
Mehevän kirsikkapiirakan salaisuus on taikinaan vatkattu mantelimassa.
Kirsikka-mantelipiirakka ja vaniljavaahtoa
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vatkaa mantelimassa ja sokeri yhteen sähkövatkaimella. Lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Pese ja raasta sitruunan kuori ja lisää se taikinaan.
- Lämmitä kermaa ja voita kattilassa, kunnes voi sulaa. Siivilöi jauhot joukkoon. Kääntele seos varovasti taikinan joukkoon.
- Hienonna kirsikat karkeasti. Kaada taikina piirakkavuokaan vuorotellen kirsikoiden kanssa. Kypsennä uunin alatasolla noin 35 minuuttia. Piirakka saa jäädä kosteaksi.
- Sekoita vaniljarahka ja jogurtti keskenään.
- Koristele piirakka kirsikoilla ja tarjoa vaniljavaahdon kanssa.