Kaupallinen yhteistyö
Arla Keittiö on lisännyt 83 reseptiä.
Linkitetty 68 keittokirjaan.
Arla keittiö

Klassinen juustokakku saa uutta makua Irish cream -rahkasta. Herkku viimeistellään makean kirpeällä mustaherukkahillokkeella.

Annoksia
10-12
Valmistusaika
20 + 60 minuuttia + tekeytyminen jääkaapissa

Irish cream cheesecake

Ainekset

Pohja
100
g
voita
150
g
(10 kpl) keksejä
Juustotäyte
4
prk
(800 g) Arla Keittiö Irish Cream -maustettua rahkaa
2 1/2
dl
ruokokidesokeria
3
rkl
maissijauhoja
4
kananmunaa (3 kokonaista ja 1 keltuainen)
1
prk
(200 g) Arla Créme fraîchea
Hilloke
3
dl
mustaherukoita
1 1/2
dl
sokeria

Työvaiheet

  • Aloita kakun valmistaminen tarjoilua edeltävänä päivänä, koska kakun pitää tekeytyä jääkaapissa yön yli.
  • Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. 
  • Murskaa keksit mahdollisimman hienoksi jauheeksi. Sulata voi ja sekoita se keksimurun joukkoon. Leikkaa irtopohjavuoan (20 cm) pohjalle leivinpaperia. Painele keksipohja vuoan pohjalle tiiviisti ja nosta jääkaappiin jähmettymään.
  • Valmista täyte. Vatkaa kulhossa rahka ja sokeri. Lisää maissijauho vatkaten, lisää joukkoon munat yksi kerrallaan ja lopuksi keltuainen. Vatkaa viimeiseksi joukkoon créme fraîche. Kaada seos vuokaan.
  • Paista kakkua uunin keskitasolla 60 minuuttia. Kakku hyllyy vielä hiukan ja keskusta saattaa olla kuopalla, mutta se tasoittuu myöhemmin. 
  • Sammuta uuni, jätä luukku hieman raolleen ruokalusikan avulla ja jätä kakku uuniin, kunnes uuni on jäähtynyt (noin 40 minuuttia). Hidas jäähdyttäminen on tärkeää, muuten kakun pinta halkeaa helposti. 
  • Ota kakku uunista, anna jäähtyä vielä huoneenlämmössä ja nosta sitten jääkaappiin tekeytymään yön yli.  
  • Valmista mustaherukkahilloke. Kaada mustaherukat kattilaan sokerin kanssa ja anna kiehua 10-15 minuuttia.

Kommentit (3)

Ihmettelijä

Siis tuota keksipohjaako pidetään jääkaapissa yön  yli? Vai lisätäänkö täytteetkin jo ja annetaan olla jääkaapissa yön yli?

Vierailija

Painele keksipohja vuoan pohjalle tiiviisti ja nosta jääkaappiin jähmettymään.
Valmista täyte. Vatkaa kulhossa rahka ja sokeri. Lisää maissijauho vatkaten, lisää joukkoon munat yksi kerrallaan ja lopuksi keltuainen. Vatkaa viimeiseksi joukkoon créme fraîche. Kaada seos vuokaan.
Paista kakkua uunin keskitasolla 60 minuuttia.

Vierailija

Missä se juusto on?

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1754 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Pipsa Hurmerinta KUVA Panu Pälviä

Pipsa Hurmerinnan mustikkaboston maistuu ihanasti laventelilta ja Earl Grey -teeltä. Salaisuutena on makusokeri, jota lisätään säästelemättä pullan täytteeksi ja pinnalle.  

Annoksia
6-8
Valmistusaika
1 t 20 min + kohoaminen 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Laventeli-boston

Ainekset

100
g
voita
5
dl
täysmaitoa
50
g
tuorehiivaa
2
dl
sokeria
2
tl
suolaa
1
kananmuna
n. 15
dl
vehnäjauhoja
Täyte
50
g
voita
2
rkl
kuivattuja laventelinkukkia
1
rkl
Earl Grey -irtoteetä
2
dl
fariinisokeria
3
dl
mustikoita
75
g
pekaanipähkinöitä

Työvaiheet

  1. Anna voin pehmentyä huoneenlämmössä.
  2. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva siihen. Lisää sokeri ja suola. Vatkaa kananmuna ja 3 dl jauhoja joukkoon. Vatkaa taikinaa pallovatkaimella voimakkaasti noin 1 minuutti. Alusta loput jauhot käsin. Lisää lopuksi voi. Taikina saa jäädä löysäksi. Peitä kulho liinalla ja anna taikinan nousta lämpimässä paikassa ainakin kaksinkertaiseksi.
  3. Ota täytteeseen tuleva voi huoneenlämpöön pehmenemään.
  4. Laita laventeli, teelehdet ja sokeri tehosekoittimeen ja jauha hienoksi.
  5. Lämmitä uuni 180 asteeseen. Voitele irtopohjavuoka voilla. Kauli taikina noin ½ cm:n paksuiseksi levyksi. Voitele levy voilla. Ripottele puolet laventeli-teejauheesta ja mustikat levylle. Rullaa ja leikkaa rulla noin 8 palaksi. Asettele ne vuokaan leikkuupinta ylöspäin. Kohota liinalla peitettynä noin 20 minuuttia.
  6. Ripottele loppu laventeli-teejauhe bostonin päälle. Rouhi pähkinät karkeaksi ja työnnä rouhe pullan väleihin. Paista uunin alatasolla noin 35 minuuttia.

Kommentit (0)

Virvelihärveli on lisännyt 8 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.

Äitin ohjevihkosesta kopioitu ohje, jota olen käyttänyt sitten kotoonta pois muuttamisen.

Hieman poikkeava lettutaikina, koska rasvaa ei tarvitse lisätä kuin ensimmäiselle pannulle (, koska taikinassa on öljyä)

Annoksia
10 isoa lettua
Vaikeustaso
Helppo

Lettutaikina

Ainekset

5
dl
maitoa
1/2
tl
suolaa
2 1/2
dl
vehnäjauhoja
2
kananmunaa
1/2
dl
öljyä

Työvaiheet

Vatkaa maidon joukkoon muut aineet. Paista taikinasta isoja, ohuita lettuja.
Ja rasvaa ei tosiaankaan tarvitse lisätä kuin ensimmäiselle pannulle.

Kommentit (0)

Kaisu P. on lisännyt 173 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
Vaikeustaso
Helppo

Kauravohvelit

Ainekset

5
Dl
vettä
2
Kpl
Kananmuna
1/2
Dl
Öljyä tai margariinia
Ripaus
Suolaa
1
Tl
Sokeri
n. 4
Dl
Kaurajauho
2
Tl
Leivinjauhe

Työvaiheet

Mittaa kulhoon vesi. Riko joukkoon munat ja sekoita. Lisää rypsiöljy tai sulatettu margariini, sekä ripaus suolaa ja sokeria. Sekoita joukkoon kaurajauho. Anna taikinan turvota hetki.
Laita vohvelirauta lämpenemään. Voitele rauta öljyllä tai margariinilla ja kaada sopiva määrä taikinaa vohvelirautaan. Voitele rauta aina ennen kuin kaadan taikinaa uuden vohvelin paistamista varten.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1754 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Miksi lusikoida muffinitaikina vuokiin? Paista taikina ronskisti levynä pellillä, kuorruta ja paloittele. Näiden suklaamuffinien mehevyyden takaa taikinaan raastettu kesäkurpitsa.

Annoksia
20 palaa
Vaikeustaso
Helppo

Suklaa-kesäkurpitsamuffinit pellillä

Ainekset

300
g
leivontasuklaata
4 1/2
dl (noin 400 g)
kesäkurpitsaa raastettuna
3
munaa
2
dl
sokeria
3
dl
vehnäjauhoja
1 1/2
rkl
leivinjauhetta
1
rkl
kanelia
1
dl
mantelirouhetta
1 1/2
dl
rypsiöljyä
1 1/2
dl
omenahilloa
3
rkl
hunajaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Sulata suklaa kattilassa miedolla lämmöllä. Siirrä kattila liedeltä sivuun jäähtymään. Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi.
  2. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään.
  3. Sekoita keskenään puolet suklaasta, kesäkurpitsaraaste, kuiva-aineet, öljy, hillo ja hunaja. Älä vaivaa.
  4. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille 30 cm x 30 cm:n kokoiseksi levyksi ja paista 20 minuuttia. Anna leivonnaisen jäähtyä, kaada loppu suklaa päälle ja leikkaa neliöiksi.

Kommentit (0)