Bilberry Hill on lisännyt 37 reseptiä.
Linkitetty 27 keittokirjaan.
Tuoksuvaa maustekakkua kahvitteluun
Tuoksuvaa maustekakkua kahvitteluun

Tämän maustekakun maku hipoo jo taivaita! Ohje on maidoton, laktoositon ja gluteeniton. Maku on ihanan mausteinen ja rakenne kuohkea. Kakkupalat leikkautuvat kauniisti, eivätkä murene käsiin.

Rakkaalla herkulla on monta nimeä; kahvikakku, kuivakakku, hiekkakakku ja maustekakku. Juuret tälle herkulle taitavat juontaa Saksaan asti, kuten useat kahvittelukulttuuriin liittyvät leivonnaiset. Vaikka nimi voi vaikuttaa siltä että että kakku voi olla kuivaa kuin hiekka, niin voin vakuuttaa, että tämä ohje taikoo kakusta mehevää.

Olen saanut ohjeen kauan sitten sukulaiseltani Kuopiosta. Sain maistaa tätä mehevää kakkua ja pyysin oitis ohjetta itselleni. Muunsin reseptin niin, että kakkua voi tarjota kaikille vieraille vaikka osa syöjistä olisikin laktoosi-intolerantikko tai allerginen maitoproteiinille ja gluteenille.

Ohjeella maustekakkutaikinaa tulee noin 1 litra. Tarvitset kakkuvuoan, jonka vetoisuus on vähintään 2 litraa. On hyvä jättää vuokaan riittävästi kohoamisvaraa paiston aikana.

Maustekakku on todella nopea leipoa, sillä taikinan valmistukseen tarvitset noin 20 minuuttia ja kakun paistoon noin 45 minuuttia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12-18
Valmistusaika
20 min + 45 min paistoaika
Vaikeustaso
Helppo

Perinteinen maustekakku gluteenittomana

Ainekset

3
kpl
kananmunaa
2
dl
hienoa sokeria
150
g
maidotonta margariinia
1,5
dl
kaurakermaa (gluteenitonta)
2,5
dl
gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
1
dl
gluteenitonta kaurajauhoa
1
tl
ruokasoodaa
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
inkiväärijauhetta
1
tl
jauhettua kanelia
1-2
tl
kardemummaa
1/2
tl
jauhettua neilikkaa
2-3
rkl
maidotonta leivontamargariinia kakkuvuoan voiteluun
2-3
rkl
gluteenittomia korppujauhoja kakkuvuoan jauhotukseen

Työvaiheet

1. Laita uuni lämpiämään 175 C asteeseen, tasalämmölle.

2. Vaahdota vatkaimella taikinakulhossa sokeri ja kananmunat kuohkeaksi vaahdoksi.

3. Yhdistä erillisessä astiassa jauhot ja kaikki mausteet: gluteeniton jauhoseos, kaurajauho, ruokasooda, leivinjauhe, vaniljasokeri, inkiväärijauhe, kaneli, kardemumma ja neilikka. Sekoita lusikalla ja kaada sokeri-kananmunavaahdon joukkoon, kulhoon.

4. Sulata margariini mikrossa ja jäähdytä hieman (huoneenlämmössä).

5. Kaada kaurakerma ja sulatettu margariini muiden aineisten joukkoon taikinakulhoon.
Sekoita vatkaimella (melko voimakkaalla teholla) noin 3-5 minuuttia. Huomaat, että taikina saostuu hieman vatkauksen aikana.

6. Voitele ja korppujauhottele kakkuvuoka. Kaada kakkutaikina vuokaan ja tarvittaessa tasoita pinta.

7. Paista kakkua hieman uunin keskitasoa alemmalla tasolla noin 45 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä.

Kumoa valmis kakku tarjoilulautaselle. Anna jäähtyä ja leikkaa annospaloja kahvittelua varten. Kakun mausteiden maku syvenee noin vuorokauden sisällä, eli mausteiden ihanuutta jatkuu entistä parempana seuraavana päivänä!

Tule mukaan! Bilberry Hill Instagram #bilberryhill

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 972 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Anu Brask Kuva: Sami Repo

Rohkeasti kokeilemaan uusia makuja grillissä! Grillattu avokado on grillaajan pelastus pohtiessaan herkullista vegaani vaihtoehtoa ruokapöytään.

Herkullinen lämmin tomaattisalaatti lusikoidaan grillattujen avokadojen päälle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Grillattu avokado ja tomaattisalaatti

Ainekset

4
avokadoa
2
rkl
öljyä
LÄMMIN SALAATTI
1
rs (200g)
kirsikkatomaatteja
1
prk (380/230g)
mustapapuja
2
valkosipulinkynttä
1
kevätsipulinvarsi
1
limetin kuori ja mehu
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
sokeria
1
tl
suolaa
1/2
tl
jeeraa

Työvaiheet

  1.  Halkaise avokadot ja poista kivi. Sivele pintaan öljyä ja grillaa leikkauspinta alaspäin noin 10 minuuttia. Kun avokadon pinnassa on grilliraidat, on sisuskin lämmin.
  2. Pistele kirsikkatomaatit hammastikulla ja laita tomaatit grilliin noin 5 minuutiksi. Valuta pavut. Hienonna valkosipulit ja sipulinvarret. Raasta limetin kuori kulhoon ja purista mehu joukkon. Lisää pavut, sipulit, öljy ja mausteet. Leikkaa tomaatit pienemmiksi ja lisää ne muiden ainesten joukkoon.

Kommentit (0)

Käyttäjä7766 on lisännyt 25 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.

Ainekset (8 annosta)
Mustikkapiirakan pohja

100 g
voita
¾ dl
sokeria
1
muna
2 ½ dl
vehnäjauhoja
¾ tl
leivinjauhetta
Mustikkapiirakan täyte

200 g
ranskankermaa (tai kermaviiliä)
1
muna
¾ dl...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 50 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Paljon väriä ja rutkasti mausteita! Nopea possuvokki valmistuu vartissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Chilinen possuvokki

Ainekset

1/4
varhaiskaalia
2
porkkanaa
10
vihreää parsaa
200
g
possun jauhelihaa
1
tl
tomaattipyreetä
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
savuchilijauhetta
1
limetin mehu
1/2
ruukkua
basilikaa
Lisäksi
keitettyä riisiä
tuoretta chiliä
öljyä paistamiseen

Työvaiheet

  1. Suikaloi kaali. Kuori porkkanat ja vedä kuorimaveitsellä pitkiä lastuja porkkanasta. Napsauta parsojen juuresta pala pois ja leikkaa parsat noin 3 cm pätkiksi.
  2. Ruskista jauheliha vokkipannussa. Lisää pannulle tomaattipyree, suola ja savuchili ja jatka paistamista vielä pari minuuttia. Lisää pannulle kasvikset ja jatka paistamista miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Kasvikset saavat jäädä napakoiksi.
  3. Mausta vokki limetin mehulla ja basilikalla. Tarjoa lisänä täysjyväriisiä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 972 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Ei kesää ilman mustikkapiirakkaa! Tämä, kaiken iloksi vielä gluteeniton piirakka, saa vasttustamattoman makunsa teestä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
45
Vaikeustaso
Helppo

Mustikka-earl grey -piirakka

Ainekset

175
g
voita
1/2
tl
leivinjauhetta
3
dl
gluteenittomia kaurajauhoja
3/4
dl
sokeria
1/4
dl
ruokosokeria
2
tl
kardemummaa
PÄÄLLE
300
g
mustikoita
2
rkl
hillosokeria
1
earl grey teepussi

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata voi kasarissa keskilämmöllä ja sekoita välillä, jotta voi ei pala. Jatka muutama minuutti, kunnes voi vaahtoaa, tummuu hieman ja tuoksuu pähkinälle. Anna ruskistetun voin jäähtyä hetki.
  2. Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Sekoita kaikki ainekset nopeasti keskenään. Levitä löysä taikina (halkaisijaltaan 28 cm:n) piirakkavuokaan. Levitä mustikat päälle.
  3. Aja tehosekoittimessa keskenään sokeri ja teepussin sisältö. Kaada mustikoiden päälle. Kypsennä 30 minuuttia.

Kommentit (0)