Elämää suurempi raparperipiiras on kuorrutettu rapeaksi pistaasitoscalla.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
20 palaa
1 t 30 min
Helppo
Raparperipiiras pistaasitoscalla
Ainesosat
1
l (500 g) raparperia
raparperia pilkottuna
½
dl
sokeria
Pohja
4
dl
piimää
2
dl
sokeria
125
g
voita
7
dl
vehnäjauhoja
1
rkl
leivinjauhetta
Kuorrutus
2
ps (á 75 g)
kuorittuja, suolattomia pistaasipähkinöitä
150
g
voita
1
dl
sokeria
1
dl
fariinisokeria
3
rkl
vehnäjauhoja
2
rkl
kermaa
Vaiheet
- Huuhtele ja pilko raparperit. Sekoita joukkoon sokeri ja jätä mehustumaan 30 minuutiksi.
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Vispaa kulhossa piimä, sokeri ja voisula. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja siivilöi ne piimäseokseen muutamassa erässä. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Valuta raparperit ja sekoita niistä mehustunut neste taikinaan.
- Vuoraa korkeareunainen uunipelti leivinpaperilla ja levitä taikina pellille. Paina raparperit kevyesti taikinan pinnalle. Paista piirakkaa uunin keskitasolla 35 minuuttia.
- Hienonna pähkinät ja yhdistä kuorrutteen ainekset kattilassa. Kiehauta 5 minuuttia.
- Ota piiras uunista ja levitä pähkinäkuorrute piirakan pinnalle. Paista vielä uunissa 10–15 minuuttia, kunnes piirakka on kypsä ja pinta on saanut hieman väriä.