Soppa365 Katja on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 30 keittokirjaan.
Katja Nordlund

Suklainen brownie on koukuttavaa jo sellaisenaan, mutta tahinin ja halvan täplittämänä siitä tulee täysin vastustamatonta. Brittiläis-israelilaisen Yotam Ottolenghin reseptiä mukailevassa ohjeessa tärkeää on paistoajan tarkkailu, sillä seesamin makua ylistävästä browniesta tulee parasta, kun siinä vallitsee tasapaino kypsäksi paistuneen ulkokuoren ja tahmaiseksi jäävän sisuksen välillä. Jos vain maltat pakata osan paloista jääkaappiin, ne säilyvät siellä hyvinä lähes viikon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
20 palaa
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Tahini-halvabrownie

Ainekset

200
g
tummaa suklaata
200
g
voita
100
g (2 dl)
saksanpähkinöitä
2
dl
vehnäjauhoja
3/4
dl
kaakaojauhetta
3/4
tl
suolaa
4
kananmunaa
dl
sokeria
1
dl
tahinia
150
g
halvaa (maustamaton tai vanilja)

Työvaiheet

1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
2. Pilko suklaa ja voi ja laita ne kattilaan. Kuumenna varovasti miedolla lämmöllä välillä sekoittaen, kunnes suklaa ja voi sulavat. Siirrä kattila sivuun jäähtymään.
3. Paahda saksanpähkinät kuumassa kuivassa pannussa, kunnes ne saavat hiukan väriä, noin 3 min. Rouhi pähkinät pienemmiksi paloiksi. Yhdistä jauhot, kaakaojauhe ja suola kulhossa.
4. Vatkaa munat ja sokeri toisessa kulhossa vaaleaksi ja tukevaksi vaahdoksi. Kääntele hiukan jäähtynyt voi-suklaasula joukkoon. Lisää sekoittaen jauhoseos ja rouhitut pähkinät.
5. Vuoraa noin 20 x 30 cm:n vuoka leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan. Tasoita taikinan pinta.
6. Jaa tahini taikinan pinnalle noin 12 paikkaan ja pyörittele tahininokareet lusikan varrella niin että ne sekoittuvat taikinaan osin. Tahinin on tarkoitus jäädä suklaataikinasta erottuviksi pyörteiksi.
7. Leikkaa halva noin 1 cm:n kuutioiksi ja ripottele ne taikinan pinnalle. Painele halvakuutioita hiukan, jotta ne painuvat taikinaan.
8. Paista brownieta uunissa 18-22 minuuttia. Brownien on tarkoitus paistua pinnalta mutta jäädä sisältä raa’aksi, joten ota se uunista vielä kun taikina hyllyy keskeltä. Tarkista kypsyys jo 18 minuutin paiston jälkeen. Brownien kiinteytyy jäähtyessään.
9. Tarjoa tahini-halvabrownien hiukan jäähtyneenä tai huoneenlämpöisenä.

Kommentit (1)

Cx

Olisin kommentoinut Banoffeeta. Ei siihen kinuskikastike riitä, pitää olla kondensoitua maitoa, sitä valmiiksi karamellisoitua. Se on huippua:)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Soppa365 Jaakko on lisännyt 4 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Jaakko Impiö KUVA Panu Pälviä

Terveellinen aamupala lainaa makumaailmansa omenapiirakalta. Paksu, jäisestä banaanista surautettu, smoothie muistuttaa ihanasti jäätelöä. Koristele kulho tuoreilla, kanelilla maustetuilla, omenoilla ja granolalla.
 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
1 t + tekeytyminen yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Omenapiirakka -smoothie bowl

Ainekset

2
omenaa (mielellään Granny Smith)
1
jäinen banaani
1
dl
omenamehua
1/2
dl
hasselpähkinämaitoa
3
(paahdettua) kaurakeksiä
1
tl
kanelia
ripaus
muskottipähkinää

Työvaiheet

  1. Valmista omenat jo edellisenä iltana. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Paloittele omenat jättäen siemenkodan pois. Levitä omenapalat uunipellille kaurakeksien kanssa. Kypsennä 30-40 minuuttia, kunnes omenat ovat pehmenneet ja keksit paahtuneet.
  2. Kuori ja paloittele banaani. Pakasta. 
  3. Jäähdytä omenat huoneenlämpöisiksi ja laita ne omenamehun kanssa suljetussa rasiassa jääkaappiin. Laita paahdetut keksit omassa rasiassa jääkaappiin, jotta ne eivät pehmene. 
  4. Ennen tarjoilua laita kaikki ainekset blenderiin ja soseuta tasaiseksi. 
  5. Koristele esimerkiksi tuoreilla omenalohkoilla ja mausta kanelilla. Voit myös ripotella kaurakeksejä kulhon pinnalle.

Vinkki: Voit halutessasi vaahdottaa hieman kuohu- tai vispikermaa ja hellästi sekoittaa sen smoothieen juuri ennen tarjoilua. Tämä tekee koostumuksesta kuohkean. 

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 578 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Anna Huovinen

Hanna-tädin mureat pikkuleivät minttusuklaasattumilla! Tämä helppo taikina valmistuu sekoittamalla, joten keksikasa on lähempänä kuin arvaatkaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
noin 50 kpl
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Mariannekeksit

Ainekset

200
g
voita
2
dl
kuohukermaa
dl
sokeria
5
dl
vehnäjauhoja
3
dl
perunajauhoja
1
ps (150 g)
Marianne Crush -rouhetta
2
tl
leivinjauhetta
¼
tl
suolaa
Päälle
1
ps (150 g)
Marianne-rakeita

Työvaiheet

  1. Sulata voi kattilassa. Lisää kerma ja sokeri. Nosta liedeltä ja anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.
  2. Sekoita jauhot, karkkirouhe, leivinjauhe ja suola keskenään. Lisää taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
  3. Muotoile taikinasta käsin pallonmuotoisia keksejä leivinpaperin päälle pellille. Jätä leviämisvaraa.
  4. Painele jokaiseen taikinapalaan muutama karkkipallo.
  5. Paista uunissa 200 asteessa 10–12 minuuttia. Vedä keksit pelliltä leivinpaperin avulla jäähtymään tasaiselle alustalle.

Vinkki! Karkkirakeet muistuttavat kuoriutuvia munia, joten keksit sopivat mainiosti palmusunnuntaihin tai pääsiäiseen.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 578 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Anna Huovinen

Ikivihreä tiikerikakku ihastuttaa myös kääretorttuna! Täytteeksi rullattu appelsiini-valkosuklaamousse pitää huolen kakun mehevyydestä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 palaa
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Tiikerikakkukääretorttu

Ainekset

100
g
voita
4
munaa (M-koko)
2
dl
sokeria
dl
vehnäjauhoja
½
dl
perunajauhoja
2
tl
leivinjauhetta
Tummaan taikinaan
2
rkl
kaakaojauhetta
1
rkl
kermaa tai maitoa
Täyte
150
g
valkosuklaata (Fazer valkoinen leivontasuklaa)
2
dl
vispikermaa
100
g
appelsiinituorejuustoa

Työvaiheet

  1. Valmista ensin täyte jäähtymään. Paloittele valkosuklaa kulhoon. Kuumenna vispikerma lähes kiehuvaksi ja kaada se suklaan päälle. Sekoita, kunnes suklaa liukenee kermaan. Anna jäähtyä ja nosta jääkaappiin torttupohjan valmistuksen ajaksi.
  2. Sulata voi ja anna jäähtyä. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon. Lisää voisula ja sekoita tasaiseksi.
  3. Erottele taikinasta noin puolet toiseen kulhoon. Lisää kaakaojauhe ja kerma tai maito. Sekoita.
  4. Nostele tumma taikina nokareiksi tai valuta paksuiksi viiruiksi leivinpaperin päälle pellille. Lisää vaalea taikina tumman lomaan ja päälle. Tasoita varovasti pinnalta.
  5. Paista 225-asteisessa uunissa 8–10 minuuttia.
  6. Älä kumoa kakkulevyä, mutta siirrä se heti leivinpaperin avulla jäähtymään tasaiselle alustalle. Nosta päälle toinen leivinpaperi ja leivinliina. Anna pohjan jäähtyä peitettynä, jolloin se ei murene käärittäessä niin helposti.
  7. Vatkaa jäähtynyt valkosuklaa-kermaseos kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää tuorejuusto ja vatkaa tasaiseksi. Levitä täyte torttulevylle. Kääri rullalle ja anna jähmettyä jääkaapissa vähintään kaksi tuntia.

Kommentit (2)

Vierailija

Jännää että tulee voita kääretorttutaikinaan, miksi?

Tein kuten ohjeessa, jäi lättänäksi ja ilmeisesti oma uuni on kuumempi kuin reseptin laatijalla, koska meinasi palaa.

Kakku mureni käärylöidessä vaikka noudatin peitto-ohjeita. Täyte juoksettui vatkatessa?! kerma ei ehtinyt kiehahtaa. Ohje vaikutti hyvältä, ja varmasti maistuu hyvältä, mutta kauheen moni asia tuntui menevän silti mönkään. Ei mikään läpihuutojuttu.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Olipa epäonnea, harmillista! Kiitos kommentistasi. Tässä vastauksia kysymyksiisi.

Voin avulla taikinasta tulee enemmän tiikerikakkua muistuttava. Rakenne on kahvikakkumainen, mutta sain sen oheisen vinkin avulla rullautumaan tuollaiseksi kuin kuvassa.

Lässähtämisen takana on usein se, että munia ja sokeria olisi saanut vaahdottaa hieman kauemmin. Sama syy voi aiheuttaa kärähtämisen (jos taikinakerros on liian ohut) ja myös sen, ettei pohja kääriydy kunnolla vaan murenee.

Täytteen juoksettumisen syytä en osaa sanoa. Mitä valkosuklaata käytit? Lisään ohjeeseen tuotemerkin, jolla sain täytteen onnistumaan sekä koeversiossa että kuvauksissa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 578 reseptiä.
Linkitetty 49 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Anna Huovinen

Kääri juustokakku rullalle! Pehmeä, sopivan sitruunainen tuorejuustojuustotäyte sekä kanelilla maustettu mantelipohja sopivat täydellisesti yhteen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 palaa
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Juustokakkukääretorttu

Ainekset

4
munaa (M-koko)
dl
sokeria
2
dl
mantelijauhetta
1
dl
perunajauhoja
tl
leivinjauhetta
½
tl
kanelia
Käärimiseen
1
dl
mantelijauhetta
Täyte
300
g
maustamatonta tuorejuustoa (ei kevyttä)
100
g
voita
2
dl
tomusokeria
2
tl
vanlijasokeria
1
rkl
sitruunamehua
2
rkl
sitruunankuoriraastetta
Koristeeksi
tomusokeria

Työvaiheet

  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja kaneli. Siivilöi ne muna-sokerivaahtoon ja sekoita tasaiseksi.
  2. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille. Paista 225-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia.
  3. Ripottele sillä aikaa mantelijauhetta leivinpaperille ja kumoa kypsä pohja sen päälle. Irrota paistopaperi, mutta jätä se kakkulevyn päälle. Peittele levy vielä puhtaalla leivinliinalla, jotta torttu ei murene käärittäessä. Anna jäähtyä.
  4. Valmista täyte. Vatkaa huoneenlämpöinen tuorejuusto, pehmeä voi ja sokerit tasaiseksi seokseksi. Lisää sitruunamehu ja vatkaa tasaiseksi. Levitä täyte kakkulevylle. Kääri rullaksi. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään kaksi tuntia.
  5. Siivilöi pinnalle tomusokeria koristeeksi.

Kommentit (0)