Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Emilia Vartiainen KUVA Amanda Aho

Kun pohjataikina on sopivan paksua, voi pienet tortut pakata huoletta evääksi ilman pelkoa hajoamisesta. Italialainen marenki säilyy jääkaapissa pursotinpussissa myös seuraavaan päivään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 pientä torttua
Valmistusaika
40 min + kypsennys ja jäähtyminen 1 1⁄2 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Aprikoosi-frangipanetortut

Ainekset

dl
vehnäjauhoja
½
dl
mantelijauhetta
½
dl
tomusokeria
½
tl
leivinjauhetta
100
g
luomuvoita
¾
dl
maustamatonta soijajogurttia
TÄYTE
100
g
kuorellisia manteleita
100
g
(luomu)voita huoneenlämpöisenä
½
dl
vanilja-soijajogurttia
dl
tomusokeria
1
rkl
maissitärkkelystä
tl
leivinjauhetta
½
tl
aitovaniljajauhetta
5
aprikoosia
MARENKI
3
(luomu)kananmunan valkuaista
1
dl
vettä
dl
sokeria

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Yhdistä vehnäjauhot, mantelijauhe, tomusokeri ja leivinjauhe keskenään. Kuutioi voi ja nypi se kuivien aineiden joukkoon. Lisää myös soijajogurtti. Muotoile taikina käsin palloksi. Peitä taikina ja laita puoleksi tunniksi jääkaappiin.

  2. Tee täyte. Jauha mantelit tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa leikkuuterällä karkeasti. Vatkaa pehmeä voi ja vanilja-soijajogurtti yhteen. Lisää tomusokeri, maissitärkkelys, leivinjauhe ja vaniljajauhe. Sekoita tasaiseksi. Leikkaa aprikoosit ohuiksi siivuiksi.

  3. Kauli kylmä taikina kahden leivinpaperin välissä ohueksi levyksi. Painele taikina pieniin piirakkavuokiin (Ø noin 7 cm). Laita vuoat jääkaappiin 15 minuutiksi. Peitä kylmät piirakkataikinat leivinpaperipaloilla ja kaada päälle kuivaa riisiä. Esipaista pohjia uunissa 10 minuuttia. Laske uunin lämpö 180 asteeseen.

  4. Nosta leivinpaperit riiseineen pois piirakoiden päältä. Lusikoi täytettä vuokiin ja asettele päälle aprikoosiviipaleita. Kypsennä uunissa 15 minuuttia. Anna piirakoiden jäähtyä kokonaan.

  5. Valmista marenki. Erottele valkuaiset metalliseen kulhoon. Laita vesi ja sokeri kattilaan. Kuumenna vesi-sokeriseos 120-asteiseksi ja vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Kaada vesi-sokeriseos ohuena nauhana valkuaisiin koko ajan vatkaten. Jatka valkuaisten vatkaamista, kunnes marenki on huoneenlämpöistä. Lusikoi tai pursota marenkia torttujen päälle. Paahda marengin pinta halutessasi tohottimella. Koristele leivokset syötävillä kukilla.

Vinkki Marengin paahtaminen ei ole välttämätöntä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Ohueksi viipaloidut tatit tai muut kiinteät sienet kypsyvät pizzan päällä kuumassa uunissa nopeasti. Siivuta päälle myös edellisen päivän keitetyt perunat.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1–2 pizzaa
Valmistusaika
30 min + kohotus
Vaikeustaso
Helppo

Valkoinen tattipizza

Ainekset

PIZZAPOHJA
25
g
tuorehiivaa
2
dl
kädenlämpöistä vettä
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
5
dl
vehnäjauhoja
KASTIKE
2
valkosipulinkynttä
1
prk (150 g)
ranskankermaa
2
dl
raastettua mozzarellaa
4
rkl
hienonnettua basilikaa
1
tl
oreganoa
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
TÄYTE
6–8
pientä herkku- tai ruskotattia, orakasta, sikurirouskua, nokirouskua tai kantarellia
2–4
keitettyä perunaa
1
dl
hapankaalia
1
dl
mustia oliiveja
2
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Liuota hiiva veteen, lisää öljy ja suola. Alusta jauhot taikinaan ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna taikinan kohota huoneenlämmössä liinalla peitettynä noin tunnin.

  2. Kuori ja raasta valkosipulinkynsi kulhoon. Sekoita joukkoon ranskankerma, juustoraaste, yrtit ja mausteet.

  3. Puhdista pienet, kiinteät sienet ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi. Kuori ja viipaloi keitetyt perunat. Valuta hapankaali ja oliivit.

  4. Muotoile taikinasta yksi iso tai kaksi pientä pizzapohjaa. Levitä päälle kastiketta ja pinnalle sienet, perunat, hapankaali ja oliivit. Lorauta päälle öljyä.

  5. Paista 250-asteissa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes juusto sulaa ja reunat ovat hieman tummuneet.

VINKKI! Voit tehdä taikinan kylmään veteen edellisenä iltana ja kohottaa sen yön yli jääkaapissa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Raejuustoletuissa on mukavasti proteiinia. Ne voi paistaa makeaksi herkuksi tai suolaiseksi välipalaksi. Tupla-annos on luultavasti hyvä idea.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Raejuustoletut

Ainekset

1
prk (200 g)
raejuustoa
2
munaa
1
dl
pikakaurahiutaleita
1
rkl
vehnäjauhoja
2
tl
sokeria
¼
tl
suolaa
voita tai öljyä paistamiseen
Lisäksi
vadelmahilloa
marjoja
raejuustoa

Työvaiheet

  1. Sekoita raejuuston joukkoon munat, kaurahiutaleet, vehnäjauhot, sokeri ja suola. Anna taikinan turvota 15 minuuttia.
  2. Paista pienet letut ohukaispannulla miedolla lämmöllä.
  3. Tarjoa letut hillon ja marjojen kanssa.
ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Taina Tellman KUVA Arto Vuohelainen

Banaanitoffeepiiras eli banoffee syntyy nopsasti sekoittelemalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Banaani-toffeepiiras

Ainekset

175
g
domino-, digestive-, kaura- tai kanelikeksejä
75
g
voita
TÄYTE
1
prk (397 g)
karamellisoitua maitotiivistettä (Dulce de leche)
2–3
banaania
½
dl
suolapähkinöitä
1
dl
vispikermaa
2
dl
turkkilaista jugurttia
2
tl
vaniljasokeria
1
tl
kanelia
PÄÄLLE
Keksejä, banaania. pähkinöitä

Työvaiheet

  1. Hienonna keksit ja sekoita ne sulatettuun voihin. Painele muruseos irtovuuan (Ø 18 cm) pohjalle ja reunoille. Siirrä hetkeksi kylmään.

  2. Levitä maitotiiviste piirakan pohjalle. Levitä päälle banaania ja kevyesti rouhitut pähkinät. Jätä muutamia banaaniviipaleita ja pähkinöitä koristeeksi.

  3. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita jugurttiin, mausta vaniljasokerilla ja kanelilla ja lusikoi täytteen pinnalle. Koristele banaaneilla, kekseillä ja pähkinöillä. Tarjoa heti.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä
Löytyykö kaapistasi kuivattuja aprikooseja? Hienonna ne teeleipätaikinaan! Makeansuolaiset teeleivät maistuvat uunilämpiminä sellaisenaan voin kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 kpl
Valmistusaika
10 min + paistaminen 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Aprikoosi-teeleivät

Ainekset

2
dl
pehmeitä kuivattuja aprikooseja
3
dl
vehnäjauhoja
1
dl
kauraleseitä
1
dl
auringonkukansiemeniä
2
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
dl
maitoa

Työvaiheet

  1. Hienonna aprikoosit veitsellä ja laita kulhoon.

  2. Lisää jauhot, leseet, siemenet, leivinjauhe ja suola. Sekoita joukkoon maito.

  3. Nostele taikina leivinpaperin päälle pellille kahdeksi keoksi. Taputtele ne jauhotetuin käsin kiekoiksi.

  4. Jaa leivät taikinapyörällä tai veitsellä neljään osaan. Pistele leivät haarukalla.

  5. Paista 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.