Me Naiset on lisännyt 974 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Piia Arnould

Appelsiinilla maustetut kahden suklaan cookiet ovat elämäsi mehevimmät gluteenittomat keksit. Reseptin on laatinut Kakkumuija Mona Tähtinen, joka on erikoistunut gluteenittomaan leivontaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
noin 30 kpl (4 pellillistä)
Valmistusaika
50 min + taikinan vetäytyminen
Vaikeustaso
Kohtalainen

Appelsiinisuklaacookiet

Ainekset

500
g
gluteenitonta jauhoseosta
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
ruokasoodaa
1
tl
ksantaania
1
tl
suolaa
225
g
voita huoneenlämpöisenä
100
g
ruokokidesokeria
300
g
sokeria
2
suurta kananmunaa
40
g
tummaa tai muscovadosiirappia
1
rkl
appelsiininkukkauutetta tai appelsiinivettä
1
appelsiinin kuori
250
g
tummaa suklaata
250
g
valkosuklaata

Työvaiheet

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa.
  2. Vatkaa toisessa kulhossa voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen vatkaten. Lisää siirappi ja appelsiininkukkauute. Pese ja raasta appelsiinin kuori joukkoon, raasta myös suklaat sekaan. Muotoile taikinasta pallo, peitä se kelmulla ja siirrä jääkaappiin tekeytymään vähintään vuorokaudeksi.
  3. Kuumenna uuni 160 asteeseen (kiertoilmalle). Muotoile taikinasta golfpallon kokoisia palloja. Yhdelle pellille mahtuu noin 7 keksiä. Paina pallot lyttyyn kevyesti kämmenellä ja paista 16–18 minuuttia. Taikinasta tulee 4 pellillistä. Anna keksien jäähtyä ja säilytä ne jääkaapissa ilmatiiviissä rasiassa.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 974 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Guacamole goes Kreikka! Kokeile klassikkodipin kreikkalaistettua versiota ja ihastu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Kreikkalainen guacamole

Ainekset

2
kypsää avokadoa
2
rkl
sitruunanmehua
1 1/2
rkl
aurinkokuivattuja tomaattikuutioita
2
rkl
tuoretta persiljaa
2
rkl
kalamata-oliiveja
100
g
kirsikkatomaatteja
1/2
punasipuli
1
tl
kuivattua oreganoa
ripaus suolaa
1/2
tl
rouhittua mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuori ja murskaa avokadot haarukalla. Pirskota päälle sitruunamehua.
  2. Valuta aurinkokuivatut tomaa ttikuutiot ja lisää joukkoon. Hienonna persilja ja kuutioi oliivit ja kirsikkatomaatit pieneksi. Kuori ja hienonna punasipuli.
  3. Sekoita kaikki ainekset keskenään.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 974 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
Anu Brask Kuva: Sami Repo

Rohkeasti kokeilemaan uusia makuja grillissä! Grillattu avokado on grillaajan pelastus pohtiessaan herkullista vegaani vaihtoehtoa ruokapöytään.

Herkullinen lämmin tomaattisalaatti lusikoidaan grillattujen avokadojen päälle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Grillattu avokado ja tomaattisalaatti

Ainekset

4
avokadoa
2
rkl
öljyä
LÄMMIN SALAATTI
1
rs (200g)
kirsikkatomaatteja
1
prk (380/230g)
mustapapuja
2
valkosipulinkynttä
1
kevätsipulinvarsi
1
limetin kuori ja mehu
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
sokeria
1
tl
suolaa
1/2
tl
jeeraa

Työvaiheet

  1.  Halkaise avokadot ja poista kivi. Sivele pintaan öljyä ja grillaa leikkauspinta alaspäin noin 10 minuuttia. Kun avokadon pinnassa on grilliraidat, on sisuskin lämmin.
  2. Pistele kirsikkatomaatit hammastikulla ja laita tomaatit grilliin noin 5 minuutiksi. Valuta pavut. Hienonna valkosipulit ja sipulinvarret. Raasta limetin kuori kulhoon ja purista mehu joukkon. Lisää pavut, sipulit, öljy ja mausteet. Leikkaa tomaatit pienemmiksi ja lisää ne muiden ainesten joukkoon.

Kommentit (0)

Käyttäjä7766 on lisännyt 25 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.

Ainekset (8 annosta)
Mustikkapiirakan pohja

100 g
voita
¾ dl
sokeria
1
muna
2 ½ dl
vehnäjauhoja
¾ tl
leivinjauhetta
Mustikkapiirakan täyte

200 g
ranskankermaa (tai kermaviiliä)
1
muna
¾ dl...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 50 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Paljon väriä ja rutkasti mausteita! Nopea possuvokki valmistuu vartissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Chilinen possuvokki

Ainekset

1/4
varhaiskaalia
2
porkkanaa
10
vihreää parsaa
200
g
possun jauhelihaa
1
tl
tomaattipyreetä
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
savuchilijauhetta
1
limetin mehu
1/2
ruukkua
basilikaa
Lisäksi
keitettyä riisiä
tuoretta chiliä
öljyä paistamiseen

Työvaiheet

  1. Suikaloi kaali. Kuori porkkanat ja vedä kuorimaveitsellä pitkiä lastuja porkkanasta. Napsauta parsojen juuresta pala pois ja leikkaa parsat noin 3 cm pätkiksi.
  2. Ruskista jauheliha vokkipannussa. Lisää pannulle tomaattipyree, suola ja savuchili ja jatka paistamista vielä pari minuuttia. Lisää pannulle kasvikset ja jatka paistamista miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Kasvikset saavat jäädä napakoiksi.
  3. Mausta vokki limetin mehulla ja basilikalla. Tarjoa lisänä täysjyväriisiä.

Kommentit (0)