Bilberry Hill on lisännyt 38 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
Gluteeniton ja kuohkea kakkupohja leikattuna kolmeen osaan.
Gluteeniton ja kuohkea kakkupohja leikattuna kolmeen osaan.
Neljän kananmunan kakkupohjastaa saa täytekakun 8 -10 hengelle.
Neljän kananmunan kakkupohjastaa saa täytekakun 8 -10 hengelle.

Hyvä gluteeniton kakkupohja valmistuu helposti käyttäen jauhoina tavallista gluteenitonta jauhoseosta ja perunajauhoja. Voit leipoa kakkupohjan myös käyttäen pelkästään perunajauhoja. Silloin kakkupohjan rakenne on tosin melko mureneva.

Neljän kananmunan kakkupohjasta saa noin 8 - 9 annoksen täytekakun. Kakun riittoisuuteen vaikuttaa paljolti se kuinka täyteläisen täytteen ja kuorrutuksen teet kakkuun.

Valitse kakkuun pyöreä vuoka halkaisijaltaan 21 -25 cm. Alkuperäisen ohjeen gluteenittomalle kakkupohjalle löydät täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 kakku
Vaikeustaso
Helppo

Hyvä gluteeniton kakkupohja

Ainekset

4
kpl
kananmunia
2
dl
hienoa sokeria
1,5
dl
gluteenitonta jauhoseosta
0,5
dl
perunajauhoa
1
tl
leivinjauhetta
Vuoan jauhotukseen
1
rkl
leivontamargariinia (kasvimargariini, maidoton ja gluteeniton)
2
rkl
gluteenitonta korppujauhoa, mantelijauhoa tai kookosjauhoa (-hiutaleita)

Työvaiheet

1. Laita uuni lämpiämään 175 C asteeseen tasalämmölle.

2. Valmistele ensin paistovuoka. Voitele ja jauhota pyöreä, halkaisijaltaan 21 - 25 cm kakkuvuoka.

3. Vatkaa sähkövatkaimella kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

4. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään erillisessä astiassa. Lisää jauhoseosta siivilän läpi vaahtoon muutamassa erässä . Sekoita taikina varovasti esimerkiksi isolla lusikalla tai nuolijalla. Tarkista, ettei taikinaan jää jauhopaakkuja.

5. Kaada taikina jauhotettuun vuokaan ja paista 175 C asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia tai kunnes kakkupohja on kypsä. Anna kakun jäähtyä hetki ennen kumoamista ja lopullista jäähdyttämistä.

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kahteen tai kolmeen kerrokseen riippuen siitä, käytitkö halkaisijaltaan 21 cm vai 25 cm vuokaa. Täytä ja koristele täytekakku haluamillasi aineksilla. Täyttövaiheessa voit kostuttaa kakkupohjan kerroksia laimennetulla mehulla, sokerivedellä tai kauramaidolla. 

Seuraa meitä myös Instagramissa #bilberryhill!

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Käyttäjä7766 on lisännyt 100 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.

PERUNAJAUHOKAKKU:

200 g voita
2 dl sokeria
3 munaa
2.5 dl perunajauhoja
1 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
0.5 dl konjakkia

VALMISTUSOHJE:
1. Vaahdota huoneenlämmössä pehmennyt rasva ja sokeri. Lisää munat...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Käyttäjä7766 on lisännyt 100 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.

Mummin perunajauhokakku

Valmistusaika 30 - 60 min

200 g voita
2,5 dl sokeria
2 dl perunajauhoja
3 munaa
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl vehnäjauhoja
2 rkl konjakkia

Ohjeet

Mittaa pehmeä voi,sokeri ja perunajauhot kulhoon.
Vaahdota...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Käyttäjä7766 on lisännyt 100 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.

Suloinen mustikkatäytekakku päällystetään valkosuklaavaahdolla.

3 munaa
3/4 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja

kostutus:
Spriteä tai vaniljamaitoa

täyte:
5 dl mustikoita
100 g valkosuklaata
100 g tuorejuustoa
1...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Käyttäjä7766 on lisännyt 100 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.

POHJA:
4 munaa
1.5 dl sokeria
3/4 dl perunajauhoja
3/4 dl vehnäjauhoja
0.5 dl kaakaojauhetta (makeuttamatonta)
1.5 tl leivinjauhetta
1.5 dl omenatäysmehua kostutukseen

TÄYTE:
300 g vadelmia (tuoreita tai pakastettuja)

KUORRUTUS:...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)