
Tarte tatinin eli keikauskakun voi taikoa päärynöistä ja aprikooseista. Makoisa klassikko syntyy myös oman omenapuun hapokkaista omenoista.
Tarte tatin päärynästä
Ainekset
Työvaiheet
- Kuutioi voi. Nypi voi ja sokeri jauhojen joukkoon. Lisää suola ja vesi. Muodosta taikinasta pallo. Kääri taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin vetäytymään tunnin ajaksi.
- Pese ja lohko päärynät. Poista siemenkodat. Jos käytät aprikooseja, halkaise ne ja poista siemenet.
- Sulata voi valurautapannussa. Lisää joukkoon sokeri. Paahda seosta miedolla lämmöllä muutama minuutti, varo polttamasta. Lisää joukkoon kardemumma.
- Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
- Lisää päärynälohkot limittäin pannulle voisulan päälle. Kauli taikina pyöreäksi, halkaisijaltaan muutama sentti valurautapannua suuremmaksi pohjaksi. Nosta taikina päärynöiden päälle ja painele reunat pannun reunoille. Pistele haarukalla pintaan muutama höyryaukko.
- Paista piirakkaa uunissa noin 30 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä ja kumoa se tarjoiluvadille. Tarjoa kermavaahdon kanssa.
Vinkki! Oikaise ja leivo tarte tatin valmiista lehtitaikinasta.