10:10 | 20.4.2018
Jogurtin raikastama vadelmapavlova
Keskeltä täydellisen tahmeaa, mutta reunoilta rapeaa. Täydellinen pavlova kuorrutetaan raikkaalla jogurttikermalla ja viimeistellään vadelmilla.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
10
1 t 25 min
Helppo
Jogurtin raikastama vadelmapavlova
Ainesosat
2 1/2
dl
erikoishienoa sokeria
2
tl
maissitärkkelystä
4
kananmunanvalkuaista
1
tl
omenaviinietikkaa
Vadelma-jogurttitäyte
2
dl
vadelmia
2
dl
turkkilaista jogurttia
1
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
2
dl
vispikermaa
Koristeluun
2
dl
vadelmia
5
valkoista pikkumarenkia
Lisäksi
rypsiöljyä
Vaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 125 asteeseen. Piirrä leivinpaperille ympyrä (ø 20 cm). Sivele ympyrään öljyä, jotta marenki irtoaa helpommin.
- Mittaa 1 dl sokeria pieneen kulhoon ja sekoita maissitärkkelys sokeriin.
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää 1 1/2 dl sokeria ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Lisää sitten sokeri-maissitärkkelysseos ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Lisää lopuksi etikka ja jatka vatkaamista, kunnes marenki on paksua ja kiiltävää.
- Lusikoi marenkivaahto leivinpaperille ympyrän sisään niin että marenkilevy on keskeltä hieman ohuempi. Kypsennä uunissa noin 1 tunti. Pavlova on kypsä, kun reunat tuntuvat kovilta mutta keskusta on vielä pehmeä. Anna jäähtyä.
- Sekoita 2 dl vadelmia, jogurtti ja sokerit. Vaahdota kerma ja kääntele se vadelmaseokseen. Lusikoi täyte marenkilevyn keskelle. Ripottele vadelmat täytteen päälle ja viimeistele murskatuilla pikkumarengeilla.