
Luumu-kauracrumble yhdistää pehmeän ja rapean koukuttavalla tavalla. Taikinamurujen alle voi luumujen sijaan laittaa hapokkaita omenoita, karviaisia tai muita marjoja tai hedelmiä, jotka pistävät fariinisokerille kampoihin.
Kaura-omenapaistos on monelle tuttu syysjälkkäri. Entä jos reseptiä soveltaisi muille hedelmille?
Oheisessa ohjeessa vuokaan pilkotaan tuoreita luumuja. Yhtä hyvin voi käyttää nektariineja tai persikoitakin. Myös kovahkot hedelmät sopivat tarkoitukseen, sillä ne kypsyvät murukerroksen peitteleminä ihanan pehmeiksi.
Muruseos saa herkullisen rakenteensa isoista kaurahiutaleista. Jos haluat käyttää kaapissa valmiina olevia tavallisia kaurahiutaleita, paistos onnistuu toki niistäkin. Joukkoon sekoitettu pähkinäjauhe ja voi tekevät mausta täyteläisen.
Sokeriksi kannattaa puolestaan valita fariinisokeri, joka antaa jälkiruoalle ihanan paahteisen maun.
Luumu-kauracrumble
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Poista luumuista kivet ja leikkaa hedelmät viipaleiksi. Lado viipaleet uunivuokaan. Säästä noin 20 viipaletta paistoksen pinnalle.
-
Leikkaa voi nokareiksi ja laita nokareet vuokaan luumujen päälle. Ripottele fariinisokeri pinnalle. Siirrä vuoka uuniin ja kypsennä noin 15 minuuttia.
-
Laita crumblen aineet kulhoon ja nypi tasaiseksi seokseksi. Laske uunin lämpötila 200 asteeseen. Levitä crumble tasaiseksi kerrokseksi esipaistettujen luumujen päälle. Lado loput luumuviipaleet pinnalle. Kypsennä uunissa 20–25 minuuttia. Tarjoa crumble lämpimänä vaniljajäätelön kanssa.
Muuten hyvä ikivanha resepti, mutta:
Enemmän hedelmää ja hiukan vähemmän crumblea = enemmän makua ja vähemmän sokeria sekä rasvaa…