Maailman mehevin mantelikakku
Amarettolla kostutettu mantelikakku on itse täyteläisyys.
Toscamaisen kuorrutteen hunnuttaman mantelikakun valmistus aloitetaan vaahdottamalla sokeri pehmeän voin kanssa. Samalla lisätään kananmunat yksitellen joukkoon. Hauskan twistin tähän kakkuun tuo raastettu luomuappelsiininkuori, joka sekoitetaan vaahdon joukkoon jauhoseoksen kanssa.
Kakku paistetaan pyöreässä kakkuvuoassa noin 45 minuuttia. Voit tarkistaa kakun kypsyyden helposti esimerkiksi puutikulla. Jos tikkuun ei jää taikinaa, kakku on valmis. Muista antaa kakun jäähtyä, ennen kuin kumoat sen tarjoiluastialle! Jäähtynyt kakku kostutetaan appelsiinin mehulla ja manteliliköörillä.
Kakun kuorrute valmistuu helposti sulattamalla ensin voi kattilassa, jonka jälkeen loput ainekset sekoitetaan joukkoon. Anna seoksen kiehahtaa ja siirrä sitten pois levyltä. Lopuksi valmis kuorrutus lusikoidaan kakun päälle.
Maailman mehevin mantelikakku
Ainesosat
Vaiheet
Kostutus
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja sokeroi pyöreä kakkuvuoka (Ø noin 22 cm).
- Vaahdota pehmeä voi ja sokerit sähkövatkaimella. Lisää kananmunat yksitellen koko ajan vatkaten.
- Sekoita manteli- ja perunajauhot sekä leivinjauhe keskenään. Pese ja raasta appelsiinin oranssi kuoriosa ohueksi raasteeksi. Kääntele jauhoseos ja kuoriraaste vaahtoon. Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa noin 45 minuuttia tai kunnes taikina ei enää tartu siihen painettuun puutikkuun. Anna kakun jäähtyä vuoassaan noin 15 minuuttia ja kumoa sitten vadille.
- Sulata kuorrutuksen voi kattilassa. Lisää sekoittaen loput kuorrutuksen aineet. Anna seoksen kiehahtaa ja nosta pois levyltä.
- Purista appelsiinin mehu ja sekoita likööri siihen. Kostuta jäähtynyt kakkupohja mehu-likööriliemellä ja lusikoi kuorrutus kakun päälle.