
Mansikkajuustokakut ovat herkullisia ja täyteläisiä, mutta kuitenkin sopivan raikkaita ja juhlavia. Ne sopivat oikeastaan juhlaan kuin juhlaan. Mansikan kanssa mukava makupari on kaurakekseistä tehty pohja.😌
Mansikkajuustokakut
Ainekset
Työvaiheet
Murskaa kaurakeksit ja sulata voi.
Kaada voisula keksimurskan joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
Jaa keksipohja 10 annosmaljaan ja tasoita pinta esim. lusikalla.
Soseuta mansikat.
Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä.
Yhidistä tuorejuusto, ricotta, mascarpone ja sokerit ja vatkaa tasaiseksi sähkövatkaimella.
Sekoita mansikkasose tuorejuustoseoksen joukkoon.
Kuumenna limemehu höyryävän kuumaksi.
Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja sulata ne kuumaan limetinmehuun.
Kaada liivaneste ohuena nauhana samalla sekoitellen juustokakkumassaan.
Viimeisenä kääntele joukkoon kermavaahto nuolijaa apuna käyttäen.
Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sokeria.
Jaa täyte keksipohjien päälle ja tasoita pinta.
Siirrä juustokakut hyytymään jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi.
Juuri ennen tarjoilua koristele mieleiselläsi tavalla.