Tätä on pakko kokeilla! Makean pitsan ohuella pohjalla mustikat ja karhunvatukat pääsevät mahtavasti oikeuksiinsa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 kpl
Helppo
Mustikka-karhunvatukkapitsa
Ainesosat
25
g
tuorehiivaa
2
dl
vettä
2
rkl
rypsiöljyä
1
rkl
vaahterasiirappia
ripaus suolaa
5
dl
durum- tai 00-vehnäjauhoja
Kastike
1
prk (150 g)
ranskankermaa
1
prk (200 g)
vaniljatuorejuustoa
4
dl
mustikoita
2
dl
karhunvatukoita
Viimeistelyyn
1
dl
kuorellisia manteleita
kourallinen mintunlehtiä
1
dl
vaahterasiirappia
Vaiheet
- Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy, siirappi, suola ja jauhot. Vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna kohota liinan alla puolisen tuntia.
- Kuumenna uuni 225 asteeseen. Jaa taikina neljään osaan. Kauli tai taputtele osat jauhotetuin käsin ohuiksi pohjiksi, joiden leveys on runsaat 15 cm.
- Sekoita ranskankerma ja tuorejuusto. Lusikoi seos pizzapohjille. Jaa marjat päälle. Kypsennä pizzoja kuumassa uunissa noin 10–12 minuuttia.
- Rouhi mantelit palasiksi veitsellä. Viimeistele pizzat tuoreella mintulla, mantelirouheella ja lorauksella vaahterasiirappia. Syö kuumina.