
Elämää suurempi raparperipiiras on kuorrutettu rapeaksi pistaasitoscalla.
Raparperipiiras pistaasitoscalla
Ainekset
Työvaiheet
- Huuhtele ja pilko raparperit. Sekoita joukkoon sokeri ja jätä mehustumaan 30 minuutiksi.
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Vispaa kulhossa piimä, sokeri ja voisula. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja siivilöi ne piimäseokseen muutamassa erässä. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Valuta raparperit ja sekoita niistä mehustunut neste taikinaan.
- Vuoraa korkeareunainen uunipelti leivinpaperilla ja levitä taikina pellille. Paina raparperit kevyesti taikinan pinnalle. Paista piirakkaa uunin keskitasolla 35 minuuttia.
- Hienonna pähkinät ja yhdistä kuorrutteen ainekset kattilassa. Kiehauta 5 minuuttia.
- Ota piiras uunista ja levitä pähkinäkuorrute piirakan pinnalle. Paista vielä uunissa 10–15 minuuttia, kunnes piirakka on kypsä ja pinta on saanut hieman väriä.