Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Mainos
Leivonta
Jälkiruuat
Makea leivonta
8:00 | 28.8.2017

Irish cream tuulihatut

Lisää omaan keittokirjaan
Arla Keittiö on lisännyt 121 reseptiä
Arla keittiö

Ihanan kuohkeat tuulihatut täytetään Irish cream -rahkalla ja kuorrutetaan karamellilla. Nämä herkut syödään vaniljajäätelön kera.

n. 50 tuulihattua
15 min + 20 min + täyttäminen ja viimeistely

Irish cream tuulihatut

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

100
g
voita
3
dl
vettä
2
dl
vehnäjauhoja
3
kananmunaa
1/2
tl
leivinjauhetta
2
prk
(400 g) Arla Keittiö Irish cream -maustettua rahkaa
1 1/2
dl
sokeria

Vaiheet

  • Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  • Tee tuulihattutaikina. Kuumenna voi ja vesi paksupohjaisessa teräskattilassa ja anna kiehahtaa. 
  • Ota kattila pois liedeltä ja lisää joukkoon jauhot kerralla. Sekoita puukauhalla, kunnes taikina on tasaista ja joustavaa. Lisää joukkoon kananmunat yksitellen sähkövatkaimella vatkaten. Lisää viimeisen munan kanssa leivinjauhe. 
  • Pursota noin 2-3 senttimetrin kokoiset tuulihatut pursottimella tai kahta lusikkaa apuna käyttäen leivinpaperille, huoneenlämpöiselle uunipellille. Tuulihattuja tulee noin kaksi pellillistä. Taikina voi hyvin odottaa kulhossa, huoneenlämmössä seuraavaa pellillistä. Ota huomioon, että tuulihatut kohoavat uunissa. Paista tuulihattuja uuninkeskitasolla 20 minuuttia. Älä avaa uuniluukkua välillä. 
  • Kun tuulihatut ovat jäähtyneet, pursota pienellä ja terävällä pursottimella rahkaa tuulihatun sisään. Jos pursotinta ei ole, leikkaa tuulihatun hattu auki ja täytä se rahkalla lusikan avulla. Paina hattu kiinni. Tuulihatut säilyvät jääkaapissa yönkin yli ilmatiiviissä rasiassa. 
  • Hieman ennen tarjoilua, sulata sokeria paistinpannulla kunnes sen väri on kauniin paahteinen. Valuta karamellia lusikalla jokaisen tuulihatun päälle. Tuulihatut kannattaa kuorruttaa ritilän päällä, jotta ylimääräinen karamelli ei saa tuulihattuja tarttumaan alustaan. 
  • Anna karamellin kovettua hetki ja tarjoile tuulihatut jäätelön kera. Kuorrutetut tuulihatut säilyvät rapeina jääkaapissa maksimissaan tunnin. 
     
Arla keittiö
kaupallinen yhteistyö

Suosituimmat

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Joulukinkku ruiskuoressa

Maailman paras riisipuuro

Shelterin mallasleipä

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini