
Talvinen metsä lautasella! Raikkaan kermaisen jäädykkeen maustavat kermassa haudutetut kuusenhavut.
Kuusijäädyke
Ainekset
Työvaiheet
- Kerää havut kuusenoksien päästä. Huuhtele oksat ja pilko ne pienemmiksi.
- Kuumenna kerma kattilassa lähes kiehuvaksi. Lisää havut kerman joukkoon. Anna jäähtyä ja siirrä jääkaappiin maustumaan vähintään 12 tunniksi.
- Siivilöi kerma. Leikkaa vaniljatanko pitkittäin puoliksi. Rapsuta vaniljan siemenet veitsen kärjellä kermaan. Raasta appelsiinin oranssi kuori raastimen hienolla terällä. Lisää appelsiiniraaste, tuorejuusto, tomusokeri ja suola kerman joukkoon. Vatkaa seos tasaiseksi ja kuohkeaksi.
- Kaada seos jäädykevuokaan. Suojaa vuoka foliolla ja nosta pakastimeen jäätymään vähintään neljäksi tunniksi.
- Paahda manteleita kuivassa, kuumassa paistinpannussa muutama minuutti, kunnes ne saavat hieman väriä.
- Ota jäädyke jääkaappiin puoli tuntia ennen tarjoilua. Kumoa jäädyke tarjolle. Koristele pinta manteleilla ja pienikokoisilla kuusenoksilla. Siivilöi päälle tomusokeria. Halutessasi valuta päälle siirappia.
VINKKI Havut jäädykkeen päällä ovat vain koristeita, niitä ei syödä. Muistathan, että havuja saa kerätä vain maanomistajan luvalla.
Tein tätä jouluna ja oli todella hyvää! Minulla oli kuusenkerkkäjauhetta jota käytin kerkkien sijasta, toimi hyvin. Vegaaninen versio onnistui korvaamalla kuohukerma soijavispillä ja tuorejuusto soijatuorejuustolla :)
Samoin. Ja tässä versiossa ei kermaa lämmitetty vaan kaikki aineet kulhoon, vatkaus ja sitten jäädytys. Saattaisi toimia ihan kuusenkerkkäkermavaahtonakin.
Kerkkää lisäsin 5-6 tl.
Heli