Bilberry Hill on lisännyt 41 reseptiä.
Linkitetty 25 keittokirjaan.
Vadelmamoussekakku kätkee sisälle mehevän ja kuohkean täyteen.
Vadelmamoussekakku kätkee sisälle mehevän ja kuohkean täyteen.
Koristele kakku kukkasin, marjoin ja makeisin.
Koristele kakku kukkasin, marjoin ja makeisin.

Täydellinen täytekakku syntyy myös gluteenittomista, maidottomista ja laktoosittomista aineksista. Kakku sisältää muhkean vadelmamoussetäytteen, sipaisun mehukostuketta ja kuohkean kaurakermakuorrutteen. Koko komeus koristellaan omaan tyyliin, esimerkiksi marjoin, kukkasin ja keksein. Tämä kakku maistuu kaikille!

Alkuperäisen reseptin kuvineen löydät täältä.

Varaa kakun tekemiseen riittävästi aikaa. Kakkupohjan voit valmistaa etukäteen, jolloin kakun tekopäivänä sinulle jää enemmän aikaa itse kakun täyttämiseen ja koristeluun. Resepti kuohkealle gluteenittomalle neljän munan kakkupohjalle löytyy täältä. Pakastettu kakkupohja sulaa huoneenlämmössä tunnin sisällä.

Tulethan mukaan Facebookryhmäämme!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 - 10
Vaikeustaso
Kohtalainen

Gluteeniton ja maidoton vadelmamoussekakku

Ainekset

1
kpl
4 munan gluteeniton kakkupohja
Kakun kostutukseen
2 -3
dl
laimennettua marjamehua tai gluteenitonta kauramaitoa
Vadelmamousse
2,5
dl
Aito Kauravispiä
1
dl
Alpro Mild & Creamy soijajogurttia (maustamaton, vanilja tai marja)
1
kpl
kypsä banaani (150 - 180 g)
2 - 3
dl
vadelmahilloa tai -marmeladia (riippuen kuinka makeaa haluat)
4
kpl
liivatelehteä
0,5
dl
laimennettua marjamehua
2 - 3
dl
tuoreita vadelmia, mustikoita tai herukoita
Kakun kuorrute
4
dl
Aito Kauravispiä
2 - 3
rkl
hienoa sokeria
2,5
kpl
liivatelehteä
0,5
dl
kauramaitoa tai vettä
vanilja-aromia (esanssia) oman maun mukaan
Koristeluun, esim.
1
kpl
pinjankukka
3 - 4
kpl
ruusua
3 - 4
kpl
macarons-leivoksia
tuoreita vadelmia, vaaleanpunaisia pehmeitä makeisia, mintun oksia

Työvaiheet

Moussen valmistusohje

1. Vatkaa Kauravispi kuohkeaksi ja lisää mukaan soijajogurtti sekä vadelmahillo.

2. Soseuta kypsä banaani haarukalla, lisää joukkoon ja sekoita tasaiseksi seokseksi.

3. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

4. Lämmitä mehu kiehuvaksi mikrossa, käytä pientä kuppia niin ei tule "hävikkiä".

5. Lisää yksitellen kuumaan nesteeseen pehmenneet ja mahdollisimman kuivaksi puristetut liivatelehdet. Sekoita nestettä samanaikaisesti pikkulusikalla kun lisäät liivatelehdet, niin vältyt paakuilta.

6. Kaada heti kuuma/lämmin liivateneste vadelmamoussen joukkoon ja vatkaa samanaikaisesti sähkövatkaimella. Näin vältyt liivatepaakuilta.

Laita mousse odottamaan hetkeksi jääkaappiin.

Kolmikerroksisen moussekakun kasaaminen ja hyydyttäminen

(paistettu Ø 20 - 21 cm vuoassa)

1. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen kerrokseen.

2. Aseta irtopohjavuoan rengasreuna suoraan kakkuvadille, ilman pohjaa (sulje renkaan salpa). Laita alin kerros kakkupohjasta pohjalle.

3. Kostuta vain hieman alinta kakun pohjaa laimennetulla marjamehulla tai gluteenittomalla kauramaidolla. Alin kerros yleensä vettyy helposti koska nestettä tihkuu pohjalle hieman ylimmästä kerroksista.

4. Laita runsas kerros vadelmamoussea pohjan päälle ja ripottele moussen päälle osa tuoreista marjoista. Tasoita pinta.

5. Laita seuraava kerros kakun pohjasta moussen päälle ja toista sama: Kostuta, laita reilu kerros vadelmamoussea sekä marjoja ja tasoita pinta.

6. Aseta päällimmäinen ja viimeinen kerros kakkupohjasta moussen päälle ja kostuta. Jos vadelmamoussea jäi yli, sipaise loput kakun päälle ja tasoita pinta.

7. Suojaa kakku tuorekelmulla ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi, mielellään yön yli.
Täytekakun kuorruttaminen ja koristelu

1. Vatkaa Kauravispi mahdollisimman kovaksi vaahdoksi.

2. Lisää joukkoon sokeri ja vanilja-aromia oman maun mukaan.

3. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

4. Lämmitä vesi tai kauramaito kiehuvaksi mikrossa, käytä pientä kuppia niin ei tule "hävikkiä".

5. Lisää yksitellen kuumaan nesteeseen pehmenneet ja mahdollisimman kuivaksi puristetut liivatelehdet. Sekoita nestettä samanaikaisesti pikkulusikalla kun lisäät liivatelehdet, niin vältyt paakuilta.

6. Kaada heti kuuma/lämmin liivateneste Kauravispin joukkoon ja vatkaa vaahtoa samanaikaisesti sähkövatkaimella. Näin vältyt liivatepaakuilta. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sokeria ja/tai vanilja-aromia.

7. Avaa hyytyneen kakun vuoan salpa varovasti, ettei kakun reunat halkea

8. Kuorruta kakun pinta vispivaahdolla haluamallasi tavalla.

Koristele kakku kukilla (pionia ja ruusuja ei voi syödä), vadelmilla, makeisilla ja macarons-leivoksilla. Hyödynnä koristelussa kevään ja kesän aikana villiyrttejä ja syötäviä luonnonkukkia!

Kommentit (1)

Vierailija

Eikö tuo mousse tummu banaanista johtuen? :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 110 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Kaisa Johansson KUVA Elvi Rista

Nettihitiksi nousseen dalgona-kahvin maut taipuvat myös kakuksi.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8–10
Valmistusaika
1 h
Vaikeustaso
Helppo

Kuohkea dalgona-kakku

Ainekset

dl
vehnäjauhoja
1
rkl
perunajauhoja
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
soodaa
½
tl
suolaa
150
g
kermaviiliä
3
rkl
pikakahvijauhetta
150
g
voita
1
dl
muscovadosokeria
1
dl
sokeria
3
kananmunaa
KUORRUTE
250
g
mascarponetuorejuustoa
1
dl
vispikermaa
4
tl
pikakahvijauhetta
6
rkl
tomusokeria

Työvaiheet

  1. Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot, leivinjauhe, sooda ja suola keskenään kulhossa.
  2. Sekoita toisessa kulhossa keskenään kermaviili ja pikakahvijauhe.
  3. Sulata voi. Mittaa sokerit voin joukkoon ja sekoita. Lisää myös kananmunat ja sekoita hyvin.
  4. Lusikoi sokeri-voi-munaseoksen joukkoon kermaviili ja sekoita. Lisää lopuksi vielä kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi vispilällä.
  5. Kaada taikina voideltuun vuokaan (halkaisijaltaan noin 22 cm). Paista kakkua 175-asteisessa uunissa noin 35–40 minuuttia tai siihen asti, kunnes tikulla kokeiltaessa tikkuun ei enää irtoa muruja.
  6. Anna kakun jäähtyä hetki vuoassa ennen kuin irrotat sen.
  7. Valmista kuorrute vatkaamalla kaikki kuorrutteen aineet kuohkeaksi vaahdoksi.
  8. Tasoita jäähtyneen kakun pinta tarvittaessa leikkaamalla siitä terävällä veitsellä siivu pois. Levitä kuorrute ilmavasti kakun päälle.
  9. Koristele halutessasi hennolla kaakaojauhekerroksella.
     

Tämä kyllä paras ja raikkain pitsa ikinä. Siinä yhdistyy pizzan ja salaatin parhaat ominaisuudet.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
Uunipellillinen
Valmistusaika
Valmistus 15 min + kohotus 15 min + paistaminen 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Mozzarella-Rucola pizza

Ainekset

2
dl
vettä
2
tl
kuivahiivaa
4
dl
vehnäjauhoja
1/2
tl
suolaa
1
rkl
oliiviöljyä
Täyte
4
rkl
tomaattipyrettä
3
rkl
pestoa
150
g
juustoraastetta
1
ruukku
rucolaa
1
ruukku
basilikaa
1
rs
kirsikkatomaatteja
1
pkt
mozzarellapalloja
2
tl
oliiviöljyä
1/2
tl
mustapippuria

Työvaiheet

Lämmitä uuni 225 asteeseen

1. Kuumenna vesi 42 asteiseksi
2. Lisää kuivahiiva pieneen määrään jauhoja
3. Sekoita hiiva-juhoseos sekä suola veteen
4. Alusta jauhoja taikinaan vähitellen
5. Lisää öljy vaivaamisen loppuvaiheessa
6. Anna taikinan kohota lämpmässä paikassa 15 min

7. Kauli pizzataikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille
8. Levitä pohjalle keskenään sekoitettu tomaattipyre ja pesto
9. Ripottele päälle juustoraaste
10. Paista 225 asteessa 15 min kunnes pohja on saanut väriä

11. Puolita tomaatit ja revi rucolan lehdet puoliksi
12. Valuta mozzarellapallot
13. Asettele paistetun pizzapohjan päälle ensin rucola, sitten mozzarellapallot, tomaatit, sekä basilika
14. Valuta päälle oliiviöljyä ja mausta mustapippurilla

Poro-leipäjuustopiiras on uskomattoman helppo piirakka. Se syntyy upeista, herkullisista ja simppeleistä raaka-aineista. Halutessaan piirastaikinan voi tehdä itse:) Tämä piiras sopii monenlaisiin tilanteisiin. Lisukkeena maistuu vallan mainiosti esimerkiksi raikas vihersalaatti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 palaa
Valmistusaika
10 min + paisto 30 min.
Vaikeustaso
Helppo

Poro-leipäjuustopiiras

Ainekset

1
pkt
pyöreä suolainen piirastaikina (esim. Myllyn Paras)
1
ps
kylmäsavustettua pororouhetta
350
g
leipäjuustoa
2
kpl
kananmunia
2
dl
ruokakermaa (15%)
ripaus mustapippuria

Työvaiheet

Sulata piirakkataikina.
Säädä uuni 190-asteeseen.
Taputtele taikina piirasvuoan (halkaisijaltaan n. 26 cm) pohjalle ja reunoille.
Kuutioi leipäjuusto.
Ripottele leipäjuuston palaset ja pororouhe pohjan päälle.
Riko kulhossa rikki kananmunien rakenne.
Lisää joukkoon ruokakerma ja mausta mustapippurilla.
Kaada kananmuna-kermaseos piiraan päälle.
Paista 30 minuuttia.
Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.

Sport on lisännyt 85 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Melonipizza on näyttävä ja ihanan raikas kesäjälkkäri. Lastaa vesimeloniviipaleet mansikka-tuorejuustotäytteellä, hedelmillä ja marjoilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Melonipizza

Ainekset

2
pyöreää vesimelonikiekkoa
2
dl
mansikoita
1 ½
dl
maustamatonta tuorejuustoa (11 %)
5
basilikanlehteä
1
tl
sokeria
LISÄKSI
1
kiivi
1
dl
karhunvatukoita
1
dl
mansikoita
tuoretta basilikaa

Työvaiheet

  1. Kuutioi mansikat kulhoon. Sekoita joukkoon tuorejuusto. Hienonna basilika. Mausta mansikka-tuorejuustoseos basilikalla ja sokerilla.

  2. Lohko melonikiekot. Lusikoi mansikka-tuorejuustoseos lohkoille.

  3. Koristele viipaleet kiivillä, karhunvatukoilla, mansikoilla ja tuoreella basilikalla.