Käyttäjä30078_0 on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 41 keittokirjaan.
Katja Nordlund

Suklainen brownie on koukuttavaa jo sellaisenaan, mutta tahinin ja halvan täplittämänä siitä tulee täysin vastustamatonta. Brittiläis-israelilaisen Yotam Ottolenghin reseptiä mukailevassa ohjeessa tärkeää on paistoajan tarkkailu, sillä seesamin makua ylistävästä browniesta tulee parasta, kun siinä vallitsee tasapaino kypsäksi paistuneen ulkokuoren ja tahmaiseksi jäävän sisuksen välillä. Jos vain maltat pakata osan paloista jääkaappiin, ne säilyvät siellä hyvinä lähes viikon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
20 palaa
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Tahini-halvabrownie

Ainekset

200
g
tummaa suklaata
200
g
voita
100
g (2 dl)
saksanpähkinöitä
2
dl
vehnäjauhoja
3/4
dl
kaakaojauhetta
3/4
tl
suolaa
4
kananmunaa
dl
sokeria
1
dl
tahinia
150
g
halvaa (maustamaton tai vanilja)

Työvaiheet

1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
2. Pilko suklaa ja voi ja laita ne kattilaan. Kuumenna varovasti miedolla lämmöllä välillä sekoittaen, kunnes suklaa ja voi sulavat. Siirrä kattila sivuun jäähtymään.
3. Paahda saksanpähkinät kuumassa kuivassa pannussa, kunnes ne saavat hiukan väriä, noin 3 min. Rouhi pähkinät pienemmiksi paloiksi. Yhdistä jauhot, kaakaojauhe ja suola kulhossa.
4. Vatkaa munat ja sokeri toisessa kulhossa vaaleaksi ja tukevaksi vaahdoksi. Kääntele hiukan jäähtynyt voi-suklaasula joukkoon. Lisää sekoittaen jauhoseos ja rouhitut pähkinät.
5. Vuoraa noin 20 x 30 cm:n vuoka leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan. Tasoita taikinan pinta.
6. Jaa tahini taikinan pinnalle noin 12 paikkaan ja pyörittele tahininokareet lusikan varrella niin että ne sekoittuvat taikinaan osin. Tahinin on tarkoitus jäädä suklaataikinasta erottuviksi pyörteiksi.
7. Leikkaa halva noin 1 cm:n kuutioiksi ja ripottele ne taikinan pinnalle. Painele halvakuutioita hiukan, jotta ne painuvat taikinaan.
8. Paista brownieta uunissa 18-22 minuuttia. Brownien on tarkoitus paistua pinnalta mutta jäädä sisältä raa’aksi, joten ota se uunista vielä kun taikina hyllyy keskeltä. Tarkista kypsyys jo 18 minuutin paiston jälkeen. Brownien kiinteytyy jäähtyessään.
9. Tarjoa tahini-halvabrownien hiukan jäähtyneenä tai huoneenlämpöisenä.

Kommentit (3)

Cx

Olisin kommentoinut Banoffeeta. Ei siihen kinuskikastike riitä, pitää olla kondensoitua maitoa, sitä valmiiksi karamellisoitua. Se on huippua:)

Vierailija

Hei, tuleeko tahini halvabriwnieen suolaa 3/4tl eikö tule kohotusainetta.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kysymyksestäsi, tulee kyllä! Kohotusainetta ei tarvita: riittää, että vaahdottaa munat ja sokerin hyvin. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Tässä täydellinen resepti mökille: ulkotulilla paistettu pitsireunainen lettu, päälle kourallinen makeita mansikoita.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
15–20 kpl
Valmistusaika
30 min + 4 t
Vaikeustaso
Helppo

Muurinpohjaletut

Ainekset

1
l
täysmaitoa
dl
ohrajauhoja
2
dl
vehnäjauhoja
2
munaa
1
rkl
sokeria
½
tl
kardemummaa
½
tl
suolaa
voita paistamiseen
Lisäksi
1
l
mansikoita tai 2 dl mansikkahilloa

Työvaiheet

  1. Vatkaa maidon joukkoon jauhot ja munat. Lisää sokeri, kardemumma ja ripaus suolaa.
  2. Anna taikinan turvota viileässä vähintään neljä tuntia tai yön yli.
  3. Kaada kauhallinen lettutaikinaa kuumalle muurikalle tai lettupannulle. Paista, kunnes lettu on hyytynyt. Käännä ja paista vielä toiselta puolelta.
  4. Tarjoa letut tuoreiden mansikoiden tai mansikkahillon kanssa.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä
Ihanan yrttiset teeleivät onnistuvat vaikka mökkikeittiössä! Hienonna taikinaan yrttimaasta löytyvät kesän vihreät.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 kpl
Valmistusaika
10 min + paistaminen 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Yrtti-teeleivät

Ainekset

2
dl
tuoreita yrttejä (esim. basilikaa, lehtipersiljaa ja timjamia) hienonnettuna
3
dl
hiivaleipäjauhoja
2
dl
kaurahiutaleita
2
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
2
dl
vettä
½
dl
rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Hienonna yrtit veitsellä.

  2. Sekoita kuivat aineet kulhossa keskenään. Lisää yrtit, vesi ja öljy.

  3. Nostele taikina leivinpaperin päälle pellille kahdeksi keoksi. Taputtele ne jauhotetuin käsin kiekoiksi.

  4. Jaa leivät taikinapyörällä tai veitsellä neljään osaan. Pistele leivät haarukalla.

  5. Paista 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Itse tehty rahka-voitaikina vie kielen mennessään, varsinkin kevään ensimmäisten raparperien seurassa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12–15 kpl
Valmistusaika
40 min + 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Raparperipiiraat

Ainekset

250
g
voita
½
dl
sokeria
4
dl
vehnäjauhoja
2
tl
kardemummaa
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
1
prk (250 g)
rahkaa
Voiteluun
1
muna
Täyte
3–4
raparperin vartta (n. 500 g)
50
g
voita
1
dl
sokeria
Päälle
ruokosokerisiirappia
1
dl
pistaasipähkinöitä

Työvaiheet

  1. Nypi pehmeän voin sekaan sokeri. Lisää jauhoihin kardemumma, leivinjauhe ja suola. Sekoita ainekset rahkan kanssa pehmeäksi taikinaksi. Älä vaivaa.
  2. Taputtele taikina pötköksi. Kierrä ympärille kelmu. Laita taikina kohmettumaan jääkaappiin pariksi tunniksi tai yön yli.
  3. Kauli taikinasta 30 x 20 cm:n levy. Taita levy kolmeen kerrokseen. Kauli taikina taas levyksi ja taita kolmeen kerrokseen. Jatka 3–4 kertaa ja ripottele hieman jauhoja kerrosten väliin.
  4. Paina taikinalevystä ympyröitä (ø 12 cm). Voit käyttää muottina isoa säilykepurkkia. Nosta pohjat uunipellille leivinpaperille. Voitele reunat munalla.
  5. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Leikkaa raparperinvarret 7 sentin pätkiksi. Jos varret ovat paksuja, puolita ne pitkittäin.
  6. Sulata voi pannulla. Kypsennä raparperinvarsia 5 minuuttia. Ripottele päälle sokeria.
  7. Nosta raparperit pohjien päälle. Paista piiraita 10–15 minuuttia.
  8. Valuta päälle siirappia ja lisää rouhittuja pistaasipähkinöitä.

Vinkki! Voit oikaista käyttämällä valmiita voitaikinalevyjä, jotka leikkaat neliöiksi.

ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Kakun keikkumista ei tarvitse jännittää, kun mansikkakermakakku kootaan suoraan vuokaan. Jos herkun ei tarvitse olla gluteeniton, voit vaihtaa perunajauhot vehnäjauhoihin.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Gluteeniton mansikkavuokakakku

Ainekset

POHJA
4
munaa
dl
sokeria
1
dl
mantelijauhoja
¾
dl
perunajauhoja
1
tl
leivinjauhetta
TÄYTE
1
l
mansikoita
½
dl
mintun lehtiä
¼
dl
sokeria
4
dl
vispikermaa
1
prk (200 g)
vaniljarahkaa
KORISTELUUN
½
l
mansikoita
½
dl
mintun lehtiä
2–3
rkl
hasselpähkinärouhetta

Työvaiheet

  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Yhdistä jauhoseos vaahtoon kevyesti sekoittaen.

  2. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 225 asteessa 5–6 minuuttia.

  3. Ripottele leivinpaperille sokeria. Kumoa kypsä torttu paperin päälle. Irrota paistopaperi ja anna jäähtyä.

  4. Poista mansikoista kanta ja viipaloi mansikat. Hienonna minttu. Sekoita kulhossa mansikat, minttu ja sokeri. Anna maustua 15 minuuttia.

  5. Leikkaa kakkulevy puoliksi. Nosta puolikas vuokaan.

  6. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka. Levitä mansikat kakkupohjan päälle ja lisää puolet kermaseoksesta.

  7. Nosta toinen pohjalevy päälle. Levitä pinnalle loppu kermaseos. Koristele lohkotuilla mansikoilla ja mintun lehdillä. Ripottele pinnalle lopuksi pähkinärouhetta.