Tässä kakussa on makujen hienoa vivahteikuutta, valkosuklaata, app. tuorejuustoa ja mintun makua, eli makujen sinfoniaa. Eikä tämä ole erityisen vaikea tehdä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 - 8
Valmistusaika
n. 20 min + hyydyttäminen 4 h -
Vaikeustaso
Helppo

Herkuttelijan valkosuklaa - app. tuorejuustokakku

Ainekset

Pohja:
200 - 270
g
digestivekeksejä/piparkakkuja/kaurakeksejä
50 - 75
g
voita
Täyte:
3 - 4
kpl
liivatetta
2
dl
kuohukermaa
200
g
app. tuorejuustoa (Viola)
50
g
valkosuklaata (Fazer)
0,5 - 1
dl
maitoa
Päälle:
1
kpl
Pätkis, mintunmakuinen
50
g
valkosuklaata (Fazer)

Työvaiheet

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan.
Tämän voi tehdä ihan piirakkavuoassa tai irtopohjavuoassa, tee keksimurua pienessä metalliastiassa esim. ja käytä siinä perunanuijaa, laita voi paloiksi ja sulata mikrossa 20 s - 40 s, sekoita ja anna loput palat sulata jo sulanneessa voissa, vuoraa irtopohjavuoka tuorekelmulla tai leivinpaperilla, sekoita sulannut voi keksimurujen joukkoon hyvin ja painele vuoan pohjalle lusikalla, vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja sekoita siihen app. tuorejuusto. Voit käyttää samaa astiaa jossa sulatit voin, valkosuklaan 50 g sulattamiseen mikrossa, kuumenna ensin 20 s - 30 s ja sekoita vähän jäähdyttyä kermavaahdon ja app. tuorejuuston sekaan. Kuumenna mikrossa samassa astiassa maito ja purista kylmä vesi pois liivatteista ja sekoita liivatteet kuumaan maitoon, niin että ne sulaa siihen ja kaada sitten täytteen joukkoon ohuena nauhana ja sekoita, levitä täyte pohjan päälle ja laita Pätkis (mintunmakuinen) siivuiksi ja halkaise pituussuunnassa, niin saat nättejä paloja täytteen päälle ja vuole loput valkosuklaajuusto lastuiksi päälle, ovat kaikki helppoja työvaiheita.
Anna hyytyä kylmässä muutama tunti tai yön yli ja irrota irtopohjavuoasta siten että voit siirtää sen tuorekelmun kanssa tarjoilulautaselle ja ota lastan avulla kelmu varovasti alta pois. Jos teit piirakkavuoassa niin sen voi siinä laittaa tarjolle, koska se on sopivan matala piirakka, mutta ihanan täyteläinen.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2101 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Jaakko Impiö KUVA Panu Pälviä

Kahdella juustolla höystetty pekoni-sienipiirakka on ravintola Storyn kokin Laura Huuhtasen luottoherkku. Mozzarellan ja sinihomejuuston yhdistelmä tekee piirakasta tyrmäävän hyvän.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t + taikinan sulatus
Vaikeustaso
Helppo

Kahden juuston pekoni-sienipiirakka

Ainekset

1
pkt (n. 400 g)
valmista piirakkataikinaa
200
g (½ l)
kantarelleja (tai herkku- tai siitakesieniä)
100
g
palvikinkkua
100
g
pekonisuikaleita
1
punasipuli
1
rkl
rypsiöljyä
1
rkl
voita
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
1
prk (200 g)
crème fraîchea
2
kananmunaa
100
g
sinihomejuustoa
150
g
mozzarellaraastetta

Työvaiheet

  1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Puhdista ja paloittele sienet. Suikaloi kinkku. Kuori ja halkaise sipuli ja viipaloi se puoliympyröiksi.
  2. Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen. Kauli taikina ohueksi ja painele se piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Laita pala leivinpaperia päälle ja painoksi esimerkiksi kuivattuja herneitä. Esipaista pohjaa uunissa noin 10 minuuttia.
  3. Laita pekonit kylmään pannuun, jotta rasva sulaa. Paista välillä sekoitellen noin 5 minuuttia. Siirrä kulhoon odottamaan.
  4. Paista sipuleita samassa pannussa keskilämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää pekonien joukkoon. Pyyhi pannu puhtaaksi talouspaperilla.
  5. Ruskista sieniä kuumassa pannussa ilman rasvaa noin 5 minuuttia. Lisää rypsiöljy ja paista 3 minuuttia. Lisää sitten voi, suola ja pippuri. Siirrä sienet pekonin ja sipulin joukkoon. Lisää kinkku ja sekoita kevyesti.
  6. Sekoita toisessa kulhossa crème fraîche ja kananmunat.
  7. Nosta uunin lämpötila 180 asteeseen. Levitä liha-sipuli-sieniseos esipaistetulle piirakkapohjalle. Lisää crème fraîche -seos tasaisesti päälle. Murustele homejuusto ja ripota se mozzarellaraasteen kanssa piirakan pinnalle. Paista uunissa noin 20 minuuttia. Tarjoa salaatin ja pistaasivinegretin kanssa (ohje alla).

Pistaasivinegretti

Ainekset

1
dl
kuorittuja pistaasipähkinöitä
3/4
dl
vaaleaa balsamiviinietikkaa
1
tl
muscovadosokeria
1/2
tl
suolaa
1 1/2
dl
rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Paahda pähkinöitä kuumassa kuivassa pannussa keskilämmöllä välillä sekoitellen noin 5 minuuttia. Rouhi pähkinät.
  2. Laita pähkinät, viinietikka, sokeri ja suola kulhoon. Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan vispilällä sekoittaen. Tarjoa salaatinkastikkeena.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 662 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Anna Huovinen

Blinitaikina saa täyteläisen makunsa bataatista. Tarjoa blinit talven juhlissa alkuruokana smetanan, mädin ja punasipulisilpun kanssa.

Vinkki! Valmista bataattisosetta löytyy kaupan kasvisosaston kylmähyllystä.

Blinitaikinan voi muokata myös vegaaniseksi: Korvaa smetana kahdella desillä kaurakermaa. Jätä voi ja muna pois. Lisää taikinaan 2 rkl rypsiöljyä. Paista blinit öljyllä tai vegaanisella margariinilla (esim....

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
24 kpl
Valmistusaika
40 minuuttia + 2 tuntia
Vaikeustaso
Helppo

Bataattiblinit

Ainekset

1
pkt (400 g)
bataattisosetta
20
g
hiivaa
1
dl
smetanaa
dl
tattarijauhoja
100
g
voita
1
muna
1
tl
suolaa
1
dl
kivennäisvettä

Työvaiheet

  1. Lämmitä bataattisose kädenlämpöiseksi. Liuota soseen joukkoon hiiva. Lisää smetana ja jauhot. Jätä taikina huoneenlämpöön leivinliinan alle kahdeksi tunniksi. Viileässä taikina voi tekeytyä vuorokauden ajan.
  2. Pehmitä voi mikrossa notkeaksi.
  3. Lisää taikinaan puolet rasvasta, muna ja suola. Sekoita taikina tasaiseksi. Lisää lopuksi kivennäisvesi.
  4. Paista taikinasta lettupannulla pieniä blinejä. Käytä loput rasvasta paistamiseen.
  5. Tarjoile smetanan, kirjolohenmädin ja silputun punasipulin kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1033 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Mitä saadaan, kun reunustetaan valkohomejuustokiekko yrteillä maustetulla joulutorttutaikinalla? Täydellinen suolainen tarjottava glögin seuraan. Repäise spiraalista pala, kasta sulaan juustoon ja haukkaa!

Torttutaikinalevyt sulavat 20 minuutissa. Älä sulata levyjä liian aikaisin, silloin niiden käsittelystä tulee vaikeampaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Juustospiraali

Ainekset

4
torttutaikinalevyä
2
rosmariininoksaa
10
timjaminoksaa
3
rkl
hunajaa
3
rkl
oliiviöljyä
½
tl
mustapippuria myllystä
1
camembert-juustokiekko
Koristeluun
tuoretta rosmariinia

Työvaiheet

  1. Sulata taikinalevyt. Irrota rosmariinin lehdet ruodista. Hienonna ne ja timjami. Sekoita hunaja, öljy, yrtit ja pippuri.
  2. Leikkaa juustokiekon pintaan ristikko.
  3. Sudi torttutaikinaan yrttiseos pullisudin avulla. Ota kolme levyä ja leikkaa niistä jokainen pituussuunnassa neljäksi suikaleeksi. Muotoile neljäs levy juustokiekon alle ja ympärille. Aseta se pellin keskelle. Kasaa ympärille loput taikinasta. Kierrä taikinasuikaleet spiraaleiksi ja asettele ne tiiviisti juuston ympärille. Nipistele taikinakierteitä yhteen, jotta ne pysyvät hyvin juuston vieressä.
  4. Paista 200-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia, kunnes taikina ruskistuu.
  5. Koristele juustokiekko rosmariinilla.

Vinkki! Tarjoa juustokierre heti, koska juusto on parhaimmillaan sulana.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1033 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Joulutorttu meni kierteelle! Tutuista aineksista saa helposti ihan uudennäköisiä kierretorttuja. Kokeile ja ihastu!

Älä paista torttuja liikaa. Kun torttu on juuri ja juuri kypsä, se on mehevä eikä kuiva ja mureneva.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 kpl
Valmistusaika
20 min + 15 min paistaminen
Vaikeustaso
Helppo

Kierretortut

Ainekset

5
(500 g)
torttutaikinalevyä
noin ½
prk (à 300 g)
paistonkestävää luumumarmeladia
1
muna

Työvaiheet

  1. Anna torttutaikinalevyjen sulaa ja leikkaa ne puoliksi. 
  2. Levitä ohut kerros luumuhilloa tai muuta täytettä jokaiselle levylle. Jätä oikeaan reunaan ½ senttiä tyhjää tilaa.
  3. Rullaa levy tiiviiksi rullaksi vasemmalta oikealle.
  4. Leikkaa rulla halki saksilla tai terävällä veitsellä. Älä leikkaa ihan loppuun asti vaan jätä taikinarulla ylhäältä vähän kiinni.
  5. Kierrä rullan puoliskot kaksi kertaa toistensa ympäri. Nipistä lopusta tiukasti kiinni.
  6. Voitele tortut munalla. Paista 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.

Kommentit (0)