Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2563 reseptiä.
Linkitetty 90 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Vegaanisen juustokakun klassikkomaku on Oreo. Jenkkilän suosikkikekseistä tehty kakku on vegemessujen tuottajan Suvi Auvisen suosikki.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 palaa
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Oreo-juustokakku

Ainekset

75
g
(vegaanista) margariinia
175
g
(vegaanisia) kaurakeksejä
1
sitruunan mehu
½
tl
suolaa
2
tl
vanilja-aromia
2
rkl
tomusokeria
200
g
maustamatonta soijajogurttia
1
tl
maissijauhoa
450
g
(vegaanista) maustamatonta tuorejuustoa (Oatlyn Påmackan)
5
kpl
Oreo-keksiä
Koristeluun
Oreo-keksejä

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Murskaa keksit kaulimen avulla muovipussissa. Sulata margariini ja sekoita se keksimurskaan. Painele seos kevyesti öljyttyyn kakkuvuokaan (ø 23 cm). Paista pohjaa uunissa 10 minuuttia. Anna jäähtyä.
  2. Sekoita täytteen ainekset keksejä lukuun ottamatta tehosekoittimessa. Murskaa keksit käsin karkeasti joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan ja tasoita täytteen pinta.
  3. Paista kakkua uunissa noin 30 minuuttia, kunnes pinta on saanut vähän väriä. Anna kakun jäähtyä ja siirrä se jääkaappiin tekeytymään yön yli.
  4. Koristele kakku Oreo-kekseillä.

Kommentit (4)

Amatöörileipuri

Tarkoitetaanko reseptissä  todella maissiJAUHOA vai maissitärkkelystä (Maizenaa), joka sitoo täytteen rakennetta paremmin?

Vierailija

Ei tullut todellakaan hyvää! Tyttö teki eilen ja kaipaisi kyllä sokeria paljon paljon enemmän!

Vierailija

Hei vaan, en myöskään suosittele. Ehkä puolikkaan sitruunan mehu olisi ollut riittävä tai sokeria enemmän. Soija maistui läpi ja tässä oli varmaan tarkoitus käyttää maizenaa tuom maissijauho sijaan että vähän suurustaa. Pahaa oli...

Vierailija

Ei kyllä voi valitettavasti suositella. Onkohan ohjeessa virhe, sillä vuoan koko tuntuu olevan liian suuri suhteessa täytteeseen eikä sokeria ole kyllä tosiaankaan riittävästi. Maku oli hapan ja tympeä - ei yhtään sellainen lopputulos kuin oli odotus!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2563 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Paahda persikoihin rusketusraidat ja tee niistä kastike grillibrielle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillattu brie ja persikkakastike

Ainekset

500
g:n kiekko
briejuustoa
4
viipaletta
maalaisleipää
2
rkl
oliiviöljyä
Grillattu persikkakastike
4
persikkaa tai nektariinia
2
rkl
voita
2
rosmariininoksaa
2
rkl
fariinisokeria
1
rkl
juoksevaa hunajaa
1/3
tl
suolaa
Lisäksi
4
rkl
pähkinöitä rouhittuna
(2–3
persikkaa tai nektariinia)

Työvaiheet

  1. Tee kastike. Lohko persikat ja poista kivet. Grillaa hedelmiin nopeasti makuraidat grillissä. Sulata voi pannussa, lisää persikat ja rosmariini ja paista 3–4 minuuttia. Lisää sokeri, hunaja ja suola ja jatka paistamista muutama minuutti. Painele samalla persikat lastalla soseeksi. Jos haluat sileää kastiketta, soseuta se vielä kulhossa sauvasekoittimella.

  2. Hiero juustoon ja leipiin oliiviöljyä. Grillaa juustoa 2–3 minuuttia molemmin puolin. Käännä varovasti, ettei juusto repeä kääntämisen aikana. Grillaa leipiä muutama minuutti, kunnes ne ovat rapeita.

  3. Rouhi pähkinät veitsellä karkeaksi.

  4. Laita juusto tarjoiluvadille ja koristele halutessasi grillatuilla hedelmillä. Tarjoa juusto lämpimänä persikkakastikkeen, leivän ja pähkinöiden kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2563 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Marja Samuli KUVA Mika Jylhä

Hiillosta siika savuavan kuumassa valurautapannussa suolan päällä. Peston salaisuus piilee kurpitsansiemenöljyssä ja paahdetuissa pistaaseissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Hiillostettu siika ja sitruunamelissapesto

Ainekset

4
nahallista siikafileetä (suomustettua)
2–3
rkl
hiillostamiseen
Sitruunamelissapesto
dl + 2 rkl
kuorittuja pistaaseja
2
ruukkua
sitruunamelissaa
1
dl
kurpitsansiemenöljyä
n. ½
dl
auringonkukka- tai rypsiöljyä
½
tl
sitruunaruohotahnaa (Spice Up)
¾
tl
suolaa
Paadettu kukkakaali
n. 1
kg
valkoista tai vihreää kukkakaalia
3
isoa valkosipulinkynttä
1
rkl
öljyä
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Tee ensin pesto. Paahda pistaaseja kuivassa pannussa koko ajan sekoitellen pari minuuttia, kunnes ne ovat kauniin paahtuneita. Kaada pistaasit pois pannusta ja anna jäähtyä. Ota 2 rkl erikseen, rouhi ne veitsellä karkeaksi ja säästä annosten koristeluun.

  2. Laita loput pistaasit tehosekoittimeen. Lisää sitruunamelissan lehdet, rouhi tasaiseksi ja valuta koneen käydessä kurpitsansiemenöljy ja auringonkukkaöljyä ohuena nauhana seokseen, kunnes se on kastikemaisen notkeaa. Lisää lopuksi sitruunaruohotahna ja suola.

  3. Taputtele siikafileet kuiviksi talouspaperilla ja nypi tarvittaessa ruodot pois pihdeillä.

  4. Kuumenna valurautapannu erittäin kuumaksi ja ripottele suola pannuun. Laita kalat pannuun nahkapuoli alaspäin ja hiillosta, kunnes nahka on kauniin ruskea, noin 3 minuuttia. Käännä ja paahda noin 3 minuuttia. Pidä kalat lämpiminä.

  5. Viipaloi kukkakaali. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Kuullota valkosipulia öljyssä isossa kasarissa pari minuuttia. Lisää kukkakaalit ja paista välillä käännellen muutama minuutti, kunnes palat ovat napakan pehmeitä ja osittain ruskistuneita.

  6. Tarjoa siika peston ja kukkakaalin kanssa. Viimeistele rouhitulla pistaasilla.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1305 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Mansikoita, fetaa ja valkosipulia! Suolaisenmakea, ihanan yllättävä kesäpiirakka syntyy nopeasti pakastelehtitaikinasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 pellilinen
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Feta-mansikka-levypiirakka

Ainekset

1
pkt (noin 600 g)
pakastelehtitaikinaa (levynä)
Täyte
1
valkosipulinkynsi
1
(luomu)sitruunan kuori
2
rkl
tuoretta timjamia hienonnettuna
200
g
ranskankermaa
200
g
fetaa
Lisäksi
1
litra (500 g)
tuoreita mansikoita
Päälle
noin ½
dl
juoksevaa hunajaa, tuoretta timjamia

Työvaiheet

  1. Sulata lehtitaikinalevy pakkauksen ohjeen mukaan. Kuumenna uuni ja tyhjä pelti 225 asteeseen.

  2. Kuori ja murskaa valkosipulinkynsi, pese ja raasta sitruunan kuori, hienonna timjami. Soseuta täytteen ainekset keskenään sauvasekoittimella.

  3. Kauli taikina auki leivinpaperiarkin kokoiseksi. Taittele reunat paksummiksi. Levitä fetatäyte taikinalevylle ja viipaloi mansikat päälle. Siirrä kuuman pellin päälle ja paista uunin keskitasolla 25 minuuttia.

  4. Lorauta kuumalle piirakalle juoksevaa hunajaa ja revi timjamia päälle.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2563 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Rapea pohja, suolaisenmakea vuohenjuusto-kermatäyte ja mansikoita. Suloisen mansikkapiirakan viimeistelee kiille, jonka voi maustaa laventelilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
45 min + kiilteen jäähdytys 45 min
Vaikeustaso
Helppo

Mansikka-vuohenjuustopiirakka

Ainekset

3
dl
vehnäjauhoja
2
dl
hasselpähkinärouhetta
1
dl
muscovadosokeria
1
tl
leivinjauhetta
125
g
pehmeää voita
Täyte
200
g
pehmeää vuohentuorejuustoa
2
rkl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
2
dl
vispikermaa
l
mansikoita
Laventelikiille
2
laventelinoksaa
2
dl
sokeria
1
dl
vettä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sekoita pohjan kuivat aineet kulhossa, lisää voi ja nypi seos tasaiseksi. Painele taikina neliöksi (noin 25 cm x 25 m) leivinpaperin päälle pellille. Paista uunissa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

  2. Kiehauta laventelikiilteen aineet pienessä kattilassa. Anna jäähtyä noin 45 minuuttia.

  3. Notkista vuohenjuusto kulhossa. Sekoita sokeri ja vaniljasokeri juustoon. Vaahdota kerma ja sekoita juustoseokseen.

  4. Lusikoi juustotäyte piirakkapohjalle. Viipaloi mansikat päälle. Poista laventelinoksat kiilteestä ja sivele kiille piirakalle.

Vinkki Tee kiille aprikoosihillosta. Kuumenna 1½ dl hilloa ja 2 rkl vettä kattilassa ja sivele seos hiukan jäähtyneenä piirakalle.

Kommentit (0)