
Jos pidät klassisesta tarte tatinista eli omenakeikaustortusta, ihastut tähänkin! Kinuskinen banaanikeikaus onnistuu helposti valmiista voitaikinasta.
Täyte valurautapannun pohjalle, taikina päälle ja uuniin. Keikauskakun idealla valmistuvat leivonnaiset ovat tunnetusti meheviä. Kun täyte kypsyy pannun pohjalla, itse taikina saa kohota sen päällä kuohkeaksi. Lopuksi kakku tai torttu kumotaan vadille, jolloin täyte kostuttaa leivonnaisen kauttaaltaan.
Klassinen ranskalainen keikaustorttu Tarte Tatin valmistetaan omenoista, mutta ideaa voi soveltaa muillekin hedelmille.
Tällä kertaa keikaustortun täyte valmistetaan pitkittäin puolitetuista banaaneista, jotka nostellaan pannuun kuuman kinuskikerroksen päälle. Taikinakerros syntyy valmiista voitaikinasta, joka levitetään banaanien peitoksi. Uuni hoitaa loput.
Keikautettaessa kannattaa varustautua uunikintain, jotta leipojan kädet pysyvät suojassa kuumilta kinuskiroiskeilta.
Kinuskinen banaanikeikaustorttu
Ainekset
Työvaiheet
- Kauli sulatettu taikina ohuemmaksi levyksi. Pistele siihen reikiä. Nosta jääkaappiin.
- Mittaa fariinisokeri, voi ja kerma pieneen kattilaan. Keitä keskilämmöllä sekoitellen noin 5 minuuttia, kunnes seos muuttuu paksummaksi.
- Kuori banaanit ja leikkaa ne pitkittäin kahteen osaan.
- Laita kinuskiseos valurautaiseen, voideltuun paistinpannuun (halkaisija noin 26 cm) tai uunivuokaan. Nosta päälle banaanit tiiviisti vierekkäin leikkauspinta alaspäin. Painele päälle kylmä taikina. Siisti reunat.
- Paista 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai siihen asti, kunnes taikina on kypsää.
- Kumoa banaanitorttu tarjoilulautaselle. Tarjoa heti jäätelön kanssa.
kuuma siirappi mönjä levisi joka paikkaan kakun kumotessa.. Ei kivaa.