Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3252 reseptiä.
Linkitetty 73 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Australiassa mokkapalan asemassa olevat caramel slicet ovat hykerryttävä yhdistelmä rapeaa ja kookoksista muropohjaa, kinuskia sekä suklaakuorrutetta.

Rapea muropohja, makea ja hieman sitkeä karamellitäyte sekä ohut kerros kiiltävää tummaa suklaata. Itsetehdyt herkkupatukat muistuttavat twix-patukkaa, mutta niissä on lisänä kotimaastaan Australiasta tuttu maku kookos.

Näiden miljonäärin karamelliviipaleiden valmistus on yllättävän helppoa. Suurin vaikeus on malttaa antaa vuoan jäähtyä tarpeeksi eri valmistusvaiheissa.

Ensiksi tehdään rapea ja ohut muropohja, joka saa makua kookoshiutaleista. Pohjan tulee antaa jäähtyä ennen kuin siihen päälle kaadetaan kondensoidusta maidosta, voista ja fariinisokerista keitetty karamelli. Vuokaa paistetaan taas hetki uunissa, jonka jälkeen sen annetaan jäähtyä ja jähmettyä sen verran, että sula suklaa saadaan kaadettua päälle tasaiseksi, ohueksi kerrokseksi.

Kun suklaakin on ehtinyt jähmettyä jääkaapissa, on aika leikata levy ohuiksi viipaleiksi ja nauttia tästä aussiherkusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 palaa
Valmistusaika
55 min + jäähdytys 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Miljonäärin karamelliviipaleet eli caramel slice

Ainekset

Pohja
125
g
suolatonta voita
dl
vehnäjauhoja
1
dl
fariinisokeria
dl
kookoshiutaleita
Karamellitäyte
125
g
suolatonta voita
1
dl
fariinisokeria
1
tl
nestemäistä vaniljaa
1
tlk (395 g)
kondensoitua maitotiivistettä
Suklaakuorrutus
200
g
tummaa suklaata
1
rkl
rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele matalareunainen piirakkavuoka (34 x 20 cm) ja vuoraa se leivinpaperilla.

  2. Sulata voi. Lisää jauhot, sokeri ja kookoshiutaleet. Sekoita taikinaksi ja painele seos lusikalla vuokaan. Kypsennä pohjaa uunissa 15 minuuttia. Jäähdytä pohja huoneenlämpöiseksi ja laita vuoka sitten jääkaappiin.

  3. Laske uunin lämpö 150 asteeseen. Kuutioi voi ja laita se sokerin ja vaniljan kanssa kattilaan. Kuumenna, kunnes voi sulaa ja sekoita sitten ainekset keskenään. Kun seos kuplii, lisää maitotiiviste. Keitä koko ajan sekoittaen 5 minuuttia, kunnes karamelliin muodostuu isoja kuplia. Keitä vielä 1 minuutti.

  4. Kaada kuuma karamelli pohjan päälle. Paista uunissa 12 minuuttia.

  5. Jäähdytä leivonnaista huoneenlämmössä 20 minuuttia ja laita sitten jääkaappiin 30 minuutiksi.

  6. Paloittele suklaa lasi- tai metallikulhoon. Lisää öljy. Sulata suklaa esimerkiksi vesihauteessa ja levitä se jähmettyneen karamellin pinnalle tasaiseksi kerrokseksi.

  7. Laita leivonnainen jääkaappiin puoleksi tunniksi. Ota huoneenlämpöön 5 minuuttia ennen tarjoamista. Leikkaa levy tukevalla veitsellä viipaleiksi tai paloiksi.

Kommentit (3)

Vierailija

Voi hyvänen aika...

No varmaan jonkun mielestä on ihan kiva kuluttaa tuohon askarteluun monta tuntia ja maksaa siitä noin kymmenkertainen hinta mitä maksaisi jos hakisi nuo kaupasta...

Vierailija

Ja kinuskikerrokseen ei tarvita yhtään voita. Kondensoidun maidon voi kuumentaa vesihauteessa hitaasti. Näin australialaiset sen tekevät, ei voita lisäten, koska se ei sitä tarvitse.

SH
Seuraa 
Liittynyt2.8.2018

Twix twistillä? Ja voikinuskikastikkeella???

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3252 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 8–10 annosta
Valmistusaika
30 min + kypsennys 20 min + jääkaapissa 4 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Limoncellokakku

Ainekset

2
kananmunaa
1
dl
sokeria
1
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
1
(luomu)sitruunan kuori raastettuna
KOSTUTUS
1
rkl
limoncelloa
1
rkl
sokeria
2
rkl
vettä
TÄYTE
3
liivatelehteä
2
rs (à 250 g)
mascarponejuustoa
400
g
kreikkalaista jogurttia (rasvaa 6%)
1
dl
sokeria
1
dl
sitruunamehua
½
dl
limoncelloa
LISÄKSI
1
rkl
voita + vehnäjauhoja (kandeerattuja sitruunaviipaleita)

Työvaiheet

  1. Voitele ja jauhota irtopohjavuoka (Ø 20–22 cm). Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita jauhot ja leivinjauhe. Pese sitruuna ja raasta sen kuori hienoksi. Kääntele jauhoseos ja sitruunankuori muna-sokerivaahtoon. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 175-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Kumoa kakku ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Pese vuoka ja laita pohja takaisin vuokaan.

  2. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan noin 10 minuutiksi.

  3. Vatkaa mascarpone, jogurtti ja sokeri tasaiseksi. Purista sitruunamehu. Kuumenna limoncello ja sitruunamehu pienessä kattilassa. Siirrä syrjään liedeltä. Puristele liivatteista ylimääräinen neste pois ja liuota lehdet limoncello-sitruunamehuseokseen. Anna jäähtyä noin 10 minuuttia. Sekoita liivate-limoncello-sitruunaliemi ohuena nauhana täyt- teen joukkoon. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.

  4. Irrota kakku vadille. (Koristele kandeeratuilla sitruunaviipaleilla.)

Kandeeratut sitruunaviipaleet valmistuvat näin: Kiehauta kattilassa 2 dl vettä ja 2 dl sokeria. Ota kattila liedeltä. Pese ja leikkaa 2 luomusitruunaa ohuiksi viipaleiksi. Laita ne kattilaan noin 5 minuutiksi. Nosta viipaleet reikäkauhalla leivinpaperille. Anna kuivua 1 vrk.

 

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3252 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Britapohjat voi tehdä edellisenä päivänä valmiiksi ja säilyttää yön yli huoneenlämmössä. Myös täytteen voi tehdä valmiiksi ja säilyttää rasiassa jääkaapissa. Jos vieraat saapuvat eri aikaan, on kätevää täyttää ja nostaa yksi kakkuneliö kerrallaan pöytään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10–12 palaa
Valmistusaika
30 min + kypsennys 25 min
Vaikeustaso
Helppo

Vanilja-vadelmabrita

Ainekset

150
g
voita huoneenlämpöisenä
dl
sokeria
4
keltuaista
1
vaniljatanko
2
dl
vehnäjauhoja
1
dl
mantelirouhetta
2
tl
leivinjauhetta
dl
maitoa
MARENKI
4
valkuaista
2
dl
sokeria
TÄYTE
3
dl
vadelmia sulatettuna (kotimaisia)
2
prk (à 200 g)
vaniljarahkaa
3
dl
kuohukermaa
LISÄKSI
1
rkl
öljyä
1
rkl
kuivattua vadelmajauhetta
2
dl
tuoreita vadelmia

Työvaiheet

  1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Erottele valkuaiset keltuaisista. Lisää keltuaiset yksi kerrallaan voi-sokerivaahtoon. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet taikinaan. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan vuorotellen maidon kanssa.

  2. Laita leivinpaperi pellille ja sivele se kevyesti öljyllä. Levitä taikina pellille tasaiseksi kerrokseksi.

  3. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista vielä noin minuutti viimeisen sokerilisäyksen jälkeen. Kauho marenki tähtiterällä varustettuun pursotinpussiin. Pursota pieniksi ruusukkeiksi taikinan päälle. Kypsennä 175-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen täyttämistä.

  4. Sekoita vadelmat rahkan joukkoon. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele täytteeseen.

  5. Leikkaa jäähtynyt britapohja neljäksi, saman suuruiseksi neliöksi. Lusikoi täyte kahdelle neliöistä ja nosta toiset brita-pohjat päälle. Siivilöi vadelmajauhetta ja asettele vadelmia pinnalle. Tarjoa kakku noin tunnin sisällä täyttämisestä.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3252 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 kpl, 4–6 annosta
Valmistusaika
20 min + kypsennys 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Karitsapizza

Ainekset

1
ps (26 g)
nopeaa pizzahiivaa (sisältää leivinjauhetta)
9
dl
00-pizzajauhoja
1
tl
sokeria
1
tl
suolaa
3
rkl
oliiviöljyä
3
dl
kylmää vettä
TÄYTE
400
g
karitsanjauhelihaa
2
valkosipulinkynttä
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
1
prk (400 g)
kuorittuja tomaatteja
1
rkl
vaaleaa balsamiviinietikkaa
2
palloa buffalamozzarellaa
½
ruukku minttua
CHILIÖLJY
noin 1
dl
oliiviöljyä
1
punainen chlili

Työvaiheet

  1. Halkaise chili, älä poista siemeniä. Laita öljy pieneen purkkiin, upota siihen chili ja anna sen uuttua pizzan valmistumisen ajan.

  2. Paista jauheliha pannulla kauniin ruskeaksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet joukkoon. Lisää mausteet. Kumoa joukkoon säilyketomaatit ja riko niiden rakenne lastalla muutamaan osaan. Kiehauta, lisää etikka ja ota pannu liedeltä.

  3. Sekoita nopea pizzahiiva, jauhot, sokeri ja suola kulhossa. Lisää öljy ja vesi ja vaivaa nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Jaa taikina kahtia, pyöritä palloiksi ja kauli ohuiksi pizzapohjiksi kahdelle leivinpaperille.

  4. Levitä puolet täytteestä toiselle pohjalle. Valuta ja viipaloi mozzarella, ja lisää täytteen päälle. Paista pizzaa 250-asteisessa uunissa 8–10 minuuttia. Ripottele minttua ja chiliöljyä kuuman pizzan päälle. Valmista toinen pizza samoin.

Vinkki Pizzahiivan tilalla voi käyttää tavallista kuivahiivaa reilun puolikkaan pussillisen, mutta taikinan täytyy tällöin antaa kohota normaaliin tapaan ennen kaulimista.

Me Naiset on lisännyt 1588 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Raparperihilloke ja omenamehu antavat tiramisuun kesän makua. Viileä herkku sopii erinomaisesti alkukesän juhliin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
55 min + tekeytyminen vähintään 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Raparperitiramisu

Ainekset

RAPARPERIHILLOKE
300
g
raparperia
2
rkl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
½
luomusitruunan kuori ja mehu
LISÄKSI
200
g
savoiardikeksejä
KOSTUTUS
1
dl
omenamehua
½
dl
mantelilikööriä (esim. amarettoa)
TÄYTE
2
valkuaista
4
keltuaista
1
dl
sokeria
500
g
mascarponejuustoa
PÄÄLLE
kaakaojauhetta

Työvaiheet

  1. Paloittele raparperin varret kattilaan. Lisää sokerit ja sitruunan mehu ja kuoriraaste. Keitä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia. Siirrä levyltä ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi.

  2. Lado puolet kekseistä korkeareunaiseen vuokaan (25x15 cm). Sekoita omenamehu ja manteli- likööri keskenään ja kaada puolet seoksesta keksien päälle. Levitä jäähtynyt raparperihilloke päälle.

  3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja sokeri toisessa kulhossa vaahdoksi. Notkista mascarpone ja sekoita keltuaisvaahtoon. Kääntele lopuksi varovasti valkuaisvaahto sekaan. Levitä puolet mascarponevaahdosta vuokaan. Lado päälle loput keksit, kaada loppu likööriseos ja lusikoi loput mascarponevaahdosta päällimmäiseksi.

  4. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään pari tuntia.

  5. Siivilöi kaakaojauhetta tiramisun pinnalle.