
Australiassa mokkapalan asemassa olevat caramel slicet ovat hykerryttävä yhdistelmä rapeaa ja kookoksista muropohjaa, kinuskia sekä suklaakuorrutetta.
Rapea muropohja, makea ja hieman sitkeä karamellitäyte sekä ohut kerros kiiltävää tummaa suklaata. Itsetehdyt herkkupatukat muistuttavat twix-patukkaa, mutta niissä on lisänä kotimaastaan Australiasta tuttu maku kookos.
Näiden miljonäärin karamelliviipaleiden valmistus on yllättävän helppoa. Suurin vaikeus on malttaa antaa vuoan jäähtyä tarpeeksi eri valmistusvaiheissa.
Ensiksi tehdään rapea ja ohut muropohja, joka saa makua kookoshiutaleista. Pohjan tulee antaa jäähtyä ennen kuin siihen päälle kaadetaan kondensoidusta maidosta, voista ja fariinisokerista keitetty karamelli. Vuokaa paistetaan taas hetki uunissa, jonka jälkeen sen annetaan jäähtyä ja jähmettyä sen verran, että sula suklaa saadaan kaadettua päälle tasaiseksi, ohueksi kerrokseksi.
Kun suklaakin on ehtinyt jähmettyä jääkaapissa, on aika leikata levy ohuiksi viipaleiksi ja nauttia tästä aussiherkusta.
Miljonäärin karamelliviipaleet eli caramel slice
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele matalareunainen piirakkavuoka (34 x 20 cm) ja vuoraa se leivinpaperilla.
-
Sulata voi. Lisää jauhot, sokeri ja kookoshiutaleet. Sekoita taikinaksi ja painele seos lusikalla vuokaan. Kypsennä pohjaa uunissa 15 minuuttia. Jäähdytä pohja huoneenlämpöiseksi ja laita vuoka sitten jääkaappiin.
-
Laske uunin lämpö 150 asteeseen. Kuutioi voi ja laita se sokerin ja vaniljan kanssa kattilaan. Kuumenna, kunnes voi sulaa ja sekoita sitten ainekset keskenään. Kun seos kuplii, lisää maitotiiviste. Keitä koko ajan sekoittaen 5 minuuttia, kunnes karamelliin muodostuu isoja kuplia. Keitä vielä 1 minuutti.
-
Kaada kuuma karamelli pohjan päälle. Paista uunissa 12 minuuttia.
-
Jäähdytä leivonnaista huoneenlämmössä 20 minuuttia ja laita sitten jääkaappiin 30 minuutiksi.
-
Paloittele suklaa lasi- tai metallikulhoon. Lisää öljy. Sulata suklaa esimerkiksi vesihauteessa ja levitä se jähmettyneen karamellin pinnalle tasaiseksi kerrokseksi.
-
Laita leivonnainen jääkaappiin puoleksi tunniksi. Ota huoneenlämpöön 5 minuuttia ennen tarjoamista. Leikkaa levy tukevalla veitsellä viipaleiksi tai paloiksi.
Voi hyvänen aika...
No varmaan jonkun mielestä on ihan kiva kuluttaa tuohon askarteluun monta tuntia ja maksaa siitä noin kymmenkertainen hinta mitä maksaisi jos hakisi nuo kaupasta...
Ja kinuskikerrokseen ei tarvita yhtään voita. Kondensoidun maidon voi kuumentaa vesihauteessa hitaasti. Näin australialaiset sen tekevät, ei voita lisäten, koska se ei sitä tarvitse.
Twix twistillä? Ja voikinuskikastikkeella???