
Vegaanisen juustokakun klassikkomaku on Oreo. Jenkkilän suosikkikekseistä tehty kakku on vegemessujen tuottajan Suvi Auvisen suosikki.
Oreo-juustokakku
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Murskaa keksit kaulimen avulla muovipussissa. Sulata margariini ja sekoita se keksimurskaan. Painele seos kevyesti öljyttyyn kakkuvuokaan (ø 23 cm). Paista pohjaa uunissa 10 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Sekoita täytteen ainekset keksejä lukuun ottamatta tehosekoittimessa. Murskaa keksit käsin karkeasti joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan ja tasoita täytteen pinta.
- Paista kakkua uunissa noin 30 minuuttia, kunnes pinta on saanut vähän väriä. Anna kakun jäähtyä ja siirrä se jääkaappiin tekeytymään yön yli.
- Koristele kakku Oreo-kekseillä.
Tarkoitetaanko reseptissä todella maissiJAUHOA vai maissitärkkelystä (Maizenaa), joka sitoo täytteen rakennetta paremmin?
Ei tullut todellakaan hyvää! Tyttö teki eilen ja kaipaisi kyllä sokeria paljon paljon enemmän!
Hei vaan, en myöskään suosittele. Ehkä puolikkaan sitruunan mehu olisi ollut riittävä tai sokeria enemmän. Soija maistui läpi ja tässä oli varmaan tarkoitus käyttää maizenaa tuom maissijauho sijaan että vähän suurustaa. Pahaa oli...
Ei kyllä voi valitettavasti suositella. Onkohan ohjeessa virhe, sillä vuoan koko tuntuu olevan liian suuri suhteessa täytteeseen eikä sokeria ole kyllä tosiaankaan riittävästi. Maku oli hapan ja tympeä - ei yhtään sellainen lopputulos kuin oli odotus!