Kaupallinen yhteistyö
Arla Keittiö on lisännyt 87 reseptiä.
Linkitetty 44 keittokirjaan.
Arla keittiö


Tämä tiramisu valmistetaan Irish cream -rahkasta ja kahvilla kostutetusta sokerikakkupohjasta. Kakun muotoon rakennettu tiramisu sopii hieman juhlavammankin kahvipöydän sulostuttajaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
14
Valmistusaika
35 minuuttia + täyttäminen ja koristelu
Vaikeustaso
Kohtalainen

Irish cream tiramisukakku

Ainekset

1 1/2
dl
kahvia
4
kananmunaa
2
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
1 1/2
dl
vehnäjauhoja
1/2
dl
perunajauhoja
1
tl
leivinjauhetta
2
dl
Arla kuohukermaa
3
prk
(600 g) Arla Keittiö Irish cream -maustettua rahkaa
2
rkl
Marsala-viiniä
Pinnalle
1
rkl
kaakaojauhetta

Työvaiheet

  • Lämmitä uuni 175 asteeseen. Valmista kahvi. 
  • Vatkaa munat, sokeri ja vaniljasokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja vatkaa ne huolella, mutta ripeästi munavaahdon joukkoon. Kaada taikina leivinpaperille uunipellille ja nosta uuniin 20 minuutiksi.
  • Valmista kuorrute. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Lisää joukkoon 200 g rahkaa ja vatkaa kiinteäksi vaahdoksi. Nosta jääkaappiin odottamaan. 
  • Siisti jäähtyneen pohjan reunat leikkaamalla noin senttimetri pois, jotta reunat olisivat mahdollisimman tasaiset kakun kasaamista varten. Leikkaa pohja kolmeen yhtä suureen osaan. Irrota pohjat lastan avulla leivinpaperista valmiiksi ja kostuta palat kahvilla. Jos haluat, sekoita kahvin joukkoon kaksi ruokalusikallista Marsala-viiniä. 
  • Nosta ensimmäinen pohja tarjoilualustalle lastan avulla. Suojaa alusta leivinpaperisiivuilla laittamalla ne kakun reunojen alle, kuitenkin niin, että saat ne lopuksi helposti pois. Levitä 200 g rahkaa pohjan päälle ja toista samoin toinen kerros. Aseta kolmas kakkupohja rahkan päälle. 
  • Kuorruta kakun reunat ja päällinen ohuella kerroksella rahkavaahtoa. Lusikoi loput vaahdot pursottimeen ja pursota kakun pintaan pieniä huippuja. Sirottele päälle kaakaojauhetta juuri ennen tarjoilua.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Rosanna on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 7 keittokirjaan.

Amerikkalaiset kanelikierteet tuorejuustokuorrutteella ovat parhaita hieman lämpiminä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
15
Valmistusaika
30min + kohotus 1h
Vaikeustaso
Helppo

Spinnyt eli kuorrutetut kierrepullat

Ainekset

Pullataikina
2,5
dl
Maitoa
1
dl
Sokeria
100
g
Voita
25
g
Hiivaa
n. 8
dl
Vehnäjauhoja
Ripaus
Kaardemummaa
0.5
tl
Suolaa
Kanelitäyte
80
g
Voita
1
rkl
Kanelia
1
dl
Sokeria
1
dl
Fariinisokeria
2
tl
Peruna- tai maissitärkkelystä
Tuorejuustokuorrute
75
g
Maustamatonta tuorejuustoa
20
g
Voita
1
dl
Tomusokeria
1
tl
Vaniljasokeria

Työvaiheet

Tee ensin pullataikina. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon, lisää sokeri, suola, ja kaardemumma. Lisää jauhoja vähitellen ja lopuksi pehmeä, huoneenlämpöinen voi. Alusta taikinaa 5-10 minuuttia. Anna kohota 30 minuuttia.

Kaulitse taikinasta n. 50x40 cm kokoinen ohuehko levy. Levitä huoneenlämpöinen voi tasaisesti taikinalevyn päälle. Sekoita muut täytteen ainekset ja levitä tasaisesti voin päälle. Jätä levyn alareunaan n. 1 cm ilman täytettä ja kääri levy rullalle. Leikkaa rullasta n. 5 cm levyisiä paloja ja asettele lähekkäin 20x30 cm kokoiseen vuokaan. Pullat saavat kohota kiinni toisiinsa uunissa. Jätä kohoamaan liinan alle n. puoleksi tunniksi.

Kypsennä uunin keskitasolla 175 asteessa n. 20min. Pullat saavat jäädä hieman kosteiksi sisältä.

Sulata voi. Sekoita tuorejuusto tasaiseksi kulhossa ja lisää loput kuorrutteen ainekset. Kuorruta lämpimät pullat, ja tarjoile heti.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 706 reseptiä.
Linkitetty 29 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Panu Pälviä

Mehevän suklaakakun yllättävä salaisuus? Purkillinen papuja. Helppo gluteeniton kakku on vartissa valmis uuniin.

Pavut antavat niin mehevän rakenteen, että tämä herkku muistuttaa mutakakkua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
15 min + 25 min kypsentäminen
Vaikeustaso
Helppo

Mustapapu-suklaakakku

Ainekset

100
g
tummaa suklaata (maidotonta)
1
prk (230 g)
kypsiä mustapapuja
3
munaa (M-koko)
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
4
rkl
maissitärkkelystä
2
rkl
kaakaojauhetta
1
tl
leivinjauhetta
½
dl
kahvia (huoneenlämpöisenä)
½
dl
rypsiöljyä (ei kylmäpuristettua)

Työvaiheet

  1. Rouhi suklaa karkeaksi monitoimikoneen leikkuuterällä.
  2. Huuhdo pavut juoksevan veden alla siivilässä. Valuta ja kumoa pavut monitoimikoneen kulhoon. Pyöräytä sekaisin suklaan kanssa.
  3. Lisää samaan kulhoon munat, sokerit, maissitärkkelys, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Mittaa päälle vasta keitetty, huoneenlämpöinen kahvi ja rypsiöljy. Sekoita tasainen taikina.
  4. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (Ø 20 cm) ja sipaise reunat öljyllä. Valuta taikina vuokaan. Kypsennä 175-asteisen uunin alatasolla noin 25 minuuttia. Kakku saa jäädä keskeltä pehmeäksi. Anna kakun jäähtyä, ennen kuin siirrät sen vadille.
  5. Tarjoa lämpimänä esimerkiksi maidottoman ja gluteenittoman kauravaniljajäätelön kanssa.

Vinkki! Voit tehdä kakun myös hienontamalla pavut sauvasekoittimella. Sekoita suklaarouhe, munat, kuivat aineet, kahvi ja öljy vatkaimella joukkoon.

Kommentit (0)

Nämä ovat nopea tehdä, vaikka yllätysvieraille tai lasten juhliin, sekä muuten vaan nauttia näistä kahvin kera.
Annosmäärän voi tuplata ja varioida leivoksia mielin määrin. Suklaan voi vaikka laittaa ananasrenkaan keskelle ja päälle enemmän vaahtokarkkia esim. Ei muuta kuin nauttimaan....

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 -4
Valmistusaika
n. 10 min + n. 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Ananas-suklaa-vaahtokarkki-leivokset

Ainekset

4
kpl
Digestive keksejä
4
kpl
ananasrenkaita (1 prk pienempi)
hiukan
tomusokeria/sokeria
tummaa suklaata 1 levy
vaahtokarkkeja (pienempi pussi)

Työvaiheet

Ensin kiertoilmauuni päälle 150 asteeseen. Tai jos ei ole kiertoilmauunia niin 200 asteeseen uuni.

Laita sitten leivinpaperin päälle pellille keksit sopivin välein ja valutetut ananasrenkaat päälle.

Ripottele tomusokeria ananasrenkaille ja laita suklaapalat sopivasti sekä vaahtokarkki keskelle.

Jos haluat enemmän vaahtokarkkia, niin lisää sitä jos saat pysymään ananasrenkaan ja suklaiden päällä.

Laita sitten uuniin, anna olla hetken aikaa ja laita kiertoilmauuni 200 asteeseen ja grillivastus päälle.

Tavallisessa uunissa voi laittaa vähän ylemmäs pellin ja myös grillivastus päälle, huom. leivinpaperi ei saa koskettaa grillivastuksia sillä leivinpaperi syttyy palamaan.

Kun suklaa on vähän sulannut ja vaahtokarkit painuneet hiukan kasaan ne ovat valmiita syötäviksi, vähän voi odottaa etteivät ole liian kuumia.

Kommentit (0)

Malitu on lisännyt 5 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.

Vaniljaiset kristallipullat vievät kielen mennessään herkullisella maullaan ja kauniilla ulkonäöllään. Meheviin pulliin käytetään taikinanesteeksi vaniljakastiketta. Kaunis sokeripinta viimeistelee kierteiksi kieputetut kahvipöydän prinsessat. Juurimenetelmällä pullat valmistuvat nopeammin.

Taikinajuuri

2 1/2 dl
(1 prk) vaniljakastiketta (vaahtoutuvaa)
11 g
(1 ps) kuivahiivaa
1 1/2 dl
vehnäjauhoja (puolikarkeita)
Taikinan loput ainekset

1 kpl
kananmuna
1/2 dl
sokeria
2 tl
kardemummaa
3/4 tl
...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16

kristallipullat

Työvaiheet

Valmistus (Uuni 200°C)
1
Lämmitä vaniljakastike hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi (noin 42 astetta) ja siirrä kulhoon. Liuota hiiva vaniljakastikkeeseen. Sekoita joukkoon 1,5 dl vehnäjauhoja.

11 g
(1 ps) kuivahiivaa
1 1/2 dl
vehnäjauhoja (puolikarkeita)
2 1/2 dl
(1 prk) vaniljakastiketta (vaahtoutuvaa)
2
Peitä kulho lautasella ja siirrä kohoamaan lämpimään (esimerkiksi kuumaan veteen altaaseen) 15 minuutiksi.

3
Kun juuri kuplii, lisää joukkoon kananmuna, sokeri, kardemumma ja suola. Sekoita joukkoon osa jauhoista. Alusta loput jauhot taikinaan käsin vaivaten. Tarkkaile jauhojen sopivaa määrää ja lisää alustuksen loppuvaiheessa pehmeä rasva. Malta alustaa riittävästi, jotta taikinaan syntyy hyvä sitko. Taikina on valmista, kun se irtoaa kulhon reunoista ja käsistä. Voit aloittaa leipomisen heti.

50 g
voita tai margariinia
4 - 5 dl
vehnäjauhoja (puolikarkeita)
3/4 tl
suolaa
2 tl
kardemummaa
1/2 dl
sokeria
1 kpl
kananmuna
4
Pehmennä täytteen rasva. Mausta täytteen sokeri vaniljasokerilla. Kumoa taikina jauhotetulle alustalle. Kauli taikinasta noin 40 x 40 cm levy. Levitä rasva tasaisesti levyn pinnalle esimerkiksi sudin avulla. Ripottele päälle sokeri-vaniljasokeriseos. Taita levy kahtia ja leikkaa poikittain noin 2 cm levyisiksi nauhoiksi. Käännä nauhat kierteisiksi pöytää vasten molemmista päistä vastakkaisiin suuntiin. Kiepauta kierteiksi siten, että nauhojen päät jäävät piiloon. Nosta pellille leivinpaperin päälle.

1/2 rkl
vaniljasokeria
2 rkl
sokeria
50 g
voita tai margariinia
5
Peitä liinalla ja kohota lämpimässä paikassa 30–40 minuuttia.

6
Paista 200 asteessa 8–10 minuuttia. Sulata pinnalle tuleva rasva. Mausta sokeri vaniljasokerilla. Voitele hieman jäähtyneet pullat ja pyöräytä pinta sokeri-vaniljasokeriseoksessa.

1 rkl
vaniljasokeria
1 dl
sokeria (erikoishienoa)
50 g
voita tai margariinia

Kommentit (0)