
Kun pohjataikina on sopivan paksua, voi pienet tortut pakata huoletta evääksi ilman pelkoa hajoamisesta. Italialainen marenki säilyy jääkaapissa pursotinpussissa myös seuraavaan päivään.
Aprikoosi-frangipanetortut
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Yhdistä vehnäjauhot, mantelijauhe, tomusokeri ja leivinjauhe keskenään. Kuutioi voi ja nypi se kuivien aineiden joukkoon. Lisää myös soijajogurtti. Muotoile taikina käsin palloksi. Peitä taikina ja laita puoleksi tunniksi jääkaappiin.
-
Tee täyte. Jauha mantelit tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa leikkuuterällä karkeasti. Vatkaa pehmeä voi ja vanilja-soijajogurtti yhteen. Lisää tomusokeri, maissitärkkelys, leivinjauhe ja vaniljajauhe. Sekoita tasaiseksi. Leikkaa aprikoosit ohuiksi siivuiksi.
-
Kauli kylmä taikina kahden leivinpaperin välissä ohueksi levyksi. Painele taikina pieniin piirakkavuokiin (Ø noin 7 cm). Laita vuoat jääkaappiin 15 minuutiksi. Peitä kylmät piirakkataikinat leivinpaperipaloilla ja kaada päälle kuivaa riisiä. Esipaista pohjia uunissa 10 minuuttia. Laske uunin lämpö 180 asteeseen.
-
Nosta leivinpaperit riiseineen pois piirakoiden päältä. Lusikoi täytettä vuokiin ja asettele päälle aprikoosiviipaleita. Kypsennä uunissa 15 minuuttia. Anna piirakoiden jäähtyä kokonaan.
-
Valmista marenki. Erottele valkuaiset metalliseen kulhoon. Laita vesi ja sokeri kattilaan. Kuumenna vesi-sokeriseos 120-asteiseksi ja vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Kaada vesi-sokeriseos ohuena nauhana valkuaisiin koko ajan vatkaten. Jatka valkuaisten vatkaamista, kunnes marenki on huoneenlämpöistä. Lusikoi tai pursota marenkia torttujen päälle. Paahda marengin pinta halutessasi tohottimella. Koristele leivokset syötävillä kukilla.
Vinkki Marengin paahtaminen ei ole välttämätöntä.