Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1559 reseptiä.
Linkitetty 24 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Gluteeniton valmistaikina ja kondensoitu maito. Toffeinen puolukkapulla ei ole koskaan syntynyt näin helposti.

Annoksia
10–12 palaa
Valmistusaika
1 t 10 min + sulatus 12 t + jäähdytys 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Puolukka-kinuskipitko

Ainekset

1
pkt (450 g)
pakastepullataikinaa (Pirkka gluteeniton)
1
prk (397 g)
karamellisoitua kondensoitua maitoa
2
dl
puolukoita
1/2
dl
sokeria
Lisäksi
n. 1/2
dl
(gluteenittomia) jauhoja leivontaan

Työvaiheet

  1. Sulata pullataikina pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Jauhota alusta ja kauli taikina noin 25 x 30 cm:n kokoiseksi levyksi. Lusikoi reilu puolet karamellisoidusta maidosta vanoiksi levyn pidemmille sivuille noin 2 cm:n päähän reunasta. Säästä loppu maito koristeluun. Käännä levyn reunat keskustaa kohden niin että keskelle jää noin 2 cm ura puolukoita varten. Nipistä pitkon päädyt tiukasti kiinni. Anna pitkon nousta liinan alla noin 30 minuuttia.
  3. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sekoita puolukat ja hillosokeri kulhossa. Lusikoi seos pitkon keskellä olevaan uraan koko pituudelle. Voitele pitko kananmunalla ja paista uunissa 20–25 minuuttia tai kunnes pitko on kypsä.
  4. Anna pitkon jäähtyä noin tunti ja raidoita se sitten lopulla karamellisoidulla maidolla.

 

Kommentit (0)

Kaisu P. on lisännyt 146 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Piparitalo
Piparitalo
Kaavat
Kaavat
Vaikeustaso
Vaikea

Piparitalo

Ainekset

100
G
Voita
1
Dl
Sokeri
2
Dl
Siirappi
3
Rkl
Piparkakkumaustetta
2
Dl
Maitoa
10-12
Dl
Vehnäjauhoja
4
Tl
Leivinjauhetta
Sokerikuorrutus
2
Kpl
Valkuainen
n. 8-6
Dl
Tomusokeria
Sekoita tomusokeri ja valkuaiset keskenään. Kuorrutuksen paksuutta voi muuttaa tomusokerin määrällä.

Työvaiheet

Valmista taikina:
Laita rasva, sokeri, siirappi ja mausteet kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä silloin tällöin sekoittaen, kunnes sokeri ja rasva ovat sulaneet. Lisää lämpöä ja anna seoksen kiehahtaa. Sekoita joukkoon maito ja anna seoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi.

Kaada rasvaseoksen joukkoon osa jauhoista ja ripottele päälle ruokasooda. Sekoita tasaiseksi ja lisää jauhoja, kunnes saat kovan taikinan. Taikinan tulee olla hyvin kiinteää, sillä silloin se ei leviä uunissa.

Muotoile taikina taputellen levyksi ja kääri muoviin. Laita jääkaappiin kovettumaan seuraavaksi päiväksi.

Leivo seuraavana päivänä:
Anna taikinan lämmetä hetki huoneenlämmössä, jotta sitä olisi helpompi kaulia. Kauli taikina suoraan leivinpaperin tai silikonisen paistoalustan päällä, niin osia ei tarvitse siirrellä enää leikkaamisen jälkeen, vaan voit vetäistä leivinpaperin suoraan pellille. Näin osat pitävät muotonsa.

Sirottele taikinan päälle tarvittaessa vain hiukan jauhoja kaulimisen aikana.

Leikkaa osat:
Leikkaa piparkakkutalon osat ja revi ylimääräinen taikina varovasti palojen ympäriltä pois. Kauli lopputaikinasta toisen leivinpaperin päällä talolle alusta.

Paista ja koristele:
Paista osia 175-asteisessa uunissa noin 6 minuuttia. Anna osien jäähtyä hyvin. Koristele seinät ennen kuin ryhdyt liimaamaan osia yhteen. Katon voi koristella koottunakin. Käytä koristeena erilaisia karamelleja ja liimaa ne sokerikuorrutteen avulla. Tai pursota osille sokerikuorrutetta ja halutessasi sulatettua suklaata.

Kokoa talo sokeriliimalla:
Käytä liimaukseen sulatettua sokeria. Sulata sokeri pannulla miedolla lämmöllä pikkuhiljaa. Varo polttamasta sokeria tai itseäsi, sillä sulanut sokeri on todella kuumaa. Kasta osien reunat kuumaan sokeriin ja liimaa osat yhteen. Pidä sula sokeri tarvittaessa pienellä lämmöllä, ettei se pääse kovettumaan.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1559 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Anna Huovinen

Puolen tunnin risotto onnistuu arkenakin. Maku otetaan loppusyksyn parhaista sesonkituotteista, maa-artisokasta ja suppilovahverosta. Maa-artisokkakuutiot tuovat silkkisen pehmeään risottoon mukavaa purutuntumaa.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Maa-artisokka-suppilovahverorisotto

Ainekset

300
g
maa-artisokkaa
1
salottisipuli
1
l
suppilovahveroita
2
rkl
öljyä
dl
risottoriisiä
2
dl
valkoviiniä
8
dl
kasvislientä
50
g
parmesaania
50
g
voita
½
tl
roseepippuria
1
ruukku lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Pese ja kuori maa-artisokat. Leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Kuori ja kuutioi sipuli. Puhdista ja pilko sienet.
  2. Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa. Paista maa-artisokkaa, sipulia ja sieniä 5 minuuttia. Lisää riisit ja kuullota hetki. Kaada viini kattilaan ja kiehauta. Sekoita riisiin kasvislientä kauhallinen kerrallaan. Anna nesteen imeytyä ennen kuin lisäät uuden kauhallisen lientä. Kypsennä risottoa yhteensä noin 20 minuuttia, kunnes koko nestemäärä on käytetty ja riisi kypsynyt.
  3. Raasta parmesaani. Sekoita voi ja juusto risottoon. Mausta roseepippurilla ja hienonnetulla persiljalla.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 821 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Yhdistimme kanatacot ja pannukakun! Lopputulos on uskomattoman herkullinen ja kevyen tulinen taco-pannarirulla. Taikina terästetään taco-mausteella ja pannari täytetään kanalla, vihanneksilla ja smetanalla.

Annoksia
8 palaa
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Taco-pannarirulla

Ainekset

3
munaa
1
tl
suolaa
1
pss (n. 30 g) taco-maustetta
3
dl
vehnäjauhoja
6
dl
maitoa
½
dl
öljyä
300
g
broilerin paistileikettä
1
rkl
öljyä
1
tl
chiliä
(1
tl
suolaa)
4
tomaattia
1
punasipuli
1
g
ruukku korianteria
200
g
smetanaa

Työvaiheet

1 Vuoraa pelti leivinpaperilla. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

2 Valmista ensin pannaripohja. Riko munat kulhoon ja sekoita niiden rakenne rikki. Lisää suola ja tacomauste sekä jauhot. Sekoita. Lisää maitoa hiljalleen ja sekoittele samalla. Lopuksi lorauta öljy joukkoon. Kaada pellille ja paista 30 minuuttia.

3 Tee sillä väliin täyte. Kuumenna paistinpannu ja lisää öljy. Paista paistileikkeet kauniin ruskeiksi molemmin puolin eli noin 7 minuuttia puoli. Lisää loppuvaiheessa chilijauhe. Ripottele pinnalle myös suola, jos leikkeitä ei ole suolattu valmiiksi. Anna jäähtyä.

4 Puolita tomaatti ja irrota siemenosat. Niitä ei tarvita täytteeseen. Pilko tomaatti kuutioiksi. Kuori sipuli ja hienonna pieneksi kuutioksi. Irrottele ruukusta korianterin lehdet. Pilko kana ohuiksi siivuiksi.

5 Nosta jäähtynyt pannari uuden leivinpaperin päälle. Levitä pannarin päälle nuolijalla smetana. Ripottele loput täytteet tasaisesti. Kääri kääröksi leivinpaperin avulla. Jätä sauma alustaa vasten. Leikkaa kiekoiksi ennen tarjoilua.

Vinkki! Voit tehdä pannaripohjan jo edellisenä päivänä ja täyttää sen vasta, kun väki istuu pöytään. Näin tomaatit ja yrtit pysyvät raikkaina.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 821 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Maustein päällystetyt lättäleivät sopivat brunssipöytään. Niiden kanssa maistuu jugurttikastike.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Mausteiset lättäleivät

Ainekset

dl
vettä
2
tl
hunajaa
6
dl
vehnäjauhoja
2
tl
kuivahiivaa
2
tl
suolaa
1
rkl
öljyä
2
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
hunajaa
2
rkl
seesaminsiemeniä
1
rkl
falafelmausteseosta tai juustokuminaa

Työvaiheet

1 Valmista ensin taikina. Mittaa leivontakulhoon kädenlämpöinen vesi, hunaja, jauhot, hiiva ja suola. Vaivaa taikina kiinteäksi palloksi ja jatka vaivaamista vielä muutama minuutti. Lisää öljy. Vaivaa vielä hetki. Laita taikina liinan alle puoleksi tunniksi nousemaan.

2 Sekoita kulhossa oliiviöljy, hunaja, siemenet ja mausteseos. Jaa taikina neljään osaan ja taputtele jauhoitetulla pöydällä lättäniksi. Nosta leivinpaperille ja levitä mausteseos pintaan.

3 Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Paista leipiä noin 10 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä.

Vinkki! Varo paistamasta leipiä liian kauan uunissa etteivät mausteet kitkeröidy.

Kommentit (0)