
Raparperi-ricottatrifle sopii täydellisesti kesäisiin herkutteluhetkiin. Raparperin ja ricotan raikkaus, pohjan makeus ja täyteläinen kermavaahto takaavat runsaan herkullisen maun. Trifle on mehevä kerrosjälkkäri, jonka valmistaminen onnistuu mökkiolosuhteissakin.
Raparperi-ricottatrifle
Ainekset
Työvaiheet
Pohja:
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Kääntele joukkoon esim. nuolijaa apuna käyttäen vehnä- ja perunajauhot, vanilja ja sitruuna.
Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle ja levitä n. sentin paksuiseksi levyksi.
Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 10 minuuttia.
Kumoa pohja kääretortun tavoin toiselle (sokeroidulle) leivinpaperille jäähtymään.
Raparperihilloke:
Viipaloi raparperit.
Laita kaikki ainekset kattilaan.
Kuumenna aluksi koko ajan sekoitellen.
Kun seos on kiehuvaa anna sen kiehua välillä sekoitellen kymmenisen minuutin ajan.
Kaada hilloke toiseen astiaan jäähtymään ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi, mielellään jääkaappikylmäksi.
Ricottavaahto:
Vatkaa vispikerma vaahdoksi.
Vatkaa kermavaahdon joukkoon ricotta.
Mausta seos maun mukaan sokerilla ja vaniljasokerilla.
Siirrä jääkaappiin odottamaan triflen kokoamista.
Kokoamimen:
Kun pohja ja hilloke on jäähtynyt kokoa trifle.
Leikkaa pohja esim. suorakaiteen muotoisiksi (n. 4x5cm) paloiksi.
Kokoa trifle haluamaasi astiaan.
Kerroksia tulee kolme, jätä päällimmäiseksi ricottavaahtoa.
Asettele astiaan palasia pohjasta (1/3 paloista).
Levitä pohjapalojen päälle reilu kerros (1/3) raparperihilloketta.
Levitä raparperihillokkeen päälle kerros ricottavaahtoa.
Toista tämä kolme kertaa.
Siirrä trifle jääkaappiin tekeytymään vielä vähintään tunniksi.
Koristele haluamallasi tavalla ja nauti! :)