
Vaahterasiirappi on Kanadan lahja maailmalle. Klassinen herkkuaamupala syntyy sen, rapean ja suolaisen pekonin sekä kuohkeiden pannukakkuje yhdistelmästä.
Kanadalaiset pannukakut
Ainekset
Työvaiheet
-
Paista pekonit pannulla molemmin puolin rapeiksi. Pidä lämpimänä 100-asteisessa uunissa.
-
Erottele keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Vatkaa keltuaisten rakenne rikki vispilällä ja sekoita joukkoon jauhot, leivinjauhe ja piimä.
-
Lisää suola valkuaisten joukkoon ja vatkaa valkuaiset sähkövatkaimella napakaksi vaahdoksi. Lisää valkuaisvaahto taikinaan muutamassa erässä nostellen.
-
Paista pannukakkuja pekonin rasvassa keskilämmöllä molemmin puolin muutama minuutti. Pannukakku on valmis käännettäväksi, kun pinnalle alkaa muodostua kuplia. Tarjoa pannukakut rapean pekonin ja voin kanssa. Valuta päälle runsaasti vaahterasiirappia.