Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Leivonta
Jälkiruuat
Makea leivonta
7:00 | 18.6.2023

Raparperipiiras pistaasitoscalla

Lisää omaan keittokirjaan
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1476 reseptiä
Ohje Anu Brask Kuva Anna Huovinen

Elämää suurempi raparperipiiras on kuorrutettu rapeaksi pistaasitoscalla. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
20 palaa
1 t 30 min
Helppo

Raparperipiiras pistaasitoscalla

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

1
l (500 g) raparperia
raparperia pilkottuna
½
dl
sokeria
Pohja
4
dl
piimää
2
dl
sokeria
125
g
voita
7
dl
vehnäjauhoja
1
rkl
leivinjauhetta
Kuorrutus
2
ps (á 75 g)
kuorittuja, suolattomia pistaasipähkinöitä
150
g
voita
1
dl
sokeria
1
dl
fariinisokeria
3
rkl
vehnäjauhoja
2
rkl
kermaa

Vaiheet

  1. Huuhtele ja pilko raparperit. Sekoita joukkoon sokeri ja jätä mehustumaan 30 minuutiksi.
  2. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  3. Vispaa kulhossa piimä, sokeri ja voisula. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja siivilöi ne piimäseokseen muutamassa erässä. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  4. Valuta raparperit ja sekoita niistä mehustunut neste taikinaan.
  5. Vuoraa korkeareunainen uunipelti leivinpaperilla ja levitä taikina pellille. Paina raparperit kevyesti taikinan pinnalle. Paista piirakkaa uunin keskitasolla 35 minuuttia.
  6. Hienonna pähkinät ja yhdistä kuorrutteen ainekset kattilassa. Kiehauta 5 minuuttia.
  7. Ota piiras uunista ja levitä pähkinäkuorrute piirakan pinnalle. Paista vielä uunissa 10–15 minuuttia, kunnes piirakka on kypsä ja pinta on saanut hieman väriä.
Tilaa Glorian ruoka & viini
leivonta
raparperi
raparperiherkku
pistaasi

Suosituimmat

Hasselbackan punajuuret

Luumu-omenatorttu

Keikautetut luumutortut

Lakupallopiparit

Kuminanäkkärit

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini