Mehevän kirsikkapiirakan salaisuus on taikinaan vatkattu mantelimassa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
10
50 min
Helppo
Kirsikka-mantelipiirakka ja vaniljavaahtoa
Ainesosat
1
pkt (150 g)
huoneenlämpöistä mantelimassaa
1½
dl
sokeria
3
kananmunaa
1
luomusitruunan kuori
1
dl
kermaa
100
g
voita
1
dl
vehnäjauhoja
2½
dl
paloiteltuja kirsikoita
Vaniljavaahto
1
prk (200 g)
vaniljarahkaa
1
dl
turkkilaista jogurttia
Päälle
kirsikoita
Vaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vatkaa mantelimassa ja sokeri yhteen sähkövatkaimella. Lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Pese ja raasta sitruunan kuori ja lisää se taikinaan.
- Lämmitä kermaa ja voita kattilassa, kunnes voi sulaa. Siivilöi jauhot joukkoon. Kääntele seos varovasti taikinan joukkoon.
- Hienonna kirsikat karkeasti. Kaada taikina piirakkavuokaan vuorotellen kirsikoiden kanssa. Kypsennä uunin alatasolla noin 35 minuuttia. Piirakka saa jäädä kosteaksi.
- Sekoita vaniljarahka ja jogurtti keskenään.
- Koristele piirakka kirsikoilla ja tarjoa vaniljavaahdon kanssa.