
Kerrosjälkkärissä kohtaavat marjojen raikkaus, kermarahkan täyteläisyys ja kaurakeksin rapeus.
Marjaisa kerrosherkku
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sulata margariini ja sekoita joukkoon sokeri. Sekoita hiutaleet, jauhot ja leivinjauhe, ja lisää taikinaan yhdessä kananmunan kanssa. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
-
Levitä taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille mahdollisimman ohueksi levyksi. Kypsennä uunissa 12–15 minuuttia tai kunnes keksi on pinnal- taan kauniin ruskea. Anna jäähtyä täysin. Keksi kovettuu vasta jäähtyessään.
-
Vatkaa kauravispi vaahdoksi ja kääntele joukkoon vaniljarahka.
-
Lusikoi korkeisiin laseihin kerroksiksi kermarahkaa, marjoa ja murusteltua kaurakeksiä.