Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Leivonta
Jälkiruuat
Makea leivonta
8:00 | 10.7.2023

Aprikoosi-frangipanetortut

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Emilia Vartiainen KUVA Amanda Aho

Kun pohjataikina on sopivan paksua, voi pienet tortut pakata huoletta evääksi ilman pelkoa hajoamisesta. Italialainen marenki säilyy jääkaapissa pursotinpussissa myös seuraavaan päivään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
10 pientä torttua
40 min + kypsennys ja jäähtyminen 1 1⁄2 t
Keskivaikea

Aprikoosi-frangipanetortut

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

2½
dl
vehnäjauhoja
½
dl
mantelijauhetta
½
dl
tomusokeria
½
tl
leivinjauhetta
100
g
luomuvoita
¾
dl
maustamatonta soijajogurttia
TÄYTE
100
g
kuorellisia manteleita
100
g
(luomu)voita huoneenlämpöisenä
½
dl
vanilja-soijajogurttia
1½
dl
tomusokeria
1
rkl
maissitärkkelystä
tl
leivinjauhetta
½
tl
aitovaniljajauhetta
5
aprikoosia
MARENKI
3
(luomu)kananmunan valkuaista
1
dl
vettä
2½
dl
sokeria

Vaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Yhdistä vehnäjauhot, mantelijauhe, tomusokeri ja leivinjauhe keskenään. Kuutioi voi ja nypi se kuivien aineiden joukkoon. Lisää myös soijajogurtti. Muotoile taikina käsin palloksi. Peitä taikina ja laita puoleksi tunniksi jääkaappiin.

  2. Tee täyte. Jauha mantelit tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa leikkuuterällä karkeasti. Vatkaa pehmeä voi ja vanilja-soijajogurtti yhteen. Lisää tomusokeri, maissitärkkelys, leivinjauhe ja vaniljajauhe. Sekoita tasaiseksi. Leikkaa aprikoosit ohuiksi siivuiksi.

  3. Kauli kylmä taikina kahden leivinpaperin välissä ohueksi levyksi. Painele taikina pieniin piirakkavuokiin (Ø noin 7 cm). Laita vuoat jääkaappiin 15 minuutiksi. Peitä kylmät piirakkataikinat leivinpaperipaloilla ja kaada päälle kuivaa riisiä. Esipaista pohjia uunissa 10 minuuttia. Laske uunin lämpö 180 asteeseen.

  4. Nosta leivinpaperit riiseineen pois piirakoiden päältä. Lusikoi täytettä vuokiin ja asettele päälle aprikoosiviipaleita. Kypsennä uunissa 15 minuuttia. Anna piirakoiden jäähtyä kokonaan.

  5. Valmista marenki. Erottele valkuaiset metalliseen kulhoon. Laita vesi ja sokeri kattilaan. Kuumenna vesi-sokeriseos 120-asteiseksi ja vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Kaada vesi-sokeriseos ohuena nauhana valkuaisiin koko ajan vatkaten. Jatka valkuaisten vatkaamista, kunnes marenki on huoneenlämpöistä. Lusikoi tai pursota marenkia torttujen päälle. Paahda marengin pinta halutessasi tohottimella. Koristele leivokset syötävillä kukilla.

Vinkki Marengin paahtaminen ei ole välttämätöntä.

Tilaa Glorian ruoka & viini
Sokerileipuri
Kemut
makea leivonta
leivonta
aprikoosi
Frangipane
Jälkiruuat

Suosituimmat

Taatelikakku

Saaristolaisleipä

Shelterin mallasleipä

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini