Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1629 reseptiä.
Linkitetty 28 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Gluteeniton valmistaikina ja kondensoitu maito. Toffeinen puolukkapulla ei ole koskaan syntynyt näin helposti.

Annoksia
10–12 palaa
Valmistusaika
1 t 10 min + sulatus 12 t + jäähdytys 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Puolukka-kinuskipitko

Ainekset

1
pkt (450 g)
pakastepullataikinaa (Pirkka gluteeniton)
1
prk (397 g)
karamellisoitua kondensoitua maitoa
2
dl
puolukoita
1/2
dl
sokeria
Lisäksi
n. 1/2
dl
(gluteenittomia) jauhoja leivontaan

Työvaiheet

  1. Sulata pullataikina pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Jauhota alusta ja kauli taikina noin 25 x 30 cm:n kokoiseksi levyksi. Lusikoi reilu puolet karamellisoidusta maidosta vanoiksi levyn pidemmille sivuille noin 2 cm:n päähän reunasta. Säästä loppu maito koristeluun. Käännä levyn reunat keskustaa kohden niin että keskelle jää noin 2 cm ura puolukoita varten. Nipistä pitkon päädyt tiukasti kiinni. Anna pitkon nousta liinan alla noin 30 minuuttia.
  3. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sekoita puolukat ja hillosokeri kulhossa. Lusikoi seos pitkon keskellä olevaan uraan koko pituudelle. Voitele pitko kananmunalla ja paista uunissa 20–25 minuuttia tai kunnes pitko on kypsä.
  4. Anna pitkon jäähtyä noin tunti ja raidoita se sitten lopulla karamellisoidulla maidolla.

 

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 832 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Helpot suklaaruudut tehdään valmiista muffiniseoksesta. Tarkasta pakkauksesta ohje, jos käytät jotain muuta kuin Sunnuntai-merkkiä.

Annoksia
10
Valmistusaika
10 min + paisto 25 min
Vaikeustaso
Helppo

Rocky road -ruudut

Ainekset

1
ps
suklaan makuista kakkumixiä (esim. Sunnuntai)
1
dl
rypsiöljyä
2
dl
vettä
100
g
tummaa suklaata
100
g
minttutryffelisuklaata (esim. Pätkis)
1
dl
hasselpähkinöitä
1
dl
minivaahtokarkkeja
Koristeluun
100
g
valkosuklaata

Työvaiheet

  1. Vuoraa uunivuoka leivinpaperilla. Kaada jauhoseos kulhoon. Sekoita öljy ja vesi pakkauksen ohjeen mukaan. Rouhi suklaa ja minttutryffelisuklaa veitsellä. Sekoita ne, vaahtokarkit ja pähkinät taikinaan. Paista pussin ohjeen mukaan.
  2.  Anna leivonnaisen jäähtyä. Leikkaa ruuduiksi. Paloittele valkosuklaa mikron kestävään kulhoon. Sulata se 10 sekunnin pätkissä sekoittaen välissä. Valuta raidoiksi ruuduille.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 832 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Valmiista piirakkataikinasta valmistuvat keksit saavat viimesilauksen sormisuolasta.

Annoksia
8 cookieta
Valmistusaika
10 min + 5 min paisto
Vaikeustaso
Helppo

Suklaa-pähkinäcookiet

Ainekset

1
pkt
kauramurotaikinaa (esim. Myllyn paras)
½
dl
cashewpähkinöitä
80
g
suklaanappeja
80
g
fudgepaloja
sormisuolaa

Työvaiheet

1 Sulata taikina ohjeen mukaan. Kuumenna uuni 200-asteiseksi.

2 Rouhi pähkinät. Murusta taikina leivontakulhoon. Kaada joukkoon suklaanapit ja pähkinät. Murusta sekaan fudgepalat. Sekoita sattumat hyvin taikinan joukkoon. Muotoile 8–10 palloa leivinpaperille pellille.

3 Litistä pallot kekseiksi. Sirottele jokaisen keksin päälle vähän sormisuolaa. Paista 5–7 minuuttia eli juuri ja juuri kypsiksi.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 832 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Rakastettu pataklassikko onnistuu myös broilerista. Tee huoletta iso satsi, sillä tämän ruoan maku vain paranee jääkaapissa.

Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + haudutus 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Burgundinpata broilerista

Ainekset

200
g
herkkusieniä
2
sipulia
4
valkosipulinkynttä
3
porkkanaa
2
laakerinlehteä
1
rosmariininoksa
2
tlk
säilöttyjä kirsikkatomaatteja
2
dl
punaviiniä
2
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria
600
g
broilerin paistileikettä

Työvaiheet

  1. Puhdista herkkusienet. Puolita, jos ne ovat isoja. Kuori porkkanat, sipulit ja valkosipulinkynnet. Pilko porkkanat pätkiksi. Leikkaa sipulit 8 osaan ja murskaa valkosipulinkynnet.
  2. Huuhtele broilerinpalat kylmällä vedellä ja kuivaa ne. Leikkaa palat kolmeen osaan. Kuumenna padan pohjalla öljy ja ruskista palat. Lisää loput ainekset. Kaada pataan sen verran vettä, että ainekset peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi. Vähennä lämpöä ja anna hautua 2 tuntia.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 544 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Panu Pälviä

Mummolatyylinen kerroskiisseli yhdistää kermaisen maitokerroksen ja raikkaat appelsiinit. Annostele laseihin ja lusikoi jääkylmänä.

Annoksia
6
Valmistusaika
25 min + jäähdytys
Vaikeustaso
Helppo

Appelsiini-kerroskiisseli

Ainekset

Maitokiisseli
5
dl
täysmaitoa
3
rkl
maissitärkkelystä
2
rkl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
Appelsiinikiisseli
4
dl
appelsiinitäysmehua
2
rkl
perunajauhoja
1
rkl
sokeria
(2
tl
luomuappelsiinin kuorta raastettuna)
1-2
luomuappelsiinia
Pinnalle
1
rkl
sokeria
luomuappelsiinin kuorta raastettuna

Työvaiheet

  1. Valmista ensin maitokiisseli. Mittaa paksupohjaiseen kattilaan maito, maissitärkkelys, sokeri ja vaniljasokeri. Vatkaa vispilällä tasaiseksi. Kuumenna sitten kiehuvaksi koko ajan puuhaarukalla pohjaa myöten sekoittaen. Keitä kiisseliä kolme minuuttia. Kaada se kulhoon ja ripottele pinnalle hieman sokeria kuortumisen estämiseksi. Anna jäähtyä.
  2. Valmista sitten appelsiinikiisseli. Mittaa appelsiinimehu, perunajauhot, sokeri ja halutessasi appelsiinikuoriraaste kattilaan. Vatkaa vispilällä tasaiseksi. Kuumenna sitten kiehuvaksi puuhaarukalla sekoittaen. Anna kiisselin pulpahtaa ja nosta kattila sitten liedeltä. Kaada kiisseli kulhoon ja ripottele pinnalle sokeria. Anna jäähtyä.
  3. Kuori appelsiini veitsellä hedelmälihaa myötäillen. Leikkaa hedelmäliha kalvottomiksi lohkoiksi. Lisää ne appelsiinikiisseliin (jätä halutessasi osa hedelmälohkoista kerroskiisselien pinnalle).
  4. Lusikoi kiisseleitä kerroksittain laseihin. Koristele appelsiininkuorisuikaleilla.

 

Vinkki! Voit keittää kiisselin myös pohjaanpalamattomaan Kiehu-maitojuomaan. Varaa kiisseleihin eri tärkkelykset: maissitärkkelys tekee maitokiisselistä herkullisen lohkeavaa, perunajauhot taas appelsiinikiisselistä kauniin kirkasta.

Kommentit (0)