
Paistoksen kuohkeuden salaisuus piilee etikassa, joka tehostaa soodan vaikutusta. Etikan maku häviää uunissa, ja jäljelle jää makean suklaan sekä hiukan happaman kirsikan ihana yhdistelmä.
Kirsikat ja suklaa muodostavat tässä paistoksessa suussa sulavan ja kuohkean kombon. Taikinaan käytetään pakastekirsikoita, joten ei huolta, jos tuoreita ei ole vielä saatavilla.
Paistoksen taikina on todella yksinkertainen sekoitettavat taikina, jossa mitään ei tarvitse vatkata tai vaahdottaa. Kuohkeudesta huolehtivat yhdessä ruokasooda ja etikka, joka tehostaa soodan toimintaa. Etikan maku ja haju haihtuvat uunissa, ja jäljelle jää tuhti suklainen ja hieman kostea paistos, jossa kirsikat ovat hapokkaan makeita sattumia.
Paistos on parhaimmillaan heti uunista tulleena, kylmän vaniljajäätelön kanssa.
Kirsikka-suklaapaistos
Ainekset
Työvaiheet
-
Ota kirsikat huoneenlämpöön. (Voit käyttää myös tuoreita kirsikoita, mutta poista niistä kanta ja kivet.) Voitele ja jauhota uunivuoka (noin 26 cm x 19 cm).
-
Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Sekoita toisessa kulhossa vesi, öljy ja etikka. Yhdistä seokset ja kääntele ainekset haarukkavatkaimella varovasti keskenään.
-
Lisää puolet kirsikoista taikinaan ja kaavi taikina vuokaan. Ripottele pinnalle loput kirsikoista.
-
Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 50 minuuttia. Paistos saa jäädä hieman kosteaksi. Tarjoa kuumana jäätelön kanssa.
Mika on haarukkavatkain?
Hei!
Haarukkavatkain on sama asia kuin puuhaarukka.
Ei ollut mieluinen tämä. Pliisu kuin mikä, ei maistunut sen enempää suklaalta kuin kirsikoiltakaan.