Me Naiset on lisännyt 1194 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Mehevän kirsikkapiirakan salaisuus on taikinaan vatkattu mantelimassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Kirsikka-mantelipiirakka ja vaniljavaahtoa

Ainekset

1
pkt (150 g)
huoneenlämpöistä mantelimassaa
dl
sokeria
3
kananmunaa
1
luomusitruunan kuori
1
dl
kermaa
100
g
voita
1
dl
vehnäjauhoja
dl
paloiteltuja kirsikoita
Vaniljavaahto
1
prk (200 g)
vaniljarahkaa
1
dl
turkkilaista jogurttia
Päälle
kirsikoita

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vatkaa mantelimassa ja sokeri yhteen sähkövatkaimella. Lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Pese ja raasta sitruunan kuori ja lisää se taikinaan.
  2. Lämmitä kermaa ja voita kattilassa, kunnes voi sulaa. Siivilöi jauhot joukkoon. Kääntele seos varovasti taikinan joukkoon.
  3. Hienonna kirsikat karkeasti. Kaada taikina piirakkavuokaan vuorotellen kirsikoiden kanssa. Kypsennä uunin alatasolla noin 35 minuuttia. Piirakka saa jäädä kosteaksi.
  4. Sekoita vaniljarahka ja jogurtti keskenään.
  5. Koristele piirakka kirsikoilla ja tarjoa vaniljavaahdon kanssa.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1194 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Mikko Hannula

Aaisalaisista keittiöistä tutut siitakesienet istuvat hyvin myös saksalaistyyliseen liekkipiirakkaan. Voit valmistaa saman piirakan myös suppiksista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + taikinan vetäytyminen 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Liekkipiiras siitakesienistä

Ainekset

Pohja
4
dl
vehnäjauhoja
½
tl
suolaa
1
kananmuna
1
dl
vettä
1+1
rkl
oliiviöljyä
Täyte
1
rs (100 g)
siitakesieniä
1
punasipulia
1
omena
2
oksaa
rosmariinia
1
rs (150 g)
ranskankermaa
100
g
kylmäsavulohta siivuina
2
oksaa
rosmariinia
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Sekoita kulhossa kaikki pohjan ainekset ja vaivaa taikina tasaiseksi. Voitele taikinapallo ruokalusikallisella öljyä ja kääri se tuorekelmuun. Anna vetäytyä jääkaapissa noin tunnin ajan.

  2. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Laita tyhjä uunipelti uuniin kuumenemaan.

  3. Kauli taikina leivinpaperin päällä isoksi ja ohueksi, pellin kokoiseksi levyksi. Viipaloi sienet, kuori ja suikaloi sipulit ja omena. Hienonna rosmariini.

  4. Mausta ranskankerma suolalla ja pippurilla ja levitä se pohjan päälle. Laita sienet, sipulit, omena ja kylmäsavulohi siivuina pinnalle. Ripottele päälle vielä rosmariinia.

  5. Ota kuuma pelti uunista ja vedä täytetty pohja leivinpaperin avulla pellille. Paista piirasta kuumassa uunissa 8–10 minuuttia, kunnes taikinareunat hieman tummuvat.

Kommentit (0)

Emilia Soppa365 on lisännyt 40 reseptiä.
Linkitetty 41 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Emilia Kolari

Reilusti rapeaa kauratoskaa ja meheviksi kypsyneitä omenoita. Kotoisa klassikkojälkkäri on parhaimmillaan uunilämpimänä jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.

Paras kauratoskapinta syntyy isoista kaurahiutaleista, mutta onnistuu tavallisistakin. Valitse tarvittaessa gluteenittomasti tuotetut kaurahiutaleet.

Jos käytät maidotonta margariinia, omenapaistos on vegaaninen.

Uunin alimmalla tasolla omenat kypsyvät takuumeheviksi eikä...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
15 min + 30 min kypsentäminen
Vaikeustaso
Helppo

Kauratoskaomenat

Ainekset

reilu 1
kg
hapokkaita omenoita
1
tl
kanelia
Kauratoska
150
g
voita tai margariinia
dl (100 g)
fariinisokeria
¼
tl
suolaa
4
dl
isoja kaurahiutaleita

Työvaiheet

  1. Pese omenat ja leikkaa ne kuorineen reiluiksi lohkoiksi siemenkotaa myötäillen. Puolita lohkot halutessasi. Levitä ne piirakkavuokaan (Ø 28 cm). (Vuokaa ei tarvitse voidella.)
  2. Ripottele kaneli omenoiden päälle.
  3. Pehmitä tai sulata voi mikroaaltouunissa. Sekoita joukkoon sokeri, suolaripaus ja kaurahiutaleet. 
  4. Jaa seos tasaisesti omenoiden päälle. Kypsennä 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30–35 minuuttia, kunnes kaurapinta on rapeutunut ja saanut kauniin värin.
  5. Tarjoa lämpimänä vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 703 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Panu Pälviä

Raasta kovahkot omenat teeleipätaikinaan. Saat pellillisen mehevän rieskamaisia leipäsiä. Nämä leivät onnistuvat koululaisiltakin!

Vinkki! Makeahkot omena-teeleivät maistuvat ihanilta sinihomejuuston kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
9 kpl
Valmistusaika
10 min + 15 min paistaminen
Vaikeustaso
Helppo

Omena-teeleivät

Ainekset

dl
vehnäjauhoja
2
dl
puurohiutaleita (esim. kaura- tai neljän viljan hiutaleita)
1
dl
grahamjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
¾
tl
suolaa
2
dl
maitoa
½
dl
rypsiöljyä (ei kylmäpuristettua)
2–4
(300 g)
kirpeää omenaa raastettuna
pähkinöitä rouhittuna

Työvaiheet

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää maito, öljy ja omenaraaste.
  2. Jaa seos leivinpaperin päälle pellille yhdeksäksi kasaksi. Taputtele kasat lusikalla ohuiksi leipäsiksi. Ripottele päälle rouhittuja pähkinöitä.
  3. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Tarjoa lämpiminä. 

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2277 reseptiä.
Linkitetty 41 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Tee suolaiselle piirakalle pikapohja paahtoleipäviipaleista! Tässä piirakassa maistuvat paahdetut paprikat ja mehevä fetatäyte.

 Vinkki! Paprikat voit paahtaa ja marinoida jo päivää aikaisemmin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8–10
Valmistusaika
1 h 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu paprikapiirakka

Ainekset

Paahdetut paprikat
3
paprikaa
1
valkosipulinkynsi
1
dl
oliiviöljyä
2
rkl
valkoviinietikkaa
½
tl
suolaa
Pohja
9
viipaletta isoa vehnäpaahtoleipää
½
dl
öljyä
Täyte
3
kananmunaa
2
dl
kuohukermaa
200
g
fetajuustoa
1
dl
yrttejä hienonnettuna (esim. basilikaa ja timjamia)
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni grillivastuksilla. Halkaise paprikat, poista siemenkota ja laita paprikat uunipellille. Paahda grillivastuksilla 5–7 minuuttia tai kunnes paprikoihin ilmestyy mustia laikkuja. Laske uunin lämpötila 175 asteeseen, kytke grillivastukset pois päältä, ota paprikat uunista ja peitä ne heti kylmään veteen kastetulla keittiöpyyhkeellä. Anna olla pyyhkeen alla muutama minuutti.

  2. Irrota paprikoista kuoret ja leikkaa paprikat suupaloiksi kulhoon. Hienonna valkosipuli pieneen kulhoon ja sekoita öljy, etikka ja suola joukkoon. Kaada seos paprikoille ja anna maustua kylmässä piirakan valmistamisen ajan.

  3. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle (22 cm x 22 cm). Leikkaa leivistä kantit pois. Vuoraa paahtoleipäviipaleilla vuoan pohja ja reunat noin 1 cm:n korkeudelta. Voitele leivät öljyllä.

  4. Sekoita munat ja kerma kulhossa. Murustele feta joukkoon. Hienonna yrtit ja lisää mustapippurin kanssa täytteeseen. Kaada täyte pohjalle ja kypsennä piirakkaa uunissa 35–40 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja levitä sitten paprikat piirakalle. Tarjoa heti.

Vinkki Paahda paprikoiden tilalle kesäkurpitsaa tai varhaisporkkanaa.

Kommentit (0)