Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Mainos
Leivonta
Jälkiruuat
Makea leivonta
8:00 | 28.8.2017

Irish cream tiramisukakku

Lisää omaan keittokirjaan
Arla Keittiö on lisännyt 121 reseptiä
Arla keittiö


Tämä tiramisu valmistetaan Irish cream -rahkasta ja kahvilla kostutetusta sokerikakkupohjasta. Kakun muotoon rakennettu tiramisu sopii hieman juhlavammankin kahvipöydän sulostuttajaksi.

14
35 minuuttia + täyttäminen ja koristelu
Keskivaikea

Irish cream tiramisukakku

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

1 1/2
dl
kahvia
4
kananmunaa
2
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
1 1/2
dl
vehnäjauhoja
1/2
dl
perunajauhoja
1
tl
leivinjauhetta
2
dl
Arla kuohukermaa
3
prk
(600 g) Arla Keittiö Irish cream -maustettua rahkaa
2
rkl
Marsala-viiniä
Pinnalle
1
rkl
kaakaojauhetta

Vaiheet

  • Lämmitä uuni 175 asteeseen. Valmista kahvi. 
  • Vatkaa munat, sokeri ja vaniljasokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja vatkaa ne huolella, mutta ripeästi munavaahdon joukkoon. Kaada taikina leivinpaperille uunipellille ja nosta uuniin 20 minuutiksi.
  • Valmista kuorrute. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Lisää joukkoon 200 g rahkaa ja vatkaa kiinteäksi vaahdoksi. Nosta jääkaappiin odottamaan. 
  • Siisti jäähtyneen pohjan reunat leikkaamalla noin senttimetri pois, jotta reunat olisivat mahdollisimman tasaiset kakun kasaamista varten. Leikkaa pohja kolmeen yhtä suureen osaan. Irrota pohjat lastan avulla leivinpaperista valmiiksi ja kostuta palat kahvilla. Jos haluat, sekoita kahvin joukkoon kaksi ruokalusikallista Marsala-viiniä. 
  • Nosta ensimmäinen pohja tarjoilualustalle lastan avulla. Suojaa alusta leivinpaperisiivuilla laittamalla ne kakun reunojen alle, kuitenkin niin, että saat ne lopuksi helposti pois. Levitä 200 g rahkaa pohjan päälle ja toista samoin toinen kerros. Aseta kolmas kakkupohja rahkan päälle. 
  • Kuorruta kakun reunat ja päällinen ohuella kerroksella rahkavaahtoa. Lusikoi loput vaahdot pursottimeen ja pursota kakun pintaan pieniä huippuja. Sirottele päälle kaakaojauhetta juuri ennen tarjoilua.
Arla keittiö
kaupallinen yhteistyö

Suosituimmat

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Joulukinkku ruiskuoressa

Maailman paras riisipuuro

Shelterin mallasleipä

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini