kaada pinnoitettuun kattilaan kookosmaito, kasvivispi, sokeri ja vegegel.

  2. Kuumenna seos nopeasti höyryäväksi.

  3. Jaa annoslaseihin ja anna jäähtyä. Nosta pannacotat jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään 4 tuntia.

  4. Tee sillä aikaa kinuski. Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja keitä noin 10 minuuttia. Kaada kulhoon ja anna jäähtyä ja kiinteytyä loppuun huoneenlämmössä tai nopeuta jäähtymistä jääkaapissa. Kääntele pähkinät kinuskiin ja nosta hyytyneiden pannacottien päälle.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2700 reseptiä.
Linkitetty 25 keittokirjaan.
OHJE Saana Sipilä Olli Sallinen ja Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Herkän kaunis vegaaninen voileipäkakku on ihastuttava näky. Linssi- ja munakoisotäyte tekevät voileipäkakusta ruokaisan.

Munakoisotäytteen maku muistuttaa tarkoituksella hieman silliä. Siitä kakku saa kalaisan makunsa, vaikka täytteessä ei ole lainkaan kalaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
15
Valmistusaika
60 min + kakun vetäytyminen yön yli
Vaikeustaso
Kohtalainen

Vegaaninen voileipäkakku

Ainekset

20
paahtoleipäviipaletta
Linssitäyte
½
l
vettä
1
tl
suolaa
3
dl
halkaistuja punaisia linssejä (kuivattuja)
½
sitruuna
rkl
savuaromia
muutama oksa
tuoretta tilliä tai persiljaa
½
tl
mustapippuria
Munakoisotäyte
½
l
vettä
½
tl
suolaa
1
(400 g)
munakoiso
½
dl
oliiviöljyä
2
rkl
vegaanista majoneesia
2
rkl
dijoninsinappia
rkl
omenaviinietikkaa
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
¼
ruukkua
tilliä
Kostutukseen
¾–1
dl
kauramaitoa
Kuorrutus
2
dl
vegaanista majoneesia
4
dl
vegaanista tuorejuustoa
Koristeluun
kurkkua
syötäviä kukkia

Työvaiheet

  1. Valmista ensin linssitäyte. Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää suola ja linssit. Keitä 5–8 minuuttia, kunnes linssit ovat kypsiä. Valuta hyvin. Purista sitruunasta mehua 1–2 ruokalusikallista. Lisää sitruunamehu ja savuaromi linssien joukkoon. Anna jäähtyä. Hienonna tilli tai persilja. Sekoita yrtit ja pippuri linssiseokseen.

  2. Valmista munakoisotäyte. Kuumenna vesi kattilassa ja mausta suolalla. Suikaloi munakoiso noin ½ cm:n paksuisiksi paloiksi ja lisää veteen. Keitä 8–10 minuuttia, valuta ja jäähdytä. Laita kulhoon öljy, majoneesi, sinappi ja omenaviinietikka. Sekoita huolellisesti ja lisää munakoisot. Mausta suolalla ja pippurilla. Hienonna joukkoon tilli.

  3. Leikkaa paahtoleivistä reunat pois. Vuoraa leipävuoka muovikelmulla. Kelmun reunat saavat tulla reilusti vuoan reunojen yli.

  4. Laita kerros leipäviipaleita kelmun päälle vuokaan. Kostuta leivät kauramaidolla. Levitä ensin päälle puolet linssitäytteestä. Laita toinen kerros leipäviipaleita linssitäytteen päälle ja levitä päälle puolet munakoisotäytteestä. Toista kerrokset. Laita päällimmäiseksi loput leipäviipaleet ja kostuta ne.

  5. Käännä muovikelmun reunat kakun päälle ja pane päälle kevyt paino, esimerkiksi leikkuulauta. Anna kakun mehevöityä jääkaapissa yön yli.

  6. Kumoa kakku vuoasta tarjoiluvadille. Laita kuorrutteen aineet kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrute kakun sivuille ja pinnalle. Viipaloi kurkku ohuiksi puolikuiksi. Koristele kakku kurkkuviipaleilla ja syötävillä kukilla.

Kommentit (0)