Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1885 reseptiä.
Linkitetty 49 keittokirjaan.
OHJE Tommi Tervanen KUVA Tuomas Kolehmainen

Kakkupohjaa, jäätelöä ja suloisen pehmeää marenkia. Baked Alaska eli uunijäätelö on täydellinen herkkujälkkäri, jonka voit tehdä marenkia vaille valmiiksi pakastimeen hyvissä ajoin ennen tarjoilua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
1 t10 min + pakastus
Vaikeustaso
Kohtalainen

Baked Alaska eli uunijäätelö

Ainekset

3
munaa (huoneenlämpöisenä)
1
dl
sokeria
1
dl
vehnäjauhoja
1/2
dl
perunajauhoja
1
tl
leivinjauhetta
Täyte
1/2
l
sitruunajäätelöä (Jymy)
1/2
l
lakritsijäätelöä (Jymy)
2
granaattiomenan siemenet
300
g
kotimaisia (pakaste)vadelmia
Marenki
3
valkuaista
2 1/2
dl
hienoa kidesokeria
Koristelu
rouhittuja pistaasipähkinöitä

Työvaiheet

  1. Valmista kakkupohja. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja kääntele ne muna-sokerivaahtoon. Kaada leivinpaperilla vuorattuun, voideltuun irtopohjavuokaan (Ø 20 cm) ja paista noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä.
  2. Notkista jäätelöt ja sekoita ne kulhossa. Lisää joukkoon granaattiomenan siemenet ja vadelmat. Lusikoi kakkupohjan päälle ja pakasta ainakin muutama tunti.
  3. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vatkaa valkuaisia ja sokeria sähkövatkaimella vesihauteessa pyöreäpohjaisessa metallikulhossa niin, että vaahto on reilusti yli kädenlämpöistä. Nosta pois vesihauteesta ja vatkaa vaahto viileäksi ja kiiltävän sileäksi.
  4. Levitä marenki kakun päälle niin, että jäätelöä ei näy alta. Paista uunin ylätasolla muutama minuutti, kunnes marenki saa hieman väriä. Koristele rouhituilla pistaaseilla.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1885 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Tuoreella salvialla maustettu sitruskakku vie kielen, vaikka onkin astetta terveellisempi. Taikina saa luonnetta täysjyvästä ja mehevyyttä oliiviöljystä ja rahkasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12-15 palaa
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Salvia-mandariinikakku

Ainekset

4
kananmunaa
2
dl
sokeria
4
dl
vehnäjauhoja
2
dl
täysjyvävehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
1/2
tl
suolaa
1
appelsiinin raastettu kuori
1/2
dl
appelsiinimehua
2
rkl
tuoretta salviaa hienonnettuna
2
dl
rypsiöljyä tai vaaleaa oliiviöljyä
2
dl
rahkaa
Kuorrutus
2
mandariinia
1
dl
tomusokeria
1
rkl
appelsiinimehua
salvianlehtiä
Lisäksi
margariinia ja vehnäleseitä vuokaan

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele suorakaiteen muotoinen kakkuvuoka (vet. noin 1½ l) ja jauhota se leseillä.
  2. Tee taikina. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet toisessa kulhossa. Raasta appelsiinin oranssi kuoriosa hienoksi raasteeksi ja purista mehu. Säästä 1 rkl mehua kuorrutusta varten. Hienonna salvia. Kääntele kaikki taikinan aineet muna-sokerivaahtoon. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä uunissa noin 45 minuuttia. Tarkista kypsyys puutikulla. Anna kakun jäähtyä vuoassa noin 15 minuuttia ennen kumoamista.
  3. Kuorruta kakku huoneenlämpöisenä. Kuori ja viipaloi mandariinit. Sekoita tomusokeri ja appelsiinimehu pienessä kulhossa. Valuta 2/3 tomusokerikuorrutuksesta kakun pinnalle, levitä mandariiniviipaleet ja salvianlehtiä kuorrutuksen päälle. Valuta loppu tomusokerikuorrutus pinnalle.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 13 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Lasse Lecklin

Patukat taltuttavat makeannälän tehokkaasti ja suklaapatukkaa huomattavasti terveellisemmin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Pähkinähunajapatukat

Ainekset

2
dl
pekaanipähkinöitä
2
dl
pistaasipähkinöitä (suolattomia)
2
rkl
hunajaa
2
rkl
maapähkinävoita
1
dl
kuivattuja karpaloita
1
rkl
kaakaonibsejä
2
rkl
kaurahiutaleita
2
rkl
kookoshiutaleita
1/2
(luomu) appelsiinin kuori raastettuna

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Rouhi pähkinöitä veitsellä hieman pienemmiksi, mutta niin, että joukkoon saa jäädä kokonaisiakin. Sekoita kaikki ainekset kulhossa tasaiseksi.
  2. Vuoraa leivinpaperilla vuoka (25 x 20 cm). Kumoa pähkinäseos vuokaan ja laita toinen leivinpaperi seoksen päälle. Painele seos mahdollisimman tiiviiksi ja tasaiseksi levyksi. Ota päällimmäinen leivinpaperi pois ja paista vuokaa uunissa noin 10 minuuttia niin, että pähkinät ovat kauniin ruskeita. Anna jäähtyä.
  3. Leikkaa kylmästä levystä terävällä veitsellä patukoita.

Vinkki Kun syöt pähkinöitä säännöllisesti, pienennät riskiä sairastua sydän- ja verisuonitauteihin. Erityisesti pekaanipähkinät sisältävät kolesterolia alentavaa kasvissterolia, joka vastaa kolesterolilääkityksellä saatavaa hyötyä.

Kommentit (1)

Kateen
Seuraa 
Liittynyt3.3.2017

Nämä ei ole vegaanisia, koska hunaja ei oo vegaanista. 
Ihan vaan siis kommenttina, ettei kukaan tarjoa näitä hyvässä uskossa omalle vegaanilleen. 

Toimisikohan kookossiirappi tai vaahterasiirappi hunajan tilalla? 

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1885 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Kauraa, mantelia, tahinia ja iso kasa tuoreita hedelmiä. Vegaaninen juustokakku on kuin raikas tuulahdus tropiikista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
45 min + jäähdytys 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Tropiikin vegaaninen juustokakku

Ainekset

2
dl
kaurahiutaleita
2
dl
mantelijauhetta
1
tl
vaniljasokeria
1/4
tl
suolaa
2
rkl
agave- tai vaaleaa siirappia
2
rkl
rypsiöljyä
Täyte
2
dl
tuoretta mangoa soseutettuna
2
pkt (à 150 g)
maustamatonta kasvirasvalevitettä (esim. Oatly påMackan)
2
rkl
tahinia
2
rkl
agave- tai vaaleaa siirappia
2
dl
kauravispiä (esim. Kaslink)
Lisäksi
tuoreita hedelmiä (mangoa, pitaijaa, kiiviä, papaijaa, luumua, karambolaa)

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Sekoita siirappi ja öljy joukkoon. Painele taikina tiiviisti vuoan pohjalle ja reunoille. Paista uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes pohja on saanut hieman väriä. Anna pohjan jäähtyä vuoassa ensin huoneenlämpöiseksi ja sitten jääkaappikylmäksi.
  2. Irrota pohja varovasti vuoasta tarjoiluvadille. Kuori ja kuutioi mango. Soseuta mango sauvasekoittimella niin että soseeseen jää sattumia. Levitä sose torttupohjalle.
  3. Notkista levite, tahini ja siirappi kulhossa lusikalla. Vaahdota kauravispi toisessa kulhossa. Sekoita vaahto tahini-siirappilevitteeseen ja lusikoi täyte mangososeen päälle.
  4. Kuori ja viipaloi hedelmät. Asettele hedelmät täytteen päälle.

Vinkki Voit korvata tuoreen mangon säilykemangolla.

Vinkki Jos kakun ei tarvitse olla vegaaninen, käytä levitteen tilalla tuorejuustoa ja kauravispin tilalla vispikermaa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1885 reseptiä.
Linkitetty 28 keittokirjaan.

Täysi pellillinen meheviä makuja! Jos innostut uunifetapastasta, pidät takuuvarmasti myös uunissa paahdetuista kasviksista ja fetasta. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu kasvissalaatti ja feta

Ainekset

200
g
herkkusieniä
½
pientä
kesäkurpitsaa
1
rs
kirsikkatomaatteja
1
rs
fenkoli
2 + 2
rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
1
pkt (200 g)
fetajuustoa palana
½
dl
balsamicoa
Lisäksi
tuoreita yrttejä (esim. lehtipersiljaa)

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 180 asteeseen.  Harjaa sienet puhtaiksi. Huuhtele kesäkurpitsa ja tomaatit. Poista fenkolista kanta ja uloin kerros. Leikkaa kasvikset reiluiksi paloiksi ja levitä ne uunipellille. Pirskota päälle 2 rkl oliiviöljyä ja ripottele mausteet pinnalle. Kypsennä uunissa noin 10 minuuttia.
  2. Laita fetajuusto kokonaisena pellille. Kaada 2 rkl öljyä juuston päälle. Kypsennä vielä 10 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat kypsiä mutta vielä napakoita.
  3. Annostele kasvikset lautasille, mausta balsamicolla ja viimeistele yrteillä. Tarjoa leivän kanssa.  

Kommentit (0)